Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-09-20 19:28:53 följande:
    Det var just inte meningen att han skulle förstå det. Eller de flesta andra. Jag förstår det inte heller. Iofs har jag inte heller lagt möda på det, men ändå. 
    Om inläggen gått över huvudet på dig och Klyban kan du fortfarande inte lasta den som skrivit inläggen för det. Jag förstod precis. Du hävdar alltså att de flesta inte förstod detta, skulle vara intressant att veta vad du baserar detta på, låga tankar om folks läsförståelse kanske. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-20 20:21:56 följande:
    Inte 95 procent - men inte desto mindre en betydande andel av munskydden borde få undervisning på särskolenivå i smittskydd.

    Detta utifrån mitt halvårslånga studium av munskydds beteende.

    Dock är jag inte helt säker på att de skulle ta till sig svårförståeliga instruktioner som att hålla avstånd till andra.

    De tycks ha en orubblig  tro på munskyddens skyddande magi.
    Svårförståeliga instruktioner som att hålla avstånd till andra? Jag har vistats i länder där det varit delvis tvång med munskydd. De som haft på sig munskydd även i icke lagpåbjudna situationer, har varit bättre på att hålla avstånd än andra. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-21 11:05:27 följande:
    Knappast. "par" betyder genom, förbi.... det innebär att man förflyttar sig. Hela uttrycket är också det vanliga om man vill visa någon vart de ska gå: "den här vägen".....
    Att du inte tror på mig, eller på Pyssel, var ju inget nytt ... tror du på Larousse då?
    Det finns flera betydelser av uttrycket. 

    https://www.larousse.fr/dictionnaires/francais/ici/41363/locution?q=Par+ici#16001733
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-09-21 22:02:32 följande:
    Det kan man tycka om man är lite fyrkantig och har svårt med att ord/uttryck kan ha flera nyanser eller t.o.m. betydelser. Jag kan väldigt lite om det tyska språket men det är kanske mer stram kurs där.

    Äh ja, meine Dame.
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-21 15:02:11 följande:

    Att du inte tror på mig, eller på Pyssel, var ju inget nytt ... tror du på Larousse då?

    Det finns flera betydelser av uttrycket. 

    www.larousse.fr/dictionnaires/francais/ici/41363/locution


    Merci <3
    OT, men jag kan faktiskt förstå Andrea i detta, an auf hinter, etc och Durch, fur, gegen etc do Not Match! Befintlighet och riktning, akusativ och dativ, ... nej, med en tysk tolknining är detta konstigt. Men ok, nu var det ju tal om franska ...
    Andrea, jag tycker att du är duktig på svenska, och på språk i allmänhet, men Bitte, om du har klagomål på tex franska, kolla gärna fakta först. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 14:09:57 följande:

    Smittan som tonade bort verkar vara på återgång om man ska tro på Tegnell. Och här i Stockholm där vi enligt vissa är så gott som immuna ökar också smittan och det i alla åldersgrupper (minst i 70+). Återstår väl att hoppas på att själva sjukdomen blivit mildare så att vi inte får samma belasting på vården som i våras (och inte samma enorma antal avlidna). 


    Pope Joan II skrev 2020-09-22 14:20:48 följande:
    Näpp. Så var det inte, sade Tegnell. 
    Aj då! Jag hade hoppats på detsamma, en mildare variant. Här, går antalet smittade upp väldigt mycket, men det beror antagligen på att de utökat provtagningarna mycket. Fall av patienter som måste in på sjukhus, stiger något, men inte så mycket, och antal dödsfall fortsätter att vara lågt. 

    Eftersom antal dödsfall är låga, trots många fler bekräftade smittade, hade jag hoppats på att coronaeländet blivit mildare ... men kanske beror den nuvarande situationen här bara på att provtagningen ökat, och de flesta smittade är i åldern 20 till 30, så mindre benägna att bli svårt sjuka och dö. De skröpligaste har redan gått hän och på tex äldreboenden har dom restriktioner för besökare och skyddsrutiner. 

  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 18:13:08 följande:
    Jag tycker att du är otrevlig när du skriver dina "oförargliga" kommentarer som går ut på att informera mig om sådant jag givetvis redan känner till. Det är irriterande att du tycks tro att du har en sådan uppgift. Det har du inte.
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 19:42:32 följande:
    Nej, den sorts är inte trevligt småprat. Det har du missförstått. Jag känner ingen som tycker att det är annat än komplett odrägligt och irriterande när människor gör på det där sättet. 
    Oförargliga kommentarer kan kännas som väldigt mästrande och idiotförklarande.

    En av mina assistenter på jobbet tyckte säkert hon var jättetrevlig en gång som berättade för mig väldigt detaljerat om hur kaffemaskinen fungerar, och hon lämnade mig dessutom skriftliga instruktioner ... hon skulle bort på semester och ville vara säker på att jag kunde fixa kaffe när hon var borta ... Wow, vilken utmaning!

    Jag tyckte emellertid inte att hennes oförargliga kommentarer och instruktioner var särskilt trevliga. För övrigt brukar hon upplysa mig om att jag borde diska min vattenflaska ibland, att glasen de ger bort gratis på mataffären inte är av någon superkvalitet och andra pärlor. Hon har ännu inte upplyst mig om att jorden är rund och inte platt, men det kommer väl. Det är inte trevligt att förutsätta att andra är förståndshandikappade eller att småprata om uppenbara saker.

  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 20:11:18 följande:
    Tegnell sade att det är när de unga som nu smittas börjar smitta de äldre (och då inte bara de äldreäldre) som antalet sjukhus- och intensivvårdsbehövande (och dödsfall) börjar öka. 

    Han sade ju också på en tidigare presskonferens att det kan vara så att Sverige är i en senare fas än resten av Europa. Sveriges nedgång av fall kom senare så Sveriges nästa uppgång av fall kan förstås också då komma senare än de andras. 
    Jo, det stämmer nog, blir nog likadant här. Dom har kampanjer som går ut på, du ungdom, sköt dig och bli inte smittade, tänk på mormor-pappa o.dyl. 

    Ja ... vi får väl se om Sveriges andra våg också kommer snart, usch. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 20:24:15 följande:
    Ja, men verkligen! Jag har väldigt svårt för människor som känner sig nödgade att komma med dylikt totalt onödigt. Din kaffeassistents "oförargliga" instruktioner och kommentarer kan sannerligen inte främja hennes relationer. Men kanske tror även hon att hon ägnar sig åt trevligt småprat. Drömmer

    Jag får rysningar av sådana människor. 
    Ja, min assistent är ett sorgligt kapitel, hon försöker att vara servil och snäll, men hon driver mig och mina kollegor till vansinne genom sitt trevliga småprat. Eller också genom att i detalj förklara tex hur hon valt handtagen till köksskåpen, men det är en annan historia ...
    Hon skickar även gärna emails och vidarebefordrar emails av intresse, emails som vi alla redan fått direkt, men hon skickar dom igen, om vi skulle ha missat dom. Osv.
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-09-22 20:56:07 följande:
    Den andra vågen.
    Hahahahaha!
    Dr Nail skrev 2020-09-22 20:57:36 följande:

    Nya Zeeland har nu i princip stoppat viruset helt.

    www.bbc.com/news/world-asia-52961539

    Det beror på att de hade TUR. Till skillnad från Sverige, som hade (och fortsätter att ha) OTUR.


    Hahahahaha!
    Padirac skrev 2020-09-22 21:01:19 följande:
    De vill inte ha trevligt small-talk eller lite medhåll , de vill ha ironi,sarkasm och otrevligheter för att inte få rysningar av människor som de anser vara mindre värda och begåvade.

    Vänlighet får dem att känna obehag och att de är mästrade.. jag är säker på att det går att slå upp i den där boken de pratade om tidigare.
    Vänlighet är mästrande? Nej, jag efterlyser däremot lite vänlighet i denna tråd. Mästrande är däremot otrevligt. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin