• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Hm) skrev 2020-09-07 18:10:32 följande:
    Märkligt att ok resa till Nederländerna nu men ej till Irland, Finland.
    Det beror inte enbart på smittläget uitan hur det andra landets myndigheter hanterar inresa, smitta och smittade i landet. Du kan hamna i en situation där du inte har någonstans att vistas och ha svårt att få sjukvård om du blir sjuk - detta tillsammans med försäkringar som inte gäller och UDs frånvaro. En mycket utsatt situation.
  • Padirac
    klyban skrev 2020-09-08 18:39:08 följande:

    Vi är som i att avstämma hur det ser ut med underdödligheten, inte dig personligen.
    Det har ju gått några veckor sedan jag tittade på dessa, och vore intressant och veta vad vilken trend det är med detta.


     


    Så klart de har koll på andra länder, det har även vi.


    Fortsatt underdödlighet - vad det nu kan betyda - det är så små siffror som skiljer förutom förra veckan, men det fyller säkert på under veckan 

    www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/preliminar-statistik-over-doda/
  • Padirac
    klyban skrev 2020-09-08 23:28:51 följande:
    Min excel är för gammal, vet du hur man löser det, eller annan länk?
    docs.microsoft.com/sv-se/office/troubleshoot/excel/get-latest-excel-viewer

    www.techrepublic.com/article/5-free-alternatives-to-microsoft-excel/

      över/underdödlighet per vecka från v1 till och med v11161
    -57
    -124
    -214
    -64
    -178
    -76
    -202
    -211
    -132
    -168

     över/underdödlighet per vecka från v12 till och med v26 33
    232
    566
    821
    772
    539
    577
    542
    382
    364
    86
    180
    220
    117
    120

    över/underdödlighet per vecka från v27 till och med v35 (data kan säkert uppdateras)-24
    8
    -66
    -33
    -41
    34
    -36
    -5
    -188
    total öevrdödlighet

    3931
  • Padirac

    Som jag kommer ihåg det var det ungefär samma siffror som 2019, men att åren 2015-2018 hade fler.  Det varierar helt enkelt med flera 100 under olika perioder varje år.  Det gör att det inte är helt enkelt att säga att det fanns speciella skäl till att det var mindre under årets första månader. Utbredning av influensa, vinterkräksjuka, hur många personer det finns i olika åldersgrupper är säkert saker som kan spela roll för ett års siffror.

    Data finns i excelfilen

  • Padirac

    Carlsson paratade om appar här om dagen - om de hoppat på alla appar som startats upp hittills hade de fått börja om från början hela tiden då apparna dragits med integritetsproblem, de vill ha mer kött på benen innan de vet att det är en långsiktigt hållbar och användbar app.

  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-09-09 18:41:37 följande:
    Varför pratar du om det?

    Du verkar tro, och agerar alltid som om du kommit med något viktigt i tillägg när du inte har det. Jag har sagt det förr och säger det igen - du måste inte svara på alla inlägg. Särskilt när du ändå inte har något att tillföra. Det är liksom ingen som sitter och vrider händerna i nervös väntan på vad du tycker om saker. 

    För övrigt vet naturligtvis statistikerna som arbetar med detta hur stora årskullarna är, det är inget som "man får titta på", det är redan kända data. 
    Alla som inte bryter mot reglerna får skriva i öppna trådar.

    En del skriver för att berätta vad de tänker och tycker, andra skriver för att få respons.

    Generalisera inte utifrån din egen uppfattning utan låt alla som vill delta i tråden få delta i tråden.

     
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-09-09 19:16:23 följande:
    Ja, vad bra. Jag berättade vad jag tycker. Jag ser nämligen inte alls värdet av att tvångsmässigt svara på alla inlägg utan att ens ha något att tillföra. I det här fallet är det ju dessutom bara dravel när han påstår att han själv ska "dyka ner" i ämnet, eller "kolla" och "gräva" vidare. Han förhåller sig enbart till vad du och andra tar fram men begriper inte innehållet. 

    Men du kan ju se vad du tycker om det en annan gång i en annan tråd. Men du och klyban är kanske alltid åsiktsfränder, vad vet jag. 
    Det är mer meningsfullt att argumentera om sak än att säga att andra ska sluta skriva i trådarna. Låt alla som vill delta i tråden göra det, svara på det du tycker är meningsfullt. Argumentera för din åsikt istället för mot person.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-09-09 19:34:23 följande:
    Ja, du och jag kommer inte längre nu Padirac - du får operera vidare på klybans nivå. Han kan säkert berätta lite fakta för dig. 
    Jag kanske ska operera på din nivå istället och säga att det du skriver vill ingen veta och varfär slutar du inte helt enkelt

    {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-09-09 20:50:40 följande:
    Javisst, det kan du ju göra - det är en utmärkt idé. Säg det för all del. Det var uppenbarligen fel av mig att påstå att ingen sitter och vrider sina händer i nervös väntan på vad klyban ska tycka. Tydligen har hen sina fans som ser upp till hens kunskaper och insikter i ämnet.

    Jag har emellertid ungefär lika stort intresse av att diskutera med dig som jag har för att "diskutera" med klyban. Jag låter därmed dig och henom, klyban, tungotala vidare med varandra. Idealt vore i PM men det inser jag är för mycket att hoppas på. 

    Jag pratade inte om årskullar. Jag återgav att SCB sagt precis det Padirac uppgav som tänkbara anledningar. Således pratade SCB om årskullars storlek och den påverkan det har på över- och underdödlighet. 

    Begriper du alls vad jag skriver?
    Du missfgörstår, det var inte någon som höjdes utan någon annan som sänktes med det inlägget - det är visst svårt med det som inte är sarkasmer

    Sluta bråka med de som är i tråden nu.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-09-09 21:08:24 följande:
    Ja, det är ju jobbigt att just jag missfgörstår. Man måste nog vara hen den dära klyban för att förstå dig rätt.
    Det är uppenbart att du inte förstår att det inte är OK att bete sig hur som helst. Hjärta

    Gillar du nivån?  Är det här det du vill bidra med i tråden? Är det OK att andra behandlar dig på samma sätt som du behandlar dem?

    Det är upp till dig, om det inte går hem så är det så det är.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin