• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-07-08 12:58:38 följande:

    Nej, det vore mig främmande att använda ett vedertaget begrepp som beskrivning av övertonerna i kritiken mot Sveriges strategi.

    Pangdemist är - tycker jag - en person som skjuter på allt som rör sig, men mestadels lyckas träffa den egna foten.

    Självklart finns det relevant och välgenomtänkt kritik mot Sveriges smittskyddsstrategi - men den riskerar att drunkna i övertonerna från den pangdemiska kören.


    Ok, det var lika vagt som FHMs förklaring av Sveriges strategi. Förstår fortfarande inte skillnaden mellan en pandemi och en "pangdemi", men w/e.
  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-07-08 13:15:37 följande:

    Men du vet inte hur stor del av immuniteten antikroppar utgör. Tänk om t-cellerna skulle visa sig har mer betydelse än antikropparna? Du är ingen expert på området. Inte jag heller. Men jag inser i alla fall att jag inte är det. Och jag har inte ens hört något om att antikropparna skulle behöva ha mer betydelse än t-celler. 


    Du antar att jag inte tror på T-celler och därför bygger du hela resonemanget på en felaktig grund, istället för att läsa vad jag faktiskt sagt. Fast skitsamma, för diskussionen handlar inte om mig, utan jag informerade helt enkelt om en ny studie. Så bemöt den.
  • Dr Nail

    Den nya lagen för restauranger är ett steg i rätt riktning. Kommunerna ska kunna ta det ansvaret. Precis som när det gäller besöksförbud på LSS-boenden, bland annat.

  • Dr Nail
    Padirac skrev 2020-07-08 15:50:56 följande:

    Idag är det kommunerna genom sina miljö- och hälsovårdsinspektörer som gör inspektioner och ser om bla de nya lagarna efterlevs. Om lagarna inte efterlevs kan de med stöd av de nya lagarna stänga en restaurang.

    Självklart kan inte kommuner stifta lagar, men de har i förekommande fall i uppdrag att se till att gamla och nya lagar efterlevs.

    Om sen kommunerna kan eller inte kan detta är en annan fråga - men jag uppfattar det som att det inte är det du försöker uttrycka utan att det är någonting annat.  


    Jag "försöker" ingenting, jag säger bara: lajk på den nya lagen. Du behöver inte vara på din vakt precis hela tiden ;)
  • Dr Nail

    En teoretisk fråga:

    Damma av era spåkulor, OM WHO går ut imorgon med konstaterandet att smittan är luftburen, kommer FHM erkänna det och anpassa taktiken därefter? Vad tror ni?

  • Dr Nail
    Padirac skrev 2020-07-08 18:52:44 följande:

    www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/r/rekommendationer-for-handlaggning/

    PUBLICERAD: 30 MARS 2020UPPDATERAD: 1 JULI 2020FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

    "Covid-19 smittar från person till person genom dropp- och kontaktsmitta, det vill säga via droppar och sekret från luftvägarna som sprids när någon hostar eller nyser, samt vid nära kontakt mellan personer. WHO anger att indirekt kontaktsmitta, det vill säga spridning via kontakt med droppar som landat på ytor eller föremål i närheten av personer som är infekterade med covid-19, också kan vara en möjlig smittväg.Risken för dropp- och kontaktsmitta minimeras genom följsamhet till basala hygienrutiner, korrekt användning av skyddskläder och personlig skyddsutrustning samt adekvata städrutiner. Särskilt stor försiktighet bör iakttas vid arbetsmoment där risk finns för spridning från luftvägar i samband med aerosolgenererande moment."

    Eller menar du ngt annat med 'luftburen'


    Droppsmitta står det om. Nu pratar vi dock om luftburet. "Airborne" på engelska, eller har jag fel? Alltså, sånt som sprids även utan att någon hostar en rakt i fejset. Väldigt små partiklar, kan spridas asymptomatiskt, och är i grund och botten ett argument för munskydd på ställen där det är mycket folk.
  • Dr Nail
    Anonym (Nä!!) skrev 2020-07-08 19:38:46 följande:

    Va!! De kom ju med flyg från alperna och Tegnell stod ju inte där och stoppade dem, ingen strategi och med berått mod har Tegnell och regeringen mördat gamlingar i en massaker  Det är Tegnells fel - det hör man på sättet han uttrycker sig - och så är det Löfvens fel för att han är ... ehh .. Löfven

    Säger du mot mig så är det förtryck och censur 


    Här kommer en twist för dig att ligga sömnlös över inatt:

    Jag GILLAR Tegnell.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin