Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-05-20 11:09:22 följande:

    Det börjar nu bli uppenbart att Sverige har smyginfört aktiv dödshjälp (låt oss använda detta milda uttryck).

    Jag känner på mig att huvuden kommer att rulla.



    Sånt ska man inte bara påstå. Det kan du inte veta. Det är tyvärr inte alls lätt att skydda såna äldreboenden ifrån smitta. Personalen kan sprida det, och om någon personal knappt har symptom - hur ska man då skydda dem? Nu när man har fler tester, kan man kanske testa dem. Jag säger kanske, för att det ju inte ens är säkert om ett test visar positivt hos någon som inte/knappt har symptom och som precis befinner sig i början av sjukdomen.  
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-20 11:57:05 följande:
    Det tycker jag med, med det var å andra sidan vår taktik redan från början för om man vill få till snabb flockimmunitet så innebär det att många måste smittas och om många smittas så kommer ju oxå många dö och det verkar vara något man ansåg vara acceptabelt.

    Jag håller dock inte med om att huvuden kommer rulla i ett land med lång tradition av att ingen behöver ta ansvar för något. Jag tror snarare vi kommer se en massa pudlar, slingrande och bortförklaringar samt kommissioner som tar 10 år på som man kan avleda uppmärksamheten mot och ge sig själv tid att smita ut bakvägen.

    Vi ser ju redan nu hur man håller på och förbereder en fin exit plan genom krav på kommission :) 
    Din brist på logik är verkligen slående! Hur ska man uppnå flockimmunitet genom att gamla människor smittas som sitter på sitt äldreboende och inte kommer i kontakt med så värst många människor?  Några anhöriga kanske, men det är inget jämfört med folk som åker genom stan och jobbar hela veckorna. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-20 12:11:32 följande:
    Precis som man inte kan påstå att vår taktik är rätt, det är sånt man måste veta Drömmer

    Att det är svårt att skydda befolkningen, äldre som unga är svårt för ALLA. Men sen har ju vissa lyckats bättre en andra. Och vi hör till dem som misslyckats episkt.

    Exakt hur vi misslyckats så fenomenalt går ju att få svar på genom att JÄMFÖRA med hur andra som lyckats bättre gjort. Men det vill ju du inte höra talas om.
    Och du jämför äpplen med päron igen. Eller snarare du jämför en konspirationsteori med regeringens plan för att hantera corona-krisen.

    Jag påstår inte ens att vår taktik är rätt, jag påstår bara att den inte är sämre än dem andra. När det gäller människoliv, i längden. För ekonomin är den däremot bäst. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-05-20 13:34:30 följande:
    Pratar dock inte just nu om misslyckandet med äldreboenden. Jag är inne på nåt värre, nämligen hur man behandlat vissa svårt sjuka i covid-19.
    Ingen förstår ju vad du menar om du bara antyder...
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-20 14:23:32 följande:
    Det är snarare hela vårt experiment som saknar logik Andrea.

    Du knackar på fel dörr eftersom jag tycker hela iden med att basera en strategi på flockimmunitet är oerhört korkad. Så den frågan får du nog ställa FHM, varför satsade man på flockimmunitet när man visste så lite om viruset?

    Hur kunde man öht tro att man skulle kunna skydda våra äldre med så dåliga förutsättningar som man hade?

    varför envisas man med att babbla om stanna hemma om du har symptom när man vet att man kan bära smitta utan symptom?

    Varför har vi varit så sena med att masstesta och spåra när vi haft kapacitet till det i flera veckor?

    varför envisas vi fortfarande med samma idiotiska taktik när våra resultat är så horribla...

    Och sist men inte minst den intressantaste frågan av alla.... hur fan kan du sitta och påstå att vår taktik är rätt när våra resultat är så otroligt dåliga?
    Vad pratar du  nu om för "dåliga förutsättningar" för att skydda äldre? Vilka "förutsättningar" skulle man ha? 

    Man envisas så klart att "babbla" om det för att det tar bort dem flesta som kan smitta andra. Man får helt enkelt acceptera att man inte kan hitta alla som kan smitta. En viss risk finns alltid, det går inte att göra något åt. 

    Angående testningarna verkar du vara felinformerad.... det testas runt 30.000 varje vecka och det är den kapaciteten som finns. När det testades mindre, så var det för att man hade färre tester, kemikalier, labb.... 

    Och man kan överhuvudtaget inte prata om resultat före det är över. Och att i nuläge ändra på det vore ju det dummaste man kunde göra! Det går ju neråt hela tiden, så det behövs ju inte. 

    Har du sett länken som någon skickade om utvecklingen i Stockholm? Det går definitivt åt rätt håll, så det är bra resultat. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-20 14:33:48 följande:
    Nej, det är en väldigt rak och enkel fråga som du bevisligen försöker snacka dig ur med irrelevant BS... hur kan DU Andrea vara så säker på att vår taktik är rätt trotts så dåliga resultat?

    Snacka om att leka med ord och lägga ut rökridåer.... jag tror att ALLA som läst dina inlägg i samtliga trådar om corona ser med all önskvärd tydlighet hur du med alla medel (vissa mer bisarra än andra) framställer vår taktik som rätt.

    Hur fan kan du påstå att vår taktik inte är sämre än andra när det gäller människoliv? När du själv kan se att vi har 3 ggr så många döda som våra grannländer SAMMANLAGT?

    Hela din snudd på religiösa tro på vår taktik bygger på nån naiv tro på att det kommer jämna ut sig med tiden... och det är ju inget annat än ren spekulation som du inte VET något om samtidig som du sitter och gnäller om att man inte får göra antaganden utan måste veta.... 

    Ekonomin är heller inget argument för jämför våran ekonomi men våra grannars. Ser du någon större skillnad? Eller baserar du det på samma förutfattade meningar om framtiden som du inte VET något om utan bara spekulerar kring?
    Ingen kommentar, jag har sagt allt det där. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-20 17:39:28 följande:

    Så troligtvis mycket färre smittade än man trott, 8% av stockholmare vecka 18 och 2% i hela Sverige. Vaccinet har nog förutsättningar att komma före någon form av immunitet på gruppnivå.


    Min man tog och räknade ut kring flockimmunitet, inte idag, utan redan för några veckor sen. Alltså han räknade på: Hur många måste smittas VARJE DAG för att vi ska få flockimmunitet om ETT ÅR? Resultatet var 16.000. Det är skrämmande, självklart. 

    Ändå är folk upprörda över att Anders Tegnell sa idag på presskonferensen att man bara förväntar sig minska smittan betydligt, inte få bort den. Jag förstår inte att de ens är förvånade, ännu mindre upprörda. Man vet ännu inte hur lång immuniteten är. Om det är mindre än ett år, så kommer man ju att börja om efter några månader och aldrig nånsin komma upp i flockimmunitet. 
  • AndreaBD

    Angående höga antal döda, så är det ganska osäkert om de olika ländernas siffror kan jämföras. En studie har t.ex. visat att Italiens antal i själva verket kan ligga på dubbelt så många som de har räknat hittills. Här sammanfattas resultaten, trots att det inte står något om en studie (hörde om studien i Christian Drostens podd):

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7466182

    B
    elgien verkar däremot göra precis som Sverige - de räknar inte bara anmälda dödsfall med diagnos utan även överdödlighet (de som är fler än antalet som brukar dö)

    https://www.washingtonpost.com/world/europe/why-belgium-has-recorded-so-many-coronavirus-deaths/2020/05/17/7bfd5a14-9492-11ea-87a3-22d324235636_story.html

    Och här fler länder - synd att inte Norge, Finland och Danmark är med....

    https://www.politico.eu/article/coronavirus-the-challenge-of-counting-covid-19-deaths/

  • AndreaBD

    Intressant och mångsidig bedömning av situationen. Den här kanalen tar in alla möjliga intressanta personer. Enligt honom är Tawain, Sydkorea och Nya Zealand de enda som har hanterat situationen bra. Men det går förstås bara om man gör det i tid. Han säger dessutom att man borde ha en sån app som Sydkorea och att folk borde ge fan i om man då kan spåra dem - det är ju bara tillfälligt och det räddar liv. Jag tvivlar egentligen inte på det heller, misstänker bara att många inte kommer att göra det. 

    Sedan sa han något intressant, som faktiskt förvånade mig. Han sa att social distancing faktiskt fungerar BÄTTRE än lockdown, och antydde att det finns belägg på det, alltså att det skulle vara bevisat att det blir mindre smitta då. Undrar om det finns nån studie, är det nån som vet?


    ">

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin