• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-06-12 02:23:05 följande:

    Jaha, jag råkade visst skriva fel i all hast och det var inget påstående att du skrivit så. Alltid trevligt om det roar någon att påpeka mina fel. Jag kan nästan lova att det kommer upprepas fler gånger, för även om jag inte själv skriver fel, är det inte ovanligt att min autocorrect kommer på finurliga ändringar av vissa ord. Men huruvida jag skrev fel eller inte förtar inte det faktum att du troligen vet vad jag syftade på, så jag har svårt att se hur det kan uppfattas som tyket, när det inte var meningen.


    Nåväl, jag har vid detta laget förstått att du tycker smittspridningen har varit en enorm fördel för Stockholmare och deras gruppimmunitet. Jag är dock inte så säker på att alla är villiga att riskera sitt liv eller sin hälsa för att uppnå samma sak i andra städer. Den gruppimmuniteten har som sagt haft ett mycket högt pris.

    Det är upp till dig om du vill tro att endast sjuka är smittsamma, och att det mest är människor immuna mot folkvett som förorsakar smittspridningen. Om så är fallet kvarstår i själva verket samma argument för att använda munskydd. För då har folk tydligen svårt att följa rekommendationer, och orsakar således onödig smittspridning. 


    Du kan vara lugn. Jag har inte för avsikt att rätta andras skrivfel såvida de inte innebär att skrivfelet helt ändrar betydelsen av ett påstående och man dessutom utifrån skrivfelet ställer sig oförstående till vad jag menar. I övrigt så håller jag minst två meters distans till språkanmärkningsflocken.

    Jag svarade på din fråga om varför inte smittspridningen upphört om det räcker med folkvett, "det faktum att somliga är immuna mot folkvett är inte enbart negativt, det är ju det egentliga skälet till att vi i Stockholm numer skyddas av partiell gruppimmunitet", skrev jag. Citatet kan du tolka som att jag instämmer med ditt påstående att priset för partiell gruppimmunitet i Stockholm har varit högt, men inte så högt som du och andra som tror att en lockdown hade inneburit att dödssiffrorna i Stockholm hade blivit särskilt mycket lägre.

    Om Sverige skulle kunna göra om och göra rätt så skulle man enligt min uppfattning inte byta strategi men däremot skulle man aldrig ha genomfört ädelreformen, man skulle inte ha avvecklat beredskapslagren, man skulle inte ha avreglerat apoteksmarknaden, åtminstone inte utan att släppa kravet på läkemedelsförsörjning, och man skulle ha ifrågasatt mentaliteten som reducerar människovärdet för dem som levt ett långt liv.

    Men nu är det som det är, det går inte att trolla och upphäva tidigare misstag. Utifrån de förutsättningar som fanns så är det ändå bättre att vi har en partiell gruppimmunitet i delar av Sverige och redan från början en mycket låg smittspridning i andra delar av landet. 

    En lockdown hade bara inneburit att risken för att sådana som jag skulle smittas reducerats tillfälligt, medan i princip lika många som varit beroende av äldreomsorgen dött. Det hjälper inte med besvärjelser som lockdownivrandet för att komma tillrätta med systemfel.

    En relavant jämförelse länder emellan borde bland annat utgå från kvaliteten på sjuk- och äldrevård och hur den är organiserad. Det är ingen tillfällighet att lockdownlandet Storbritannien och folkvettslandet Sverige hittills ligger mycket högt om man ser till andelen döda, bägge länderna har under årtionden fungerat som nyliberala experimentverkstäder.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-06-12 11:24:50 följande:

    Inse att vi är snart det enda landet i världen förutom våra vänner Vitryssland, som inte använder munskydd.

    Där står vi, två polare i flip flops och badshorts i en snöstorm. Stolta och faktaresistenta.


    Fast pangdemister brukar ju tro på den statistik olika länder redovisar.

    Vitryssland har lägre dödlighet än samtliga nordiska länder med undasntag för Island och enligt statistiken så testar de en större andel än de flesta nordiska länder gör.

    Det fattas egentligen bara munskydd för att Lukasjenko kan bli en pangdemistikon av rang.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-06-12 16:53:57 följande:
    Verkligen synd att det inte finns en funktion på forumet som gör att man kan dölja inlägg eller ännu hellre medlemmar. Efterblivet system som saknar en så vital funktion. 
    Det är fullt möjligt att kontollera vem som skrivit ett inlägg innan man läst det och på så sätt bespara sig en hel del förtret.

    För några år sedan var det en av Familjelivs nyliberala förmågor som ansåg att halva nöjet med att ignorera är förstört om man inte får tala om att man ignorerar och initierade en liten aktion där man skulle replikera på inägg/nick man ignorerar genom att besvara dem med enbart en symbol -  ett äpple.

    Äppelkriget blev dock kortvarigt efter som insikten om det löjeväckande i aktionen till slut även insågs av den nylibarela aktiionsgruppen.

    Men möjligheten att välja bort inlägg från vissa nick är lika mycket en realitet som att det är möjligt för den som vill bära munskydd att ta på sig ett sådant.

    Det är bara att ta sig för - som en granne till oss sa för några år sen när deras katt jagat upp vår katt i till toppen av skogens högsta och mest omöjliga tall. Han tog på sig handskar och ryggsäck, klättrade upp och stoppade ner en klösande katt i ryggsäcken.

    Bildligt talat kan man stoppa ner olästa inlägg i en ryggsäck och gå vidare i tråden - till skillnad från en katt saknar de olästa inläggen klorGlad
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-06-13 21:33:12 följande:

    FHM avråder nu från allt resande med kollektivtrafik. Ni som bor i sthlm: märks det?

    Är tunnelbanan ekande tom? Utgörs den nya stadsbilden av tomma spökbussar som plikttroget kör sina linjer för att öht ha nåt att göra?


    Ökar smittspridningen i StockholmGlad
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-06-13 21:55:52 följande:
    Hur ser det ut? Rätt tomt?
    Tomt är det väl knappast, sjukvården har ju återupptagit den verksamhet som sköts upp när smittspridningen innebar att belastningen på sjukvården blockerade en hel del av övrig vård.

    FHM:s "bö"r tolkar nog vi stockholmare lite fritt, ovsett om "bör"-et avser begravningar eller resor med kollektivtrafik där det inte är möjligt att boka plats.

    Jag är nog ganska kritisk till ett så verklighetsfrånvänt råd, men det är väl samma råd som SL gett, att icke nödvändiga resor med dem bör undvikas.

    Min gissning är att FHM anser att en iva-läkare eller sjuksköterska måste resa kollektivt till jobbet om de saknar andra möjligheter.

    Hursomhelst så tycks viruset vara på väg bort från Stockholm - dock inte som kollektivtrafikspassagerare - utan tack vara att vården fungerar bättre och att vi uppnått partiell gruppimmunitet.

    Så folk som är rädda för smitta kan ju vid en eventuell andra smittvåg söka sig till Stockholm där man borde vara säkrare än i Oslo och andra städer där man sannolikt förväxlade viruset med en dagslända.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-06-14 10:06:04 följande:
    De går väl något längre i sin avrådan än vad SL gör?

    Sen är det förstås bra och viktigt att de kommer med en, dock inte värt pappret det skrevs på om inte en jävel bryr sig.

    Vad har hänt med "lyssna på experterna", mitt kära folk?
    Det tror jag inte, skillnaden är att innhehållssvansen efter FHM:s "bör" är lite mer fluffig och otydlig i konturerna än det budskap SL hade och kanske har (jag har inte kollat om de uppdaterat den).

    Om nu FHM anser att ingen ska resa med kollektivtrafik där det inte är möjligt att boka platsbiljet så vore det i så fall betydligt enklare att vända sig till regionerna som är huvudmän för busstrafik, spårväg, pendeltåg och tunnelbana och förklara för dem att de kan ställa in trafiken eftersom de inte ska ha några passagerare på grund av smittorisken.

    Men det är olyckligt att smittskyddsmyndigheten producerar meningslöst eller tolkningsbart flum. Visst skulle även formuleringen att de avråder från icke nödvändiga resor med kollektivtrafik vara tolkningsbar, men helt i linje med folkvettsprincipen.

    Det vore ju synd om Anders Tegnell inte fick någon bulle till kaffet på grund av att kassörskan på Ica tog FHM:s uppmaning på allvar och inte kunde ta sig till jobbet.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-06-15 17:17:53 följande:
    Nja, det yttersta ansvaret för vilken strategi vi valde har ju FHM och våra politiker. Kommunerna hara bara ålagt att rätta sig efter deras regler. Så fingerpekandet borde gå åt båda hållen... men de flesta har ju två händer så man skulle ju kunna peka på någon annan och sig själv samtidigt Drömmer

    Ja det är väldigt tydligt att FHM och politiker gjort grova misstag i hur vi valt att hantera smittan. Nu återstår bara att få dem att stå för det och et lär ju ta längre tid än pandemin i sig.

    Japp att använda convid-19 som slagträ är ju under all kritik, dock verkar man inte riktigt inse att skiten stänker upp på alla i sandlådan, så i sin iver att skylle ifrån sig och på varandra så verkar man missa att alla är nedkladdade till öronen i skit och hela världen ser på och skakar på huvudet.... pinsamt.

    Japp äldrevården går inte att stänga ner, ingen vård går att stänga ner. Dock går den ju att bedriva på ett vettigt och säkert sätt vilket vi tydligen inte lyckats så bra med.
    Hmm, ytterligare ett exempel på likheten i vissa opinioners sätt att inhämta information.

    Det verkar som tanken aldrig ens kan föresväva en nationalistisk invandringskritiker modell SD att alla inte har insett att SD har haft rätt hela tiden, liksom det inte kan föresväva en klimatskeptiker att man verkligen kan anse att klimathotet är en realitet och på samma sätt kan inte pangdemikern förstå annat än att regeringen och FHM är medvetna om att de valde fel strategi men att det bara inte kan erkänna detta.

    Ut ett pangdemiskt perspektiv så hade man stängt ner Sverige redan innan epidemin var ett faktum och man hade plockat fram skyddsutrustning till hela Sverige ut foliehattarna, man hade trollat fram utbildad personal inom inom äldrevården och trollat bort de outbildade.

    Nu är självklart långt från alla kritiker av Sveriges strategi på pangdemisk nivå - men kikar man runt lite på sociala forum så är det uppenbart att Anders Tegnell lyckats peta ner såväl Stefan Löfven som Greta Thunberg på topplistan över den yttersta högerns främsta hatobjekt.

    Iofs tillfälligt skulle jag troGlad
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-06-15 17:48:10 följande:
    Ehm, har du fått brist på argument eller har du bara förläst dig på tegnell bibeln igen?

    Vad har SD med det jag skrev att göra? Eller tror du att SD muppar är de enda som är kritiska mot vår sk "strategi"?

    PS! Tänd inte för många ljus vid din tegnel altare bara, tänk på brandrisken!
    Nja, jag har inte din förmåga - så till skillnad från dig kan jag inte avgöra om regeringen och FHM i hemlighet ångrar strategin men inte törs erkänna att den var ett misstag.

    Det påminner mig om personen som skannade av varenda miljöpartists innersta och kom fram till att bara någon enstaka procent innerst inne trodde på det de påstod sig tro på.

    Själv är jag rätt skeptisk till ockultism i alla dess former, inklusive pangdemism - naturvetare som jag är.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-06-15 17:55:26 följande:

    Är det sant att Tegnell är Högerns nya hat objekt?
    Vilket gör att vi igen ser hur fakta, forskning, saklighet med en röd tråd för nå en konsensus, är denna högerns värsta fiende.
    Den mest intressanta är att de inte vet vad strategin är, fast de upprepar detta i vart enda PK man har och som jag sett.(Och sett väldigt många)


    Det mest intressant här är vad SD och Åkesson gjorde, och åkte till Turkiet för dela ut flygblad i en tid de nu säger skulle varit nedstängt i Sverige.
    Och att Åkesson skolkade ifrån Riksdagens katastrofövningar.


    Och nu är dom kritikerna(och är KD också), tror man att man kommer glömma av sån här saker.
    Och sen hur ena stunden Åkesson det går inte lyssna på experter, för sen säga man ska lyssna på experter, och sen säga igen man inte ska lyssna på experterna.

    Man inser att SD och KD är helt ointresserade av sakfrågan, och de själv visat ett uruselt omdöme genom Turkiet resan och skolkande ifrån krisövningen.
    Men det ska vi inte tala om, dock är det hyckleri av mycket stora mått.


    Ja, det är sant. Testa att gå in på Samhällsnytt, tidigare Avpixlat, en rasistisk hatsajt som står SD nära.

    För tillfället har de nästan helt glömt Greta Thunberg.

    För övrigt var ju flera av den här trådens deltagare aktiva i tråden om Greta Thunberg - och då som nu så kom tråden att delvis handla om ditt språk.

    Märkligt i och med att det finns en språkavdelning.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-06-15 21:22:10 följande:
     Jag råder dig fortfarande att se över din grammatik

    När Sverige ligger så risigt till i alla internationella statistiker,
    Apropå grammatik. Är du säker på att att din böjning "statistiker" är grammatiskt korrekt?

    Jag har alltid tagit för givet att statistik är lika oböjligt som mjölk, och att "statistiker" inte är en pluralform utan en person som sysslar med statistik.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin