• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-10-24 14:34:41 följande:
    Tycker du verkligen att det är någon idé att försöka diskutera med det självgoda wikipladdret? Han är ju bara en något mer utvecklad version av den andra pappskallen. 
    Vänlighet och diskussionteknik har nått himelska höjder nu Solig 

    eller kanske egentligen återgått till forna nivåer {#emotions_dlg.flower}

    Hur som helst får du gärna fortsätta visa internet vem och hur du är. Hjärta
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-10-27 21:46:51 följande:
    Ja, med facit i hand har Fohm ett stort ansvar för detta som mynnat ur en aningslös och urdålig hantering initialt.
    Det är knappst FoHMs fel att smittan var omfattande utöver de smittade alpresenärerna -dessa alpresenärers smitta är inte den smitta som hade en omfattande samhälls spriding, tvärt om begränsades alpresenärernas smitta/smittspridning relativt snabbt med de åtgärder som sattes in.

    Det är knappast FoHMs fel att Sverige saknar krislagar och möjlighet till lockdown.

    Coronakommissionens första elrapport redogör tydligt för orsaker till varför de som skulle skyddas inte skyddades, men det är enkelt för populisterna att peka på AT och FoHM som skyldiga.

    FoHM följde de i förväg uppgjorda planerna som har och hade vetenskapligt stöd och såväl företrädare för smittskydd i Norge och Finland (Tack ABC för alla bra länkar) har sagt att åtgärderna i sig inte skiljer - Finlands M. Salminen säger att deras framgång beror till en inte liten del i att de fick några extra veckor respit innan spridningen startade jämfört med Sverige,

    Allt detta är med all tydlighet för svårt att ta till sig för de som vill peka på AT och FoHM som skyldiga. 
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-10-27 21:32:55 följande:
    Kanske finns trådar som behandlar det faktum att FHM genom Tegnell utropade att vi "peakat" på 131 fall också. Jag menar - FHM genom Tegnell uttalar sig ju aldrig utan att ha bevis för vad de påstår.
    Så var Tegnell-hatet tillbaks i tråden ..  jag tror att tråden loopar en gång till nu. Samma rants som brukligt i tråden kommer att vevas ett eller två varv till.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-27 21:11:04 följande:
    Minns att det fanns en tråd som hette något i stil med Nu när 5 000 dött i Sverige, stöder ni forfarande regeringens strategi? Otroligt att det nu är 3 ggr så många, det hade man knappast trott vara möjligt för ett par år sedan, innan eländet började. 
    Initialt pratades det om 1-2 procent dödlighet för de som insjuknat, initialt visste få hur snabbt eller långsamt sars-cov-2 spreds, att 15 000 personer skulle dö med covid var ingen överrasking.  Det som överraskat var att smittan spreds i kluster, att smittan var omfattande utanför alp-resenärerna och att det ingenstans i världen fanns skyddsmaterial att få tag på för de länder som inte hade egna beredskapslager eller egen tillverkning.
  • Padirac
    Anonym (gg) skrev 2021-10-27 21:57:13 följande:
    Jag testade nyss positivt på covid på snabbtest men är fullvaccinerad. Ska jag alltså inte testas då?

    Förstår inte riktigt.
    Du ska väl vara hemma om du är sjuk. Om du blir så sjuk att du behöver vård eller har andra hälsoproblem ska du testas.

    Så länge sjukvården inte är överbelastad så spelar det mindre roll vilken sjukdom du har bara du ser till att följa de rekommendationer som finns för att inte sprida smitta.  

    Du behöver inte hållas i handen av ett covid-test, håll dig hemma om du är sjuk och skydda de runt omkring dig.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-28 00:45:17 följande:
    Nähä, det var ingen överraskning att 15 000 skulle dö? Och då var det alltså ok på något vis att grannländerna lyckades hålla nere antalet smittade och döda, men inte Sverige?
    Så att inte vara överraskad är samma sak som att det är OK? 

    Var får du alla idéer från?
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-10-28 08:40:18 följande:
    Den desperates tal igen. Ackompanjerad av den lilla valpen "Paddy sa att.." Patetiskt. För din (wiki-)info är det betydligt fler och mer namnkunniga än lilla jag som riktat välgrundad kritik mot coronahanteringen. Om du vill lära klybben och tyskan svensk förvaltning, bara fortsätt mala på gubbkvarnen, men mig behöver du inte bekymra dig för. Särskilt då du inte kan plocka fram några inlägg på att jag för ämnet f.v och coronaåtgärder är okunnig. Det förvånar mig oerhört att du fått lov att verka i skolan med ditt okunniga och totalitära sätt att försöka kväsa även vuxna med wikirader om statsapparaten. Du mästrar säkert lite mer framgångsrikt vid matbordet och de egna små tills de tjuter, till skillnad från vuxna som skrattar åt dina försök.
    Jag uppfattar det ideliga hackandet på personer som de 'desperatas tal' 

    Ser ut som att tråden loopar igen efter tidigare mönster
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2021-10-28 09:11:49 följande:
    Precis! Det var därför jag var lite chockad/deppig i början av pandemin. Så som Norge och Finland har klarat sig genom pandemin hittills - jag trodde inte att det skulle vara möjligt. Så jag är mer förvånad över det än över Sveriges 15 000 döda. Det var förväntat.  

    Och vi kommer antagligen aldrig att få veta varför det var så olika och om det hade kunnat förhindras. Och även om vi får reda på nu att man borde ha gjort si och så, så kunde man inte riktigt veta det då.
    Jag uppfattar det som att de mönster av spridning som finns i olika delar av samhällen beror på sociala faktorer. Hur människor bor och lever och sköter sin vardag är det som bestämmer hur mycket nära kontakter de har. 

    Den stora initiala smittan som kom in vid sidan av alp-resenärerna gav en omfattande smitta och smittspridning, detta tillsammans med en organisation av samhället med stort självstyre, tillsammans med det som kallas ansvarsprincipen, frånvaron av krislagar, frånvaron av kris- och beredskapslager, en omfattande daglönesektor utan sjukersättning inom vård och omsorg.. det är faktorer som tagits upp av coronakommissionen och i KU.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-10-28 11:46:52 följande:
    Tänk nu så många som återigen löper risk att få stora problem i framtiden när de drabbats av post-covid med allt vad det kan innebära men inte blivit testade för att det inte spelar någon roll vad man är sjuk i så länge som smittspridningen hålla på nivåer som FHM tycker är acceptabla. 

    Det är inte konstigt att FHM har de fans de har så att säga. 
    Det verkar om att FoHM har intagit samma position i fråga om hanteringen av smittan som grannlandet Norge

    www.dn.se/varlden/norge-kan-bli-aktuellt-med-nya-nationella-restriktioner/

    "Frode Forland, smittskyddsdirektör vid norska folkhälsoinstitutet NIPH, säger att smittökningen har pågått i tre–fyra veckor och att den huvudsakligen berör norra delen av landet, Tromsö och Finnmark. Där har smittspridningen tidigare varit lägre än i övriga delar av landet.

    Han menar att vintern kommer tidigare i norr, vilket kan ha betydelse för smittspridningen.


    – Vi får ofta en säsongseffekt av sådana här virus. Vi fick en stigning vecka 42 förra året, så det kanske är en säsongsvariation, säger han till DN.


    Men i det stora hela är läget just nu stabilt i största delen av landet, anser han.


    – Det är ingen press på sjukvården, förutom i Tromsö. Vi tål att leva med lite smitta, eftersom över 90 procent av alla över 16 år har fått minst en dos vaccin. Ökningen i norr är lite oroväckande, men vi har en förhöjd beredskap i landet och måste slå till med lokala åtgärder om det finns behov.


    Den största faran är om sjukvården blir hårt belastad.


    – Om vi hamnar i en situation där vaccinen inte längre skyddar mot nya varianter kan det finnas behov av nya åtgärder, säger han.


    Drygt 68 procent av befolkningen är fullvaccinerade i Norge."

    Som sagt tidigare. de åtgärder som satts in skiljer sig inte så mycket mellan olika länder, vilket bekräftats av såväl Norges och Finlands ansvariga för smittskydd/folkhälsa


  • Padirac
    pyssel skrev 2021-10-28 12:04:24 följande:
    För att inte tala om hur det nya greppet innebär att bomma möjligheterna till bred kännedom om virusets fortsatta spridning bland vaccinerade och de slutsatser och åtgärder som kunde följt av detta (som vaccinationsintervallen)
    Nja, den bedömning som gjorts är att det trots den minskade testningen är möjligt att följa utvecklingen - vad det ny betyder

    www.dn.se/sthlm/smittspridningen-okar-i-stockholmsomradet/

    "Från och med den 1 november rekommenderar inte längre Folkhälsomyndigheten att fullvaccinerade testar sig för covid-19 vid sjukdomssymptom, vilket betyder att siffrorna över smittspridningen inte kommer att bli jämförbar med tidigare veckor.

    – Det kommer förmodligen betyda att en större andel av testsvaren kommer att vara positiva, men vi har fortsatt verktyg att följa utvecklingen. Rekommendationerna för testning ligger bland annat kvar för icke fullvaccinerade, säger Johan Bratt.


    Totalt vårdas nu 81 patienter på sjukhus med covid-19 i regionen, tre färre än förra tisdagen. Antalet sjukhusinlagda med covid-19 har legat på liknande nivåer under stora delar av hösten och enligt Johan Bratt räknar man med ett antal sjukhuspatienter med covid-19 under ett bra tag framöver, han tror dock att de allvarligt sjuka kan bli färre.


    – Covid-19 kommer att vara en infektionsdiagnos bland många andra, det tror jag. Med vaccinet har vi dock en begränsade faktor som kan trycka ner antalet allvarligt sjuka, säger han."


Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin