Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-09-09 22:51:46 följande:
    Helt fel. Jag tror inte alls på allt som myndigheter säger. Det är också bara människor som jobbar där. Det handlar inte på att jag skulle tro på att de har fog för sina påståenden, utan snarare om att DE anser att de har fog. Och därför säger jag, de har nog nåt material, nån undersökning. Om jag skulle hålla med dem - det kan jag inte ens veta, så länge jag inte vet vad exakt de grundar det på. 

    Min poäng var väl snarare att vi bara gissar. Vi vet nämligen inte, om de stödjer sig på något, och framför allt vad det är och om det håller. 
    Ja, du anser att de har anledning att tro vad de tror, även om de inte redovisar varför. Ja, du gissar friskt, men framställer det som fakta. Intressant ...
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-09 23:08:17 följande:

    Nej, kluster stod det, inte konspiration


    Ja, vi har bevisat att munskydd inte behövs.


    Vilka är vi? Hur har ni bevisat att munskrydd inte behövs? Kommentaren om konspiration förstod du tydligen inte, nerver mind. 
  • FuckGoggleAskMe
    KillBill skrev 2020-09-10 07:47:02 följande:

    Jimmie Åkesson har krävt Tegnells avgång, stängda skolor och obligatoriskt munskydd.

    Själv deltar han i riksdagsdebatten trots att han är sjuk och detta utan munskydd. Åkesson har krävt att fler ska testa sig för Covis-19 men har själv inte testat sig.

    Vilken pajas han är.

    www.aftonbladet.se/a/WOLLWQ


    Pajas, ja. Trevligt vi kan enas om en sak i alla fall.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-10 06:26:19 följande:
    Nej jag är vare sig paranoid eller tror att du deltar i en konspiration.

    Däremot uppfattar jag beteendet som småaktigt och som ett tydligt exempel på mobbning i grupp. Jag delar inte ditt intresse för klyban så jag har inte en susning om vilka konflikter ni har haft i andra trådar här på Familjeliv - men oavsett, att göra sig lustig över någon annans språk är en riskabel sysselsättning, i synnerhet om hånet riktas mot någon man inte betraktar som en språklig jämlike och om man gör det i grupp.

    Att företeelsen är ganska vanlig är ingen ursäkt, tycker jag.
    Flera individer har märkt att man ofta inte kan förstå Klybans inlägg och att en del av de man kan förstå, antingen repeterar något för 57e gången eller besvarar något annat än ämnet ... plus idiotförklarar någon. Det tycker jag knappast är mobbning i grupp.

    Jag kan inte erinra mig att jag debatterat i någon annan tråd här med Klyban (kanske inlägg i samma tråd någon gång om matlagning?), så förstår inte varför du kommer upp med det scenariot. Hån? Det är väl snarare frågan om att att han är otrevlig och hävdar något som inte stämmer (ibland eventuellt pga språklig förvirring) och att han påstår att man glömmer något, inte lyfter blicken etc där dessa uttryck inte alls passar in. Jag tycker att han mobbat mig på ett otrevligt sätt, och då bemöter jag det. 

    Förstår inte hur det kan få denna kritik till något som görs i grupp, eftersom kritiken består av individuella inlägg. 

    Att man inte är någon stjärna på att uttrycka sig, är inte någon Carte Blanche för att komma med otrevliga kommentarer om andra. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-10 21:08:46 följande:

    Är den initiala smittan i Sverige och den hand vi blev tilldelad oklar menar du?
    Kanske jag behöver upprepa det en 58:e gång Solig


     


    Kan inte komma ihåg jag diskuterat nått med dig heller, om nu inte det varit nått annat namn.


    Ja det är just det här jag menar Klyban, du upprepar nu för femtioelfte gången att det varit en massa smittade i Sverige på ett tidigt skede, och du definierar detta som Den Hand Vi Fick Oss Tilldelade. Jag tror att ingen tycker att den bilden är oklar, speciellt eftersom du upprepat detta 87 ggr. 

    Och, dessutom, alla har förstått hur bilden ser ut, även innan du försökte att förklara den.

    Har du förstått att du är så vansinnigt irriterande eftersom du upprepar plattityder och självklara saker och dessutom så attackerar du människor på ett otrevligt sätt?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-10 22:25:17 följande:
    Okej, jag har inte läst någon av alla dessa trådar där klyban och Påven Johanna inte har nått hela vägen fram till varandra i full förståelseGlad

    Som jag minns det så har du väl för det mesta i den här tråden riktat dig till klyban när du haft behov att diskutera klyban - men inte alltid. 
    Vad menar du? Jag känner inte till några trådar där Klyban och Påven debatterat, gör du??
    Jag har mestadels vänt mig till X när jag velat diskutera X, ja, är det konstigt?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-15 19:26:03 följande:
    Skämt åsido, tillbaka till verkligheten som inte alls är så enkel att åtgärder är invändningsfria.
    klyban skrev 2020-09-15 15:38:11 följande:

    Jag vet, det är det som är det jobbiga med allt detta.
    Och här kommer nog psykologiska vinster vara viktiga över risken någon smittas och kanske dör.


    Är inte emot det, men känner en viss oro över vad som kan ske där.
    Kanske man kunde valt en mellan variant, där man har besökstider för var besök, och att man smetar ut besöken över tid, än kanske kan få en ketchup effekt.



    De två anhöriga jag har på äldreboenden skulle om de hade haft möjligheten att välja gärna tagit risken under hela pandemin att ta emot besök. De är både fysiskt skröpliga men helt klara i huvudet. De har jobbat, betalat skatt, i mer än 50 år. De betalar för sina boenden. Med vilken rätt har vi tagit ifrån dem den möjlighet nästan alla andra har - att välja om man vill träffa nära vänner och nära släkt eller inte.

    Jag tycker det är hög tid att tillåta besök på våra äldreboenden - och finns det personer som inte vill ta emot besök så är det inget måste.

    Men jag kommer till och med att ta på mig munskydd om det skulle vara så att äldreboendena kräver det eller att mina anhöriga känner sig tryggare då.
    Fast om dom klarar av att gå (eller åka rullstol) till utanför sina boenden, eller kan få någon på boendet att köra dom i rullstol till utanför boendet, borde dom kunna arrangera att möta släktingar och vänner där ute, dom är ju inte livegna utan kan bestämma själva vad de vill, bara de inte uppehåller sig på boendet.
  • FuckGoggleAskMe
    KillBill skrev 2020-09-19 16:26:06 följande:
    Jag skulle köpa ditt resonemang om platserna på landets intensivvårdsavdelningar tagit slut men nu gjorde det inte det. Därför var den svenska strategin korrekt.
    Ja den svenska strategin var kanske korrekt, om man nu ska bortse från alla de tusentals människor som dött ... Skönt att inte platserna på sjukhuset tog slut, men det är ju den detaljen att massor dog, och tar man det med i beräkningen är det svårt att tycka att strategin var korrekt. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-20 18:59:54 följande:
    Jag skulle inte lägga möda på personer som bara vill jävlas. 
    Att jävlas, är det tex att påpeka att man skrivit något om ämnet som vederbörande inte verkar förstå, eller har missuppfattat? Och uppmana till att läsa igen. 
    Synd att Klyban tydligen inte förstått Pyssels inlägg ... men jag tycker ju inte det är att jävlas om man påpekar detta. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-20 19:27:12 följande:
    Var den amerikanska bättre där 200.000 dog? Man måste ju tänka inom rimliga ramar! Särskilt när det var en svag influensa året innan, så att alla de som då inte dog i influensa (det brukar vara dem äldsta och svagaste som dör av det) då, dog av covid-19 i år. 
    I USA har många människor dött, så nej, tycker inte att deras strategi verkar bättre, dom har också gjort för lite, för sent. 
    Sen vet jag inte vad du menar med rimliga ramar.
    Mot säsongsinfluensa finns det vaccination, vilket ger ett bra skydd. Många äldre dör ändå, men det är väl inte troligt att så många skulle ha dött av en svår influensa i år, yngre personer, Adam Alsinger etc. Det var en överdödlighet. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin