• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-11-24 09:47:26 följande:
    Det var min teori från början (obs. jag kan inte läsa hela artikeln), att det skulle bli så att det jämnar ut sig ju längre pandemin pågår.
    Framförallt var det väl Gieseckes uppfattning.

    Om jag inte minns fel var du inte alltför imponerad av honomGlad
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-11-24 17:05:52 följande:
    Nja, han kan vara lite väl drastisk. Jag tror dock inte att han var den enda som trodde det. 
    Tvärsäker.

    Det kan vara befriande skönt med tvärsäkra personer, åtminstone om de är kunnig och delar ens egen uppfattningSkrattande
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-24 23:16:31 följande:
    Nu kunde jag inte alls läsa artikeln men att det jämnar ut sig? Menar du att after ett tag finns det lika höga dödsiffror i länderna, som var en populär teori för några månader sedan i denna tråd (maraton, inget sprinterlopp)? Just nu har Sverige 15 gånger fler döda än Norge, så någon utjämning där tror jag inte på. 
    Åtta, om man ser till andel i stället för antal - något som underlättar om man jämför länder, regioner eller städer.

    Att det jämnar ut sig över tid som Giesecke påstod i pandemins början blir ju rätt tydligt om man jämför olika länder. Men helt rätt kommer han inte att få, då var det ingen som räknade med att man skulle få fram vaccin så snabbt och kanske heller Gieseckes synsätt inte tog hänsyn till att sjukvården sett över tid blir allt bättre på att behandla svårt sjuka. Då - i pandemins början - var det heller ingen som visste i vilken hög utsträckning covid är en klustersmitta.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-11-25 09:28:08 följande:
    Precis. Dessa faktorer har gjort att Gieseckes prognoser inte stämde helt och hållet. Men utan dessa hade han haft helt rätt. Och jag var övertygad om att han - tyvärr - hade rätt.

    Det som jag ibland tycker är svårt att förstå är skillnaden mellan FHM och tyska Robert Koch Institutet. Båda gör i princip samma jobb, båda ska föreslå rätt strategi för regeringen och informera folk. FHM anses hela tiden ha fel och ursäktar sig jämt och folk förväntar sig nästan inget bra, medans tyskarna har en jäkla respekt för RKI, som också uppträder självsäkert och påpekar att de hade rätt då och kommer att ha rätt med det här också......  

    Ändå skiljer det sig knappt, det som FHM och RKI säger. Det som RKI inte "kan veta", då säger de nämligen rakt ut "det där har vi ingen aning om hur det kommer att bli". Och folk accepterar det, eftersom det så klart finns saker som man inte kan veta. Bara svenskarna förväntar sig att FHM måste veta allt. 
    Kan kanske vara så att du i större utsträckning tar del av svenska sociala medier än tyska, man får en rätt skev bild av vad folk i gemen tycker om man så att säga ser till åsikter och deras frekvens på exempelvis Familjeliv och utgår från att en storm i ett vattenglas yttrar sig på samma sätt utanför glaset.

    Inför senaste valet var SD-utbrytarna AFS näst störst på nätet. Några här på FL trodde att den stormen i vattenglaset var nationell och att AFS skulle göra succé i valet. De fick typ en promille av rösterna.

    Tycker mig minnas att åtskilliga i den här tråden är förtjusta i en solfjädermetafor, den solfjädern skapar betydligt kraftigare vågor i vattenglaset när det fläktas med dess högra sida här på FL än med dess vänstra. Fjäderfördelningen verkar vara lite skev

    Hursomhelst tycker jag att det verkar som att en kommande ny gd för FHM och en kommande ny statsminister redan har påverkat Sveriges coronastrategi.

    Men det är ju bara min uppfattning - och dessutom en åsikt på ett socialt forum Glad
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-11-25 17:52:00 följande:
    Men jag tänkte framför på skillnaden som man ser i pressträffarna. Att de i Tyskland står på sig och inte behöver förklara jätteförsiktigt så att folk inte tar illa upp. När jag såg pressträffen idag var det också tydligt. Jag menar - tuffa frågor får även dem tyska experterna. De är inte nådiga och inte alltid artiga heller. Men frågorna är inte uppmaningar att man borde göra det omöjliga möjligt eller att man borde fixa varenda detalj åt folk, som om de vore små barn.

    Jo,  jag vet också att en del är mentalitetsskillnad. Ändå kan jag tycka att folk kan växa upp. 

    Frågan, som jag tänkte på, på presskonferensen, var det här, men de omformulerade den, dvs. den var otrevligare än så:

    "På tal om det går det trögt i en del håll i landet. Regionerna själva säger att det varit för dålig framförhållning, att de inte hunnit skala upp. Samtidigt som ni skyller på varandra får 65-plussare köa i timmar för att få en tredje dos, många kan inte boka. Ska det vara så?"

    Varpå Sara Bylund sa att regionerna hade vetat i 2 månader. Såg i en tysk dokumentär att det faktiskt fanns folk som inte hade lyckats få en första spruta än. Förväntar man sig i Sverige att alla över 65 ska få sin tredje spruta dem närmaste dagarna, eller? Min chef hade fått den, och han sa det gick jätte-smidigt.
    Kan ju vara så enkelt att tyska journalister är kunnigare än svenska - ju okunnigare desto enfaldigare frågor.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-11-25 17:06:46 följande:

    Nu har jag fått ett ärendenummer för mina svar här på AndreaBDs inlägg. Strax avstängd med andra ord. Fantastiskt.


    Får du bara ett ärendenummer är det troligen så att du citerat ett inlägg som raderats.

    Så var det väl förra gången du här i tråden hintade om att du skulle bli avstängd
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-11-25 18:01:21 följande:
    Jag ska ändå skriva ett "riktigt" svar också. Jo, jag tyckte också att det var ett bra val att ha Karin Tegmark-Wiksell som GD. Statsministern ... vi får hoppas att det blir av någon gång. 

    Och jag hoppas att jag inte har kränkt någon annan, förutom personen som redan klagar, men man blir ju avtrubbad där också. Det är klart att jag ibland har en annan syn på det eftersom jag inte har vuxit upp med "daltandet". Och man behöver inte ens vara utlänning för det. Jag tror att den äldre generationen inte heller har lika höga förväntningar på att få allt serverad som den yngre ofta har. 
    Ja, jag noterar att minustummarna som annars bara klyban brukar få har kommit att tillägnas också dig.

    Själv tycker jag att du är en av få i tråden som vill resonera utan att också ha behov av trycka till någon annan.

    Önskar nästan att jag kunde skriva detsamma om migObestämd
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-11-25 18:50:19 följande:
    Nej, så var det inte då och säkert inte heller nu. Däremot är det ibland så att man får ärendenumret och sedan inträder en så kallad eftersläpning innan själva avstängningen träder i kraft. Men detta vet förstås vare sig du eller Andrea Tyskland något om, ni blir ju inte avstängda utan kan fortsätta pladdra och klydda som ni vill. 
    Åh, jag har blivit avstängd ett antal gånger och säkert fått fler inlägg borttagna än en genomsnittlig kritiker kan räkna till.

    Men jag har inte samma behov som du att basunera ut att jag återigen är förfördelad.

    Andrea blir förmodligen aldrig avstängd och får mycket sällan inlägg borttagna - men till skillnad från dig och mig balanserar hon heller inte på gränsen till vad som är godtagbart på FL, vilket du och jag gör stundtalsGlad
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-11-25 19:14:10 följande:
    Trots att du många gånger demonstrerat dina behov av att basunera ut att du minsann inte blir avstängd för att du minsann vet att uttrycka dig så att du inte blir det? Där ser man. 

    Jag tycker att hon väldigt ofta är väldigt mycket över gränsen. 
    Ja, jag har säkert basunerat ut detta varje gång du i den här tråden blivit kränkt av hur modereringen sköts på Familjeliv.

    Du har helt rätt - har man inte språket i sin makt - blir det självklart svårare att balansera och risken att man faller pladask utan att förstå varför blir högst påtaglig.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-11-25 20:56:49 följande:
    Inte bara då. Du är förstås alltför självgod för att enbart ha basunerat ut det vid så få tillfällen.  

    Känns det förresten inte märkligt att skriva en sådan sak direkt efter att du vidgått att du själv blivit avstängd ett antal gånger och därtill menat att AndreaBD av alla människor är bättre på svenska är vad du själv är, trots att hon inte skilja på de och dem och när det ska vara d och t?

    Slutligen, om ens språkliga färdigheter och avsaknaden av desamma skulle spela någon som helst roll på den här sajten så skulle den mest inbilske solfjädern av alla naturligtvis aldrig någonsin kunna posta något här. 
    Lite självgod kan jag nog vara, men det är jag inte ensam om Glad

    Däremot är jag inte mycket för att att vårda inbillad eller verklig kränkthet - den plantan har för övrigt en tendens att växa dem som har den hobbyn över huvudet.

    Man skulle ju förresten kunna tro att det är antingen eller - men ofta tycks självgodhet och egenodling av kränkthet gå hand i hand.

    Angående det jag skrev om Andrea, jag tror inte att hon har ambitionen att balansera på gränsen till det tillåtna när hon skriver på Familjeliv, jag har uppfattat det som att hon vill resonera, inte trycka till andra.

    Nåja, det är inte lätt alla gånger, du kan inte jämföra äpplen och päron, inte ens om du mosar dem och kallar din röra för tankemos.

    Hur går det med din utbasunerade avstängning, förresten - blir det som i sagan om Mäster skräddare där det "bidde ingenting".Solig


Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin