• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    KillBill skrev 2020-06-25 20:40:12 följande:

    Om det bara hade handlat om resenärer från Italien och Iran så hade vi i Sverige kunnat smittspåra även utan att sätta folk i karantän.  FHM uttalade sig om situationen som den var känd i början av mars och hade FHM känt till att flera hundratusen andra resenärer också kunde vara smittade hade man troligen utryckt sig annorlunda. 


    Jo men nånting visste man väl? Man visste 100%: Italien = dåligt ställe. Det står svart på vitt. Folk kom från Italien. De flög två timmar, återvände till samhället, till sina jobb. Några blev ordentligt sjuka senare och inte en jävel har koll på hur många de hann smitta.

    Hade kunnat göra skitmycket men gjorde inte ens det lilla man faktiskt kunde göra? Så mycket för smittspårning (som av nån anledning ska vara enklare ute i naturen så att säga, står det).

    Strax därefter (i ett avgörande stadium av krisens utveckling i Sverige) fattades det något mystiska beslutet att sluta testa. Ja, så länge man inte håller på att bita i gräset i princip. Så mycket för smittspårning. Du kan inte smittspåra utan att testa
  • Dr Nail


    Gee, undrar varför vi är på pestlistan. Tillsammans med ett gäng "stan"-länder.
  • Dr Nail

    I all ärlighet dock, bör man placera även Trumpistan på listan, tycker jag, med tanke på situationen där.

  • Dr Nail

    Hur kan FHM ens räkna med att folk kommer skärpa sig, när FHMs ANSTÄLLDA konstant skickar ut signaler om att det är okej att slappna av?

    Minns ni det här?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/WbVpMd/giesecke-trotsar-sveriges-coronaregler

    Eller den berömda, ikoniska bilden där Tegnell super på Stureplan.

    De kan tjata bäst de vill om att vi måste skärpa oss; vi gör inte som våra ledare säger, vi gör som våra ledare gör.

  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-06-28 13:34:30 följande:

    Va, har Tegnell tagit sig en öl på en uteservering  på Stureplan.

    Då måste han ju ha brutit mot alla föreskrifter från våra grannländers förståsigpåare och förstås mot Pangdemistbibelns,  Xi Jinpings 10 bud.

    Vad hjälper det då att han höll sig till FHM:s rekommendationer, inte konstigt att så många pangdemister skriver till honom och förklarar vad som borde hända honom.

    Snart ska jag gå ut med hunden, då passerar jag en uteservering. Kanske jag ska varna dem som sitter där att det numer är andra rekommendationer än FHM:s som gäller.

    Eller - fast egentligen borde det vara möjligt även för munskydden att ta sig en öl ute, i så fall genom att göra ett hål i skyddet och dricka genom sugrör - och efetr förrättat värv plugga igen röret. Då behöver man ju inte vara så missunnsam gentemot oss omaskerade.


    Tänkte mest att han skjuter sig själv i foten. En nations ledare måste vara medveten om vilka signaler hen sänder, för de väger tyngre än ord.
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-06-28 14:56:43 följande:

    Det beror nog på vem som tolkar signalerna. Jag insåg när jag kollade ditt påstående om att han super på Stureplan att jag läst artikeln tidigare utan att ens reflektera över att han drack en öl på Stureplan.

    Du och andra förespråkare av mer restriktiva åtgärder tycker förstås att det är olämpligt - men jag utgår från att ni lever som ni lär och även om ni skulle vackla och frestas av Tegnells öl så utgår jag från att ni håller avståndet till folk.

    Och sådana som jag och andra med mig tycker inte att det är olämpligt att ta en öl ute om man följer avståndsrekommendationerna.

    Sen finns det en tredje grupp, de som överhuvudtaget inte bryr sig om restriktioner utan uppför sig som innan pandemin, ibland värre, i och med att en del av dem tycks njuta av att skrämma sådana som uppenbart är rädda för smitta. Jag gissar att de här idioterna i stort sett är immuna hela bunten efter ett flitigt umgänge med sarscov2. Men det gäller förmodligen bara här i Stockholm, i andra delar av landet kan deras beteende säkert innebära en klar smittorisk.

    Den sistnämnda gruppen struntar förstås också i vad Tegnell gör eller inte gör och det är väl främst dessa som driver smittan, här i Sverige och i andra länder där man inte har möjlighet att låsa in dem för gott.


    Hahahaha nog frestas man att gå på krogen! Men nej, här krökas det hemma eller möjligtvis utomhus, i parken. Men jag fixar att följa den principen, trots att ansvaret som vilar på mina axlar är något lättare än Tegnells, och symboliken i det jag gör är inte av nationell betydelse.

    Men skitsamma dock.
  • Dr Nail
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-28 19:39:20 följande:

    Covid-19 har jämförts med influensa otaliga gånger. ?Varför stänger man inte ner när folk dör i influensa?? Du själv jämförde antalet döda i influensa under perioder då alla har levt som vanligt med antalet döda i covid-19 då folk håller avstånd, tvättar händerna, undviker kollektivtrafik, jobbar hemifrån osv.

    Väldigt många larmrapporter har jag sett. Det senaste handlade om att man inte hinner testa alla. Och hur är det med all annan sjukvård?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQ2ye5/planerad-vard-i-stockholm-skjuts-upp-igen


    Det där med att jämföra c19 med influensa har jag också sett, och det kommer bara från nåt slags machoattityd med väldigt lite intresse för hur det faktiskt är och vad vi faktiskt vet. Så är det med alla nya hot: kommer alltid finnas "tuffingar".

    Sen om det om några år etablerar sig som ännu en grej som vi helt enkelt måste lära oss att leva med, det är en annan femma.

    Den som lever får se, brukar vi säga i Sverige.
  • Dr Nail
    Tasmin skrev 2020-06-28 16:15:37 följande:

    Han dricker ett glas öl på bilden.


    Nä det där är garanterat whisky. Rätt så vidrig whisky också; Latitude ser det ut som. Det är inte bara klädsmaken det är fel på hos karln...
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin