Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Okej, men det verkar ju inte så orimligt att de kan behöva alla som är insatta. Det betyder ju inte att han bestämmer något. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-05-28 23:00:10 följande:

    Läkaren i dokumentären på svt verkar tycka att Sverige borde haft en annan hållning till Italienskidåkarna.Jag ber om hålla med.


    Poängen är ju att det är såå mycket lättare att haffa såna på Island än i Sverige.  Hur ska man ens hitta dem? På Island finns väl bara en flygplats, så man kan plocka dem där. I Sverige då? Folk kan t.o.m. ha åkt bil till Italien. 

    Visst, jag skulle också hålla med. OM det går att hitta dem, och det tvivlar jag på.
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-05-29 08:20:11 följande:

    FHM kan fortfarande inte ens rekommendera munskydd inom vården. Anställda inom vården sjukskriver sig och avbokar sina pass pga. rädsla och otrygghet pga. ingen utrustning/skräputrustning. Underbemanning råder. En rekommendation från FHM skulle göra en enorm skillnad, men istället är Tegnell upptagen med att säga saker som är så sagolikt dumma så t.o.m. hans mest lojala anhängare skäms.

    Hur svårt är det att rekommendera munskydd?


    Vänta nu - inom vården ska definitivt användas munskydd. Det var väl snarare frågan där om man skulle ha både munskydd och visir?
  • AndreaBD
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-05-28 20:34:30 följande:

    Ytterligare..som inte är helt begeistrade av vår strategi.

    https://www.dn.se/insandare/sverige-ar-bast-aven-nar-valdigt-manga-dor/


    Men man måste också veta vilka det är som eventuellt inte sköter sina jobb så bra. Det behöver inte vara FHM. Det ser snarare ut som om det som rekommenderas av FHM inte genomförs av t.ex. sjukvården. Och vad det beror på, det får man titta på närmare. Men det behöver inte vara strategin som är fel. Det finns ju hur mycket som helst annat som kan gå fel. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-05-29 10:53:49 följande:
    Ja, du brukar fråga det. Vad sägs om att man kunde efterlyst dem i tv, tidningar och radio? Vad sägs om att FHM i sina otaliga intervjuer de gav kunde sagt att de anmodade personer som varit i det de då kallade för riskområden att kontakta specifik vårdgivare för att bli testade och att deras kontakter kunde smittspåras? Vad sägs om att de gått ut stort med att de faktiskt inte visste om smittan kunde spridas även ifrån asymptomatiska människor istället för tvärtom?

    Om du inte tror att människor på anmodan skulle ta sitt ansvar och uppsöka vården för test och smittspårning av kontakter så förstår jag inte varför du annars brukar stå bakom och försvara den svenska strategin? Den bygger ju helt på att människor ska ta egensnsvar.

    Jag är övertygad om att om det gått ut i all media att de som varit i högriskområden kunde vara smittade av samhällsfarlig och för individen och deras anhöriga, övrig släkt och vänner potentiellt dödlig sjukdom så skulle majoriteten av de det gällde följa en sådan anmodan.
    Jo, man hade kunnat göra så. Och det hade säkert också räckt för att hitta många. Alla lär det ju aldrig bli - även om jag tror att folk generellt tar ansvar, så finns det alltid några som inte gör. Och det finns det även i länderna där man kunde bli straffat för det. Annars hade inte så många fått böter och rimligtvis ännu fler sluppit undan.

    Jag skulle ju förmoda att orsaken kan ha varit en kombination av att det inte fanns tillräckligt med test och att man bedömde att det inte skulle göra så stor skillnad. Kanske fanns det redan så många smittade fall att man inte kunde spåra alla ändå (och att man trodde att italienresenärerna inte skulle göra så stor skillnad)? 

    Det är svårt att veta säkert.  
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 14:04:54 följande:
    De svärmar tyvärr i samtliga corona trådar, samma personer i samtliga trådar.
    Tja, det gör ju andra sidan också, fast med olika nicks. Då märks det inte lika mycket. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 11:48:15 följande:
    Kom igen Andrea, det är inte så svårt.... man gjorde misstag helt enkelt. Ställ dig framför spegeln och repetera några ggr... "även Sverige kan göra misstag" så ska du se att det går lättare Flört
    Jag har förklarat det för dig flera gånger -  visst kan man göra fel, men man kan inte missa något när det inte pratas om annat i samhället. Så det är klart att de måste ha funderat på om de ska göra något åt dem här Italienturister - det kan vi utgå ifrån som. 

    Jag har ingen aning varför de inte har gjort försök att sätta dessa i karantän, men någon tanke måste ju ligga bakom. Och det går helt enkelt inte att säga då.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-05-29 15:11:09 följande:
    Finns säkert en tanke bakom att det går att skriva anonymt i den här tråden.

    Hursomhelst läser man igenom coronatrådarna här på FL så kan man lätt konstatera att andelen nick, anonyma eller inte, som är negativa till Sveriges strategi utgör en mycket klar majoritet.

    Men det märker man förmodligen inte om man efetrsträvar att alla kepsar ska vara riktade åt samma håll.
    Ja, jag är inte förvånad heller att de är fler. Folk som är nöjda brukar inte diskutera lika mycket. Fast det här är förstås ett väldigt viktigt ämne. Folk dör, och alla är oroliga. 

    Desto mindre har vi nytta av polemiserande och osaklighet. Jag är inte helt positiv till allt som görs. Jag kan också vara kritisk på några punkter. Samtidigt har jag alltid i bakhuvudet att jag inte har hela informationen. Och det har ingen som inte är direkt inblandad i besluten.
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 15:51:28 följande:
    Och jag har förklarat för dig flera gånger att det som räknas är vad man gör och inte vad man tänkt. Att vi GJORDE fel går liksom inte att förneka, vad man sen tänkte när man GJORDE fel är irrelevant... fel gjorde man oavsett.

    Jag har inte sagt så alls, du verkar i alla fall inte har förstått efter flera gånger. 


    Jag säger VI KAN INTE VETA  varför de har gjort så, vi har inte tillgång till all information. Jag kan säga att jag också tycker att det hade varit bättre om man hade isolerat dessa ski-resenärer nu, men vem vet vad de hade för underlag till sitt beslut? Det är inte helt omöjligt att de hade någon information om att ganska många redan var smittade - dvs. kanske gjorde det verkligen inte så mycket skillnad? Det kanske är osannolikt, men vi vet inte säkert. 

  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-29 16:04:03 följande:
    Jag tror att anledningen till att vissa etniska grupper drabbats hårdare än andra mest beror på kultur, men även sociala faktorer.... eller som min somaliske kollega uttryckte det... "problemet är inte att vi inte fattar eller inte har tillgång till vård.... vi lever för fan med våra föräldrar och deras föräldrar i trånga lägenheter... klar som fan att folk blir smittade!" 
    Japp, så är det förstås. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin