Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-12-27 22:06:52 följande:
    Finland slopar vaccinationsbevisen, åtminstone temporärt, men inte som en del av en nedtrappning av restriktionerna utan tvärtom.

    "Omikron har förändrat läget och ett giltigt bevis är inte längre en garanti för att man inte bär på smittan"

    www.dn.se/varlden/finland-pa-vag-att-stoppa-v.../
    Hmm, jag kan inte läsa DN, men Dec 28 börjar inre gränskontroller gälla som kräver att alla (från 16 års ålder som det verkar just nu) som anländer till Finland ska förutom ett intyg på negativt coronatest även kunna uppvisa covidintyg.
  • Tow2Mater
    Pope Joan II skrev 2021-12-29 14:49:04 följande:
    Vad synd att folkhälsomyndigheten hade fel i sina antaganden om att smittspridningen skulle minska under julledigheterna när människor inte längre var på sina arbeten och barnen inte i skolorna. 

    Trots eftersläpning i inrapporteringen kan de nu i stället konstatera att smittspridningen ökade med 14% under julveckan enligt artikel i DN. 
    Och nu säger ju Tegnell "När det är på det här viset kommer det att fortsätta" och "man behöver inte ställa in (nyårs) firandet. Om alla som kommer dit är vaccinerade, om ingen kommer dit med minsta symtom är inte riskerna så stora". (Aftonbladet)

    Så det sprids nu i hemmen (i motsats till arbetsplatser och skolor), och det kommer tydligen att fortsätta, men ingen stor risk om man inte har symptom .... hmm....
  • Tow2Mater

    Och nu kommer ju fler frågor med boosterdoser, om de är bra eller kanske är tvärtom, Ingen vet ju vad som kommer efter omicron. Hur ska man tänka? Första boostern verkar ju dessutom bara skydda några enstaka månader som det ser ut.

    "Offit is describing a phenomenon immunologists call ?original antigenic sin? in which the body?s immune system relies on the memory of its first encounter with a virus, sometimes leading to a weaker immune response when it later encounters another version of the virus."

    "Ali Ellebedy, an associate professor of pathology and immunology at Washington University School of Medicine in St. Louis, pointed out that for influenza as well, having too many antibodies against previous strains can interfere with vaccinations against other flu variants.'

    www.nbcnews.com/health/health-news/omicron-variant-best-strategy-omicron-boost-original-vaccine-rcna7451

    (Klyban gör dig inte besvär och citera mig, snälla snälla snälla!)

  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2021-12-31 14:01:12 följande:
    Ja, många smittade, relativt få allvarligt eller dödligt sjuka.

    Viruset beter sig som virus brukar göra, evolutionens påverkan gör dem mer smittsamma men samtidigt mer harmlösa.

    2022 blir nog det år när flertalet länder övergår till att främst vaccinera riskgrupperna.
    Vad säger svenska prognoserna/scenariorna om boosters? I USA rekommenderas alla ta tredje dosen nu, varfor tror du flertalet länder bara kommer vaccinera riskgrupper?
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-01 15:25:30 följande:

    Men vi vet ju redan om att vaccinensskydd är tidsbegränsat, detta har man redan berättat i de ursprungliga studierna och de testresultat man har där och gått över.


    Sen är det justerinmgar för var och en av vaccinen och mutationer.


     


    Dock vet vi en sak, vaccinationerna är mycket effektiva att rädda liv, men det är nu man vill prata om de gamla som tagit fulldosvaccin, och inte längre kan bilda antikroppar.
    Och detta som är en mycket känd sak i flera decennier, och att influensavaccinen skyddar inte de som inte längre kan bilda antikroppar.
    Dock vet dom en sak, de har i alla fall försökt, svårt och säga om en antivaccers undvikande av verklighet, fakta och forskning.
    Sluta citera mig i ditt blabbrande. Jag är intresserad av boosterns specifikt, hur man ska tänka kring dem, och postade därfor ett inlägg om det. Du hade noll och intet att bidra med som vanligt.
  • Tow2Mater
    Anonym (ABC) skrev 2022-01-01 20:10:25 följande:
    Du missförstod precis allt gällande frågan om boostern. Länken i inlägget handlade om fenomenet Original antigenic sin.
    Ja man önskar ju diskussionerna skulle kunna gå lite djupare än "boostern ska ge ett ökat skydd"....
  • Tow2Mater
    Anonym (ABC) skrev 2022-01-01 22:16:31 följande:
    Man hittar 21 artiklar i PubMed då man söker med Original antigenic sin + SARS-CoV-2, men frågorna i dem är flera än svaren. Det går ju inte att undersöka hur immunförsvaret reagerar på en variant som inte existerar ännu.

    several possible scenarios whereby OAS may result in either beneficial or harmful outcomes depending, hypothetically, on prior exposure to antigens shared between SARS-CoV-2 and seasonal human coronaviruses (hCoVs)

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8546681/

    Alternativen nu verkar vara antingen booster med Wuhan-variant vaccin + Omicron-variant virus, eller bara Omicron-variant virus. Om man är pessimistiskt lagd, och vill ha ett garanterat jättebra immunsvar mot den där jättefarliga varianten som uppstår om x månader, så gör man väl bäst i att isolera sig ute i ödemarken tills ett vaccin mot den jättefarliga varianten har kommit ut på marknaden. Fast om man är vaccinerad eller har varit infekterad av något coronavirus, är det väl kört redan.
    Eller kanske vänta med booster helt och hoppas de två första fortfarande har viss effekt, och spara sin booster tills en farligare variant kommer och då ta en. Oavsett, borde ju risken med överboostning som kan finnas belysas mer i hela vaccindebatten (övertalningskampanjen).
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-02 14:33:37 följande:

    Boostern har man tagit beslut på fakta och att man började se att den började tappa kraft.

    Som det ser ut nu, så kommer ingen annan mutation har stor chans mot Omikron, men sure, det kan ändra sig.
    Men vi vet historiskt att pandemier avslutas med en mutation som liknar Omikron.


     


    Och detta med överboost, ja, det har du möjligheten och följa Israel och om det sker.
    Så facit kommer.


    I sina val har man ofta inte tid att invänta andas 'facit'.
  • Tow2Mater
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-02 14:53:21 följande:
    Själv förhåller jag mig hellre till vad riskerna är i nuläget än att vänta och se om något värre kommer. Jag har tagit booster, man vet ju inte vad som händer sen och kommer en värre variant borde 3 sprutor ändå ge ett hyfsat skydd får man hoppas. Men jag håller med om att den aspekten inte ska glömmas bort. 
    De har ju visat att iallafall huvudeffekten bara räcker 3-4 månader av bostern....
  • Tow2Mater

    Annu en aspekt, covid sprids bland rådjur.

    "Widespread, sustained circulation of the virus in deer could represent a risk to people if mutations in deer created a new variant. A population of wild animals harboring the virus could also retain variants that are no longer circulating among humans now, and allow them to return later. “The sheer possibility that these things are happening and it’s unknown makes this very unsettling,” said Suresh Kuchipudi, a virologist at Pennsylvania State University. “We could be caught by surprise with a completely different variant.”"

    www.nbcnews.com/science/science-news/covid-rampant-deer-research-shows-rcna10181

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin