Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-08-30 11:55:59 följande:
    Och de länderna som har haft lockdown funderar också på sina strategier. Och säger att de inte skulle göra om det. Nu vill jag inte länka till tyska talkshows, det skulle ge er så mycket. Men en del politiker och en del experter har de tankarna - att det inte har gett något, att det har gjort mycket skada. Och jag vet att även dem högsta, ansvariga politikerna i flera europeiska länder helt utesluter att de skulle göra en till lockdown. 
    Naturligtvis analyserar alla länder sina strategier.
    Har sett att en del säger att de planerar inte några nya, lika strikta lockdowns, men har inte läst om något land som ångrar att de hade lockdown i början av året. Visst, det finns ju diverse politiker, experter etc som tycker det var en dålig idé men har inte sett någon regeringsföreträdare säga det. 
    Dessutom rekommenderar ju WHO lockdown, som nämnts ovan. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-08-30 12:11:04 följande:

    1 Sverige har minimerat smittan.
    1A Och vi är redan 100% säkre på att smittan kommer pulsera fram och tillbaka med tiden och jag, smittor sprids av slumpen, vet inte varför en del inbillar sig patogener är statiska och enkla att förutspå.
    2 Ja, vår modell vilar på äldre erfarenheter på smitta, och de som stängt ned(De som delad samma hand som oss) har inte visat några större framgångar som motiverar en nedstängning, inte i en jämförelse med dessa.
    Men det är alltid här man jämför länder som inte fått den hand som var given oss, visst är det rätt komiskt?
    3 Byta strategi om vad, vi har ju haft vikande siffror i evigheter?
    Vilka komplikationer?
    3B Och vi är redan 100% säkre på att smittan kommer pulsera fram och tillbaka med tiden.


    4 Jag vet inte varför, men detta med barn och skola, det är nått man kommer fram till världen över, kanske man ska titta på det först, än vara sarkastisk utan ansvar.
    5 Berättar för oss att denna text är skriven av en som har ett ointresse se den handen vi fick oss tilldelad.
    Och det finns en hel del kritik att ge i Stockholms vård/privata äldre vård, varför skulle man inte ge den för?
    Så man inte kan ge sig på ett faktiskt problem.


    Texten är skrivet av en person med en politisk bias, där den använt personliga känslor/personlig politskuppfattning/agenda på flera punkter, framför fakta och en stor vaghet.
    Och kritik är inte svårt att ge utan ansvar, det har vi lärt oss länge nu.
    Och en sak är uppenbar, personen har uppenbarligen inte de nödvändiga kunskaperna om smittskydd och jur smittor fungerar.


    På per capita siffran i toppen, är det vi och Belgien som räknar lika hårt och klassar COVID-19 döda och låt oss säga topp 20?
    Eller finns det mer i där?
    USA vet vi INTE gör, de räknar inte de som dör utanför sjukhusen.


    1. Många andra länder med annan strategi minskade antal smittade mycket snabbare än Sverige och till lägre nivåer än Sverige har nu. Med långt färre dödsfall. 

    2. Menar du alltså att bara Sverige baserar beslut på vetenskapliga resultat?
    Färre dödsfall visar på framgång.

    3. Strategi beträffande insatser mot smittspridning.
    Sjunkande antal fall är bra, men det har man haft i andra länder också och oftast har antal fall minskat snabbare ner till lägre nivåer. 
    Finns en massa komplikationer som COVID19 patienter kan få, även efter tillfrisknande från själva COVID. 

    4. Olämpliga kommentarer om att räkna med att en sjukdom florerar på skolor, är inget vinnarkoncept. 

    5. Verkar som om du missade poängen där. Också. 

    Att en expert på internationell politik inte är expert på smittskydd, är inte relevant här, artikeln handlar inte om det. 
    Menar du att det bara är Sverige och Belgien som för korrekt statistik?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-08-30 15:45:17 följande:
    Det är många som säger att man hade kunnat klara det med att bara ha social distansering och några få andra åtgärder, istället för att stänga ner helt. Alltså precis som Sverige har gjort. 
    Vilka länder säger så? Vore intressant att läsa, posta gärna någon länk. Har bara sett att en del länder tycker att skolstängningar kanske inte hade varit nödvändiga.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-08-30 16:33:45 följande:
    Jag har just svårt att ge en länk om detta, för att det har varit små saker hit och dit, tv-program som jag inte kan länka till och som är på tyska, m.m. Men det var så klart Tyskland, England också, och jag kommer inte heller ihåg nu ens vilka fler. 
    Åtminstone Spanien, Nya Zeeland, England och Österrike har ju haft lokala, kortare lockdown och tuffa åtgärder väldigt nyligen, så har svårt att tro att dom plötsligt tycker att de inte skulle ha stängt ner länderna tidigare.
    Läste nyligen att Italien hoppas att de inte behöver stänga ner igen, men de är beredda att göra det. Enligt länken nedan diskuterar de i England att en ny lockdown kan bli nödvändig, och har läst att i Tyskland diskuterar dom åtminstone nya, regionala, mindre stränga lockdown, men det har du väl bättre koll på. 

    Undrar därför vilka länder du menar som nu ångrar tidigare stängningar, måste vara några andra, eftersom de som nu diskuterar och förbereder för nya potentiella stängningar, borde väl knappast göra det om de ångrar de tidigare, och nu tycker att de borde gjort som Sverige i stället.

    https://www.telegraph.co.uk/news/2020/08/30/uk-second-lockdown-what-current-rules/
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-08-30 17:31:23 följande:
    Kanske en aning förhastat att göra bokslut över pandemin redan idag.

    Jag skulle nog vänta en stund till, det vill säga ungefär ett par år.
    Vem har skrivit något om bokslut? Jag skrev om hur det är nu.
    Det vore väldigt förhastat att prata om bokslut nu, med tusentals smittade i Europa och utan vare sig effektiv medicin eller vaccin. 
    Jag skulle nog även vänta ett tag med att säga att bokslutet går att göra om ungefär ett par år, det kan gå tidigare (vilket inte jag riktigt tror) eller mycket senare. 

    På grund av alla okända variabler, kan man naturligtvis bara uttala sig om vad som har hänt och hur det ser ut just nu. Som det sägs, det är svårt att sia, speciellt om framtiden. Inte ens Tegnell, Klyban eller Nisse Hult kan det. 

    Även om det viktigaste är hur det är vid bokslutet, kan man i alla fall konstatera så här efter ett halvår att Sveriges strategi har hittills inte fungerat bra, och vad som händer i framtiden vet vi inte. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-08-30 16:56:58 följande:

    Även om du inte längre bor kvar i Stockholm, så ändrar sig inte frågan.


    Du har patientnämnden för detta, och de som sköter detta är landstingen och regionen.
    Frågan får du ta upp med dom, eller anmäla till patientnämnden.


    Något svar finner du inte i FHM eller regeringen på varför dom gjorde så vid dina besök.


    Jag måste ha missat inlägget från Pyssel, där det skylldes på FHM för de olika rutinerna, och där det bads om råd hur och var det kunde klagas på olika rutiner. Citera gärna!
    För övrig är det likadant där jag bor (utanför Sverige), på en kontroll var dom väldigt noga med munskydd, en ingång och en annan utgång etc, och på ett annat besök på ett annat vårdställe hade ingen mask och de höll inte ens föreskrivet avstånd. Speciellt underligt här, eftersom det är lag på att hålla ett visst avstånd och ha munskydd i vissa yrken. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-08-30 18:50:19 följande:
    klyban skrev 2020-08-30 15:21:14 följande:

    Jo, jag frågade dig också, då det är din tolkning.
    Men tydligen anser du inte din tolkningen är värd att upprepas och med vad Tegnell faktiskt sade.



    Jag kan tyvärr inte tyda de här inläggen.

    Jag svarade ehuru på ett inlägg av Padirac i vilket hen föreföll ha förstått det som att uttalandet om klamydia och hur den smittspårningen sköts enbart var ett svar på en fråga som en journalist på DN ställt. 

    Har du sett intervjun i Agenda som sändes 23/8? Ja eller nej räcker fint. 
    Ursäkta för OT, men HURRA, det är inte bara jag som använder order ehuru
    ps jag snubblade också på tydningen av inläggen ...
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-08-30 19:44:57 följande:
    Jag tycker nog att den här debatten inte i första hand präglas av språkförbistring utan snarare av ointresse eller ofötrmåga att förstå hur de som inte delar de egna åsikterna kan tänkas resonera.

    Du skrev "Många andra länder med annan strategi minskade antal smittade mycket snabbare än Sverige och till lägre nivåer än Sverige har nu. Med långt färre dödsfall"

    Det uppfattar jag som att du tänkt bort framtiden. Det behöver inte nödvändigtvis bli som jag tror, att Sveriges dödstal äver fortsatt kommer att vara låga, och sannolikt sjunka än mer - och att trenden med allt fler smittade i lockdownländer som lättar på tvångsåtgärderna (eller där alltfler obstruerar mot tvånget) kommer att fortsätta. Hur många gånger tror du att ett land kan komma att "lockdowna" innan de styrande möter allt större folkligt missnöja eller att man ger upp lockdownpolitiken?

    Det var väl också du som i ett annat inlägg poängterade hur skamfilat Sveriges rykte har blivit.

    Om man inte gör bokslut idag för Sveriges rykte och för smittspridningen i världen, så kan man komma till en helt annan slutsats om hur dessa kommer att påverkas i längden.
    Just nu har jag tänkt bort framtiden, eftersom ingen vet hur framtiden blir.
    +Sveriges dödstal även fortsatt kommer att vara låga+ vad menar du? Det är ett ofantligt högt dödstal nu.
    I många länder resonerar man så, att under det initiala skedet stängde man landet. Då fick man tid att bygga upp resurser för testning och sjukvård, och lära sig mer om viruset. 
    När sedan landet försiktigt öppnas igen, har man mer kunskap om Corona, och mer resurser för vård, test, smittspårning etc. Därefter behövs de flesta länder inte stängas helt igen, men kanske någon region. Då är man bättre rustade att kämpa emot smittan.
    I Sverige däremot, var allt som vanligt, härjade smittan fritt och många dog. Man satsade inte på att vara superförsiktig i början och bygga upp struktur och resurser. 
    Som jag sa, naturligtvis vet ingen hur det blir sen. Men hittills verkar Sveriges strategi ha skördat många människoliv och varit idiotiskt.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-08-31 16:34:11 följande:

    Kan inte minnas jag gjort det en gång, men sure, borde varit med nån gång.
    Dock högerextrem, det har jag skrivit ofta.


    Och ja, när det klär sig i populism, och det klassiska sättet att diskutera.
    Som innebär man ska glömma av saker hela tiden.
    Och man ställer sig den udda frågan hur det gick till att Tegnell blev hat objektet nummer ett för högerextrema.
    Det talar för att min fråga är legitim, udda är att ingen svarar på det.
    Kanske man skäms att vara en.


    Är anledningen till att du har sådan järnkoll på vilka högerextremisterna diskuterar och hatar, att du själv är högerextremist?
    Jag har noll koll på vad som diskuteras på högerextremisternas webbsidor, men det verkar som om du hänger där en hel del. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin