• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-06-09 12:29:31 följande:

    Är flockimmunitet verkligen inte vår strategi?

    Här är en intervju från början av pandemin med en ovanligt poetisk Anders Tegnell:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/6j7vaO/anders-tegnell-hyllar-brittisk-tanke-kring-flockimmunitet-dit-vi-beh


    Snarare en möjlig konsekvens, åtminstone i Stockholm där vi redan märker av gruppimmuniteten.

    I Bergamo i Italien har 57 procent av befolkningen antikroppar mot covid-19.

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7491542
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-06-09 10:17:43 följande:

    Vilket arbete någon lägger ner på att få mina inlägg borttagna. Idogt!


    Ett känsloladdat ämne. Jag har aldrig tidigare upplevt att jag fått så stor andel inlägg borttagna som nu under coronakrisen - och detta trots att jag försöker undvika att diskutera person i stället för ämne.

    Fast jag kan ju ha fel, brukar sällan ansluta till klustret som klagar på modereringen, och min upplevelse kan jag inte styrka i form av statistik eftersom jag kontinuerligt tömmer PM-korgen från meddelanden från Familjeliv och personliga synpunkter från somliga av Familjelivs medlemmar.

    Jag tror inte man ska hänga upp sig på enstaka borttagna inlägg, klustret som ständigt är förfördelade och klagar över modereringen utgör en rätt sorglig samling.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2020-06-09 12:26:41 följande:

    Göteborg styrs i likhet med Stockholm av alliansen med moderaterna i spetsen tror du inte att det var detta som Dr Nail ville lyfta?


    Javisst. Det finns alla möjligheter att straffa de kommunpolitiker i Göteborg som är ansvariga för äldrevården, liksom de regionpolitiker i Västra Götaland som är ansvariga för sjukvården.

    Det kommer ju ett val om några år.
  • FDFMGA
    Tecum skrev 2020-06-09 14:28:18 följande:
    En liten detalj som Tegnellkramarna inte vill höra: Ordet flockimmunitet var totalt okänt utanför medicinska kretsar innan februari 2020! Alltså har det myntats av någon medicinskt kunnig, troligen, från FHM. Och varför skulle någon nämna det om det inte var något man ville uppnå...?
    Det beror på hur man definierar "medicinskt kunnig".

    En enkel googling ger vid handen att den i så fall medicinska specialtidningen Sörmlands Nyheter skrev om flockimmunitet ism mässling 2 mars 2017.

    Begreppet är knappast Folkhälsomyndighetens uppfinning. Jag gissar att det är en översättning från utrikiskans herd immunity.

    Själv föredrar jag uttrycket gruppimmunitet. Flock i samband med människor förknippar jag med något negativt.

    https://www.google.com/search?q=flockimmunitet&sxsrf=ALeKk01wmAQYBtLSngPLverpFs5sTvCy7w%3A1591708241329&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A1%2F1%2F2010%2Ccd_max%3A1%2F1%2F2019&tbm=
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-06-09 15:08:44 följande:
    Det är väl inte konstigt att det diskuteras? Jo, jag brukar nämna många saker som jag sedan ändå inte gör, det gör man väl?  Inte konstigt heller att man lär sig nya termer när det blir ovanliga situationer. Man hade ju inte heller hört talas om R-värde, och det finns säkert mer som var nytt för vanligt folk. 
    Fast flockimmunitet är inget nytt begrepp för folk utan specialkunskaper i smittskydd.

    Bara för att man inte har hört något tidigare måste man inte nödvändigtvis utgå från att alla andra är lika ovetande.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-06-09 19:29:23 följande:
    Nej, okej. Jag är inte någon som är generellt så intresserad av naturvetenskaper. Jag kan tänka mig att det de som är kan känna till det, även om de inte är läkare eller epidemiologer. 
    Nu var det inte ditt inlägg jag invände mot, utan det lika tvärsäkra och okunniga påståendet "Ordet flockimmunitet var totalt okänt utanför medicinska kretsar innan februari 2020!" .

    Jag kände till begreppet långt innan covidpandemin, tydligen gjorde även Påven Johanna det - och skulle jag gissa ett par 100.000 till.

    Inte heller är begreppet ett FHM-påfund som det påstodsSkrattande
  • FDFMGA

    Från idag upphör de dagliga presskonferenserna kl. 14.00.

    Huruvida detta ska uppfattas som negativt eller positivt kan diskuteras Glad

  • FDFMGA
    StevenDiese skrev 2020-06-10 08:08:55 följande:
    Jag är positiv men inte till allvarligheten av pandemin utan att de äntligen fattar vad som är viktigt. Tänk vad tid de lagt på att förbereda och genomföra dessa presskonferenser. Helt galet. Behovet har inte funnits på länge. Skicka ut pressmeddelanden med dagens siffror bara liksom. Resten är ju bara rykten och spekulationer.
    Och jag är tveksam.

    FHM har ju en gång tidigare försökt avsluta de dagliga presskonferenserna, men övertalades att (tror jag) ade fyller en "psykologisk" funktion såtillvida att de betonar hur viktigt det är med social distansering/smittskydd.

    Men sett till innehåll har de inte haft mycket att bjuda på. Nu blir det tydligen två gånger i veckan i stället.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin