Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Jaha, då kom flyget från afrika, undrar närpassagerarna kommer kunna testa sig;

    "300 personer landade på Arlanda i morse, på ett flyg från Addis Abeba i Etiopien. 


    Richard från Norrköping, var en av passagerarna.


    Han hade rest från Sydafrika tillsammans med flera branschkolleger och när de landade på Arlanda uppmanades de att testa sig ? men när de kom fram till teststationen vid bagagebandet var den stängd. "

    www.expressen.se/nyheter/reste-fran-sydafrika-kunde-inte-testa-sig/

  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2021-11-30 22:28:46 följande:
    Förmodligen inte, men det finns ju fler som läser vilket innebär att det förekommer att personer citeras, men att svaret mer är avsett för andra än den som citeras.

    Kritikerklustret citerar ju oerhört frekvent klyban, jag tror att svaren där egentligen inte är avsedda för klyban, utan att de liksom ska svetsa samman klustret.

    För övrigt verkar det fortfarande som att de som smittats av omikronvarianten blir lindrigare sjuka än de som smittats av tidigare varianter.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/x8VjGQ/lakaren-som-upptackte-omikron-varlden-overreagerar
    Hon säger ju också att den kan vara ett ?användbart steg på vägen mot flockimmunitet?. Fint det hände i afrika, som ju ändå inte har råd med vaccin. De kan ju prova flockimmunitetside'n.
  • Tow2Mater

    Ett nytt sätt att se saker på inom klybanismen som vi nu kan lära ut till alla skolelever - det är ingen ide att undervisa for att de ska lära sig mer for att kanske hitta det som fungerar bättre och gora saker annorlunda än vad som gjorts tidigare, utan bara vänta på facit, det ges ju alltid ut av läraren efter provet. Att enskilda individer drabbas hårt på vägen spelar ju ingen roll, facit har ju alla rätta svaren.

  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2021-12-06 08:57:40 följande:
    Järfälla Viksjö kyrka
    Sophiahemmet
    Tyresö
    Zinkensdamms IP
    Märsta
    Fållan på Slakthusområdet
    Filadelfiakyrkan
    Nygatan 18 i Södertälje
    Skärholmens centrum större lokal.

    Ovan en lista över de vaccinationsmottagningar som stängt i Region Stockholm.

    Det vore önskvärt om den M-ledda regionen hade någon form av omvärldsbevakning i stället för att bevaka hur man på bästa sätt ska kunna gynna släkt och vänner.

    M-klanen är ett gissel för oss som bor i Stockholm.
    Har Sverige verkligen förlitat sig på kyrkornas välgörenhet för vaccineringar??
  • Tow2Mater

    Fler än man trott har covid utan symptom alls.

    "a global study of almost 30 million people found “silent” cases of the virus  are twice as prevalent than previous estimates feared. The results show 40.5 percent of the confirmed cases of the illness are among people who show no symptoms of the infection at all."

    www.studyfinds.org/covid-patients-no-symptoms/

  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2021-12-18 22:14:20 följande:
    Hade man inte i början t.o.m. misstänkt 99 %? 

    Men jag är lite skeptisk. Tänk om det skiljer sig mycket mellan olika mutationer? 
    Minns inte, men det var väl isåfall på den tiden barn inte smittade och man tvärtemot alla andra liknande virus inte alls smittade innan det bröt ut.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-12-19 11:03:36 följande:
    Barn har alltid smittat, påstå annat är desinformation.

    Vad de däremot sade, det var att barn INTE är drivande i smittan, utan hem och jobb.


    Ordagrant sas att barn "smittar väldigt sällan andra personer", "Smittan kommer nästan alltid från vuxna", "barn är inga smittspridare. Det konstaterar finländska läkare".
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2021-12-20 23:01:53 följande:
    Ja, men ta det med den skribenten som anförde dessa förhållanden som ett belägg för någonting. Vad som skulle visas med detta kan bli intressant att undersöka Solig

    Vad som sades från FoHMs håll var att barn inte var drivande i smittspridningen under de förhållanden som rådde vid tillfället och diskussionerna handlade om vilka konsekvenser det skulle få för vården av gamla och sjuka och samhället i övrigt om barn skulle hållas hemma på samma villkor som vuxna. Vid tiden för dessa diskussioner hade Sverige redan en omfattande samhällsspridning och en överbelastad vård.

    Som Mika Salminen sa  - vilket du länkade till: Finland hade ett par veckor extra på sig jämfört med Sverige och slapp då undan den stora smittspridningen. Om Salminen hade fel eller inte enligt din uppfattning vet jag inte.  Men Finland var och är på många sätt bättre rustade för den kris som sars-cov2-viruset bringade hela världen.
    Tegnell sa "barn smittar väldigt sällan andra personer". Och jag skrev det som svar till den som sa att "barn har alltid smittat, påstå annat är desinformation." Jag anser inte det är desinformation att säga vad jag sa, eftersom t o m Tegnell sa vad han sa 2020.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-12-23 16:27:04 följande:
    Smittotalen minskar i Sydafrika.
    Du glömde visst

    "Forskarna flaggade dock för att landets unga medianålder, 27,6 år, kan ge utslag i hur allvarligt smittade har insjuknat. Som jämförelse har Storbritannien en medianålder på 40,5 år och Italien en medianålder på 47,3 år."

     

  • Tow2Mater
    Anonym (.) skrev 2021-12-23 17:18:24 följande:
    Visst, men de har väl drabbats rätt hårt av tidigare vågor? Med samma medianålder.
    Jo Sydafrika hade ju hög dödlighet 2020 och mörkertalet var ju dessutom stort. Kanske många svagare dog av redan då.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin