Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-05-31 19:37:42 följande:

    Så du vet inte, mycket intressant.
    Kanske du ska ta reda på detta då, så återkom sen.

    Mätningen berättar vilken stam som dominerar i Sverige och vart den kom ifrån.
    Men jag förstår man protesterar, för detta innebär alla narrativ man kört i nån månad nu är stendöda.
    Då uppenbarligen smittan är från annan direkt härkomst än vad man trott.


    Nej, mätningen berättar var femtio av fyrtiotusen kända fall kommer ifrån, inte när den smittan uppstod i stort (om den är utbredd i Sverige, det vet ingen), och inte var resten av fallen kommer ifrån.

    Ditt inlägg är bara okunnigt.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-06-01 11:38:30 följande:

    Detta är nått som är viktigt att kolla upp, så vi lär oss bättre hur smittspridning sker.
    Och farligheten att rikta blicken åt ett håll, vilket större delen av jordens länder har gjort i nått läge.

    Och för Sveriges del berättar det att vi också rikta blicken på fel länder, så det är att ta lärdom av dessa nya uppgifter att smittspridningen.
    Det berättar också att smittan var här före vi var medvetna om den, FR så tidigt som November och svårt och tro inte det är liknande i Sverige.


     


    Intressanta är att Italien stammen att den stoppade vi upp bra bättre, men kanske inte så konstigt när man koncentrerade sig på för få länder i det tidiga läget.
    Och privat resande får också ta en skuld här, även om det i många fall är svårt.
    Menar att man kan inte klaga på myndigheter ligger efter, samtidigt när man själv sket i smittan.


    Tyvärr ger sidan inte exakta tidsangivelser, (även om den försöker göra det utifrån genetik.) Sverige fanns inte med inledningsvis, tror att Sverige tillkom först i mitten av maj.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-06-01 13:42:12 följande:
    Jag tycker det är svårt att förstå sig på. Ni som är mer vana med såna modell, du eller fler, kan du förklara vad man egentligen ser på första bilden? Olika mutationer? Men varför är det så många olika punkter och olika namn? (jag har först valt Sverige innan jag tittat närmare på)

    Och andra bilden - hur ser man skillnaden mellan smitta som har kommit till Sverige ifrån ett annat land och smitta som andra har fått av Sverige?
    Ursäkta sent svar, jobbar ganska långa pass för närvarande.

    Ja, det är små mutationer, som troligtvis inte har mycket effekt på viruset. Finns någon teori om att en variation eventuellt gjort viruset mer smittsamt (den italienska versionen), men vet inte hur säkert det är att det verkligen är så.

    Om du trycker på "play" i vänstra övre hörnet i rutan på världskartan så spelar den upp de troliga smittvägarna. Går att pausa med osv
  • Anonym (sant)
    Tecum skrev 2020-06-04 22:03:33 följande:
    Tycker du verkligen att det är en bra idé att anordna demonstrationer när social distans är huvudspåret för att stoppa smittspridning? Jag tycker att det är helt vansinnigt och det skickar helt fel signaler. Folk har redan slappnat av och släppt på försiktigheten, nu blir det än värre. 
    Ja, ofattbart korkat av de som deltar, tycker jag. De är unga och tänker inte på att vad de gör drabbar andra inom kort, som inte klarar det lika bra som de troligtvis gör.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-06-05 10:14:04 följande:

    Det finns mer än en punkt att ha i åtanke i en pandemi, och nu har vi börjat skydda våra äldre bättre.
    Och de som är friska gör inte så mycket att de blir smittade, symotomer är få och extremt kort tid.


    Dock kvarstår grunden här, avstånd, mindre folksamlingar som mest, självkarantän vid symtom osv...


    En lättnad på resor ändrar inte mycket, det är sen vad man hittar på som kan ändra nått och när man bryter emot dom förhållningar vi har.
    Dock har jag svårt och se hur detta ska fungera i de större städerna, många kommer bli gravt besvikna när de inser att det inte går röra sig som önskat eller ens närheten av detta.
    Men vi har ett vackert land, så skippa stor ständerna.


    Jag tror vi är för korkade att klara av detta, och att man får backa.
    Men den som lever får se.


    Innan igår så hade jag gott hopp om Malmö i alla fall. Även om det fanns de som satt tätt på uteserveringar etc, så är det inget jag sett sedan de stängde ner något ställe pga det. Nu har jag lite mindre hopp. Tror smittan kommer öka här med nu och har också hört att många studenter kommer ha stora studentfester etc 

    När det gäller turister så känns de mindre försiktiga när de är på besök än vad befolkningen känns. Som man mer tar ansvar där man bor, eller så är det de ansvarslösa som reser?
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-06-05 10:33:55 följande:
    Samtidigt så brukar det inte sprida sig lika lätt alls i mera glest befolkade områden. Och t.ex. Gotland vill ju ha inkomsterna ifrån turister också. Där är det en viss risk, men de är ju medvetna om det och tycker ändå att de behöver turister. Och man kan ju smittspåra lättare på en ö, det har man ju sett i Island. 
    Det är nog väldigt kluvet på Gotland. Svårt att hindra dem som har sommarboende där dock, de kommer nog ändå.

    Jag har en del vänner som bor på Gotland, och de är inte så positiva. Så jag kan tänka mig att det beror på vad man har att tjäna på det.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-06-05 11:00:37 följande:
    Visst. Själv avstår jag från att åka till såna ställen i år. Om det blir någonting den här sommaren, så blir det nån helg någonstans i närheten där det inte är mycket folk. 
    Även jag kommer stanna hemma eller i närområdet. Inom Skåne i alla fall. 

    Dock är det lite trist med tanke på att jag har min familj 100 mil uppåt landet, men känns ändå onödigt i år.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-06-07 10:12:36 följande:
    Såå lätt är det inte heller. Visst, vi vet att man inte ska ta sig i ansiktet. De flesta kan ändå inte låta bli. Men framför allt - vad gör du om munskyddet flyttar på sig och hamnar fel? Använder du inte händerna då? Men framför allt också - om man har munskydd av papper så är ju engång-grejer egentligen. Man ser vissa människor med lite bättre modeller. Men hur ofta byter de då? 

    Jag säger inget mot att det skulle kunna göra nytta. Jag är bara tveksam till att man kan ha fräscha skydd, byta regelbundet och sånt. 
    Det är nog bättre än inget skydd alls, så länge man fortfarande håller avstånd. Jag har inte haft den erfarenheten att alla går och pillar på munskydden och känner en falsk trygghet och därmed ställer sig nära andra. Jag ser äldre människor och handikappade med skydd varje dag, snarare blir det nog så att omgivningen reagerar på att dessa har munskydd och blir bättre på att själva hålla avstånd.

    De jag märkt som är överlag sämst på att just hålla avstånd är barnfamiljer (där föräldrar håller avstånd, men har barnen framför sig i kön så att de ändå står 20 cm från nästa person tex, eller springande runt i butiken), och äldre tonåringar.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-06-07 12:10:41 följande:

    Dålig på använda dom är bara förnamnet, det är kusligt och se folk som använder dom och hur galet fel de använder dom.


    Vilket även min lilla tripp till asianaffären också bekräftade.

    En tjejen som använde plasthandskar och tog lördagsgodiset med dessa, för jag bara antar hon skulle äta dom senare.
    Undrar hur bright det var och med tanke på beslutet att sätta på dom från början.


    Jag såg personalen på godisaffären med plasthandskar, där de både hanterade kassan, kontanter och kort och sedan gick och sorterade godis med samma handskar.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin