Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-09-02 20:13:45 följande:

    Rätt udda man förväxlar nationalism med en hållbar strategi, där man tänker på alla och inte bara en enda grupp.
    Och det som skedde på äldreboende går aldrig fixa genom prata om annat, och det är det enda som sker.
    Intressant att det används som ett invektiv, framför att diskutera sig fram till något


    Lyssnade du på programmet?
    Man förväxlar inte nationalism med någon strategi ... dom diskuterade nationalism i coronatider och tidigare. Tror du får lyssna en gång till, eller två. 

    Vad menar du används som invektiv? Nationalism? Inte i det programmet ...
    Det var en forskare som pratade om några resultat från undersökning och slutsatser dragna, hon var inte intresserad av någon diskussion där, hon redogjorde vad hon kommit fram till, vilket var syftet med programmet. 
  • FuckGoggleAskMe

    Läste i morse att dom ska pröva tuberkulosvaccin på grupper av äldre i Holland, för att det finns tydligen indikationer på att det kan ge något skydd mot Corona, i väntan på ett riktigt vaccin. Detta var en större undersökning, men finns tydligen redan några andra studier om eventuella kopplingar mellan tuberkulos och Corona i Holland och några andra länder.
    Tar antagligen lång tid att få resultat om dom nyss börjat, men vi får hoppas att detta hjälper något i alla fall. 

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-02 21:01:49 följande:
    Vart är det sakliga?
    Pope Joan II skrev 2020-09-02 20:33:40 följande:
    Tror du att man kommer fram till något genom att envisas med att prata om en länk vars innehåll man inte ens läst? Det är ju mer än lovligt udda att bete sig på det sättet.
    Tror du verkligen att man kommer fram till nått genom dumpa en länk och sen vägra prata om den?

    Jag är så onationalistiskt man någonsin kan bli, men kan givetvis inte prata för andra.


    Men vad jag tycker om den Svenska strategin är att samhället rullar på och smittan trycker vi tillbaka.
    Men såklart, då måste man först inse att vi blev tilldelad en hand som inte våra grannar fick.


    Ja, man använder nationalism som ett invektiv i tråden, sett det ett antal gånger och som ett ad hominem.
    Klippet kom till efteråt.


    1 Dumpa en länk? Finns det någon forumregel som jag missat, som går ut på att man måste citera något om en länk man postar? Vi som postar en länk vill naturligtvis belysa den som sägs i artikeln som länkats. Sedan kan du bemöta detta, och det kan då diskuteras.

    2 Jag är nationalistisk då det gäller vissa saker, men inte när det gäller coronastrategin. Jag accepterar inte automatiskt de svenska analyserna och åtgärderna, utan lyfter blicken.
    Samhället rullar på, visst, men 6000 människor finns inte längre i samhället och många har fått ruskiga följdsjukdomar. Fler riskerar att drabbas i höst, då smittofaran stiger och folk inte använder munskydd i tex kollektivtraffiken. 
    Smittan är tillbakatryckt, visst, men det har skett snabbare i andra länder.
    Alla länder har naturligtvis en unik situation, eller tilldelad hand som du vill kalla det. Vad sägs om Österrike då? Det var tidigt supermycket smitta i alperna. Ingen bra hand. Men, dom stängde ner och införde munskyddsplikt, vilket hjälpte bra och siffrorna på smittade gick snabbt ner, och dödsfallssiffrorna är låga, relativt sett. En annan strategi ... och dessutom hade sjukvården där bättre beredskap.

    3 Nationalism som ett invektiv i denna tråd? Nej, däremot används coronanationalism som ett invektiv, det är skillnad. Jag trodde du syftade på programmet. Vilket klipp syftar du på? Menar du programmet?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-02 23:05:19 följande:
    Har du ens kollat vilket ämne personen var forskare i?  Det var i alla fall inget som är i närheten av medicin eller naturvetenskap, och därför är personens åsikter ju lika lite viktiga som personerna på ett forum.

    Jag TROR inte, jag har läst tidningar. Även utländska där man missförstod Tegnell. Förresten kom det också på svenska nyheterna.

    Och så var resten raljerande utan anknytning till diskussionen igen.
    Har du ens kollat vad som var fokus för diskussionen?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-02 23:05:19 följande:
    Har du ens kollat vilket ämne personen var forskare i?  Det var i alla fall inget som är i närheten av medicin eller naturvetenskap, och därför är personens åsikter ju lika lite viktiga som personerna på ett forum.

    Jag TROR inte, jag har läst tidningar. Även utländska där man missförstod Tegnell. Förresten kom det också på svenska nyheterna.

    Och så var resten raljerande utan anknytning till diskussionen igen.
    AndreaBD skrev 2020-09-02 23:19:20 följande:
    Nationalism? Eller vad menar du?
    Precis, programmet handlade om nationalism, därför är det irrelevant att forskaren inte är specialist inom medicin eller naturvetenskap. Tror du att tex en biomedicinare är mera lämpad att diskuteras folks beteenden?

  • FuckGoggleAskMe

    Här står det inte om huruvida alla superspridare hade symptom eller inte, men för en individ står det i alla fall att personen hade hidden symptoms, dvs inga symptom vid tillfället för smittningen. Så ja, det finns symptomfria superspridare mitt ibland oss ...


    A 40th birthday party in Westport, Connecticut Days after someone with hidden symptoms joined 50 other guests at a woman?s home to celebrate her birthday, more than a dozen people came down with the disease. Within that time, those people went to work, stores, and other parties. Westport quickly became an infection hotspot.
    https://www.everydayhealth.com/coronavirus/coronavirus-superspreaders-what-to-know/
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-03 10:37:33 följande:
    Men det är ju precis sånt som knappast kan hända om man håller sig till rekommendationerna. Jag skulle aldrig kunna sprida många, för att jag inte kommer nära så många. Jag är extra försiktig inomhus och dem familjfester och -träffar vi har haft, har varit antigen utomhus eller med att sitta på varannan plats, inte kramas och sånt. Jag åker kommunaltrafik med mask och håller minst en meter avstånd. Träning - hemma eller i klubben med minst två meter avstånd mellan folk. 

    Om alla skulle göra så, så skulle knappt någon smittas. 
    Fast nu var ju poängen att det var minst en superspridare som var symptomfri, vilket diskuterats i tråden. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-03 12:00:56 följande:
    De var ju negativt inställda långt innan, det är ju därför FHM säger så. 

    Nej, jag har inte läst den än, det verkar inte så angeläget, eftersom jag själv inte är tveksam till att ha en sån app. 
    Jag som har läst länken, har väldigt svårt att tro att det finns en lag som säger:

    Det är förbjudet med appar som skickar ett bleep från en persons mobil (person 1) till en annan persons mobil (person 2), om man varit i närkontakt en viss tid. Om person no. 1 blir testad positiv för Corona, kan denne person programmera in en kod (som den fått av sjukvården) i sin app, som därefter sänder ett meddelande till person 2, om att person 2 varit nära en person som blivit testad positiv för Corona. Person 2 uppmanas att också testa sig. 
    Person 1 vet inte vem person 2 är, och vise versa. Ingen vet var personerna befunnit sig. Efter en tid raderas uppgifterna.

    Nja, tror inte det finns en sådan lag. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-09-03 20:56:54 följande:
    Du menar affärsmannen från Johannesburg som var på en privat tillställning i Westport?

    Av vad jag kan se så har ingen av de utpekade superspridarna eller de som superspridarna smittat hållit sig till social distansering och återhållsamhet med kontakter, nya människor eller andra förhållningssätt som WHO, ECDC, CDC eller FHM pekar på som smittbegränsande.
    Jag menar personen som nämndes i texten jag länkade till. 
    Naturligtvis är prioritet 1 att hålla avstånd (och tvätta händerna), det tror jag ingen betvivlar. 
    Jag bara gjorde detta inlägg som ett inlägg i debatten om att ingen superspridare haft symptom. Det verkar ju som åtminstone någon varit i denna situation. Orkade inte kolla upp de andra.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-03 21:52:49 följande:

    Det finns mycket här i världen som är möjligt och en del som är omöjligt, som t ex att avgöra hur stor del av smittspridningen som är asymptomatisk eller inte.

    Om man frågar 100 personer som trots att de kände sig lite snuviga, hostiga eller hängiga gick till jobbet, på en fest eller ett möte där man diskuterade munskyddens förträfflighet och FHM.s uppenbara ignorans så skulle ganska många av dessa förneka att de känt några symptom, några skulle till och med tro sig själva.

    Andra skulle vara så förtvivlat enfaldiga att de trosvisst skulle utropa att den asymptomatiska smittan är bevisad.


    Det var väl ungefär den sämsta bevisföringen jag någonsin sett. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin