• Dr Nail
    Anonym (man) skrev 2020-06-25 17:59:34 följande:

    Jag skulle ha behövt handla för o laga mat, vände när jag såg antalet bilar på icas parkering. Får bli hämtmat idag.

    Såhär ser det tydligen ut på bussar... går ju skitbra det där med distansiering 


    Flockvett <(^^,)>
  • Dr Nail

    Inser nu att jag faktiskt tycker synd om Folkhälsomyndigheten. De tjatar och de tjatar, och nu tjatar de om att folk har slutat bry sig och måste börja bry sig igen, men inte en chans har de mot Sveriges flockvett.

  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-06-25 19:06:02 följande:

    Vi är en diktatur, för att vi just vägrar att tvinga folk? Hä? Borde det inte vara tvärtom? 

    Och jag tycker att hela samhället har modifierats, anpassats till att undvika smitta. Det är inte lite, det är ganska mycket. Jag var igår i en hamburgar-restaurant (min man ville absolut dit). Och då såg vi ett stort skylt utanför att man inte längre kan köpa vid disken. Att det är drive-in eller bordsservering som gäller. Och på varje maskin där man kunde beställa mat hängde det regler, allt man ska göra enligt folkhälsomyndigheten. 

    Inte bara i mataffärerna utan överallt har man satt upp avståndsmarkeringar, plexiglasväggar, m.m. Det är det HÄR som ger effekt, det är jag helt säker på. Andra länder har gjort sina missar, det funkar inte alls så perfekt där heller.


    Men asså varför TVINGAR ni mig att inte röka hashish på uteserveringen???!! Varför inte bara rekommendera mig att inte göra det??!! Jag skulle inte göra det jätteofta, JAG LOVAR!!!
  • Dr Nail
    Akidoki skrev 2020-06-25 19:27:41 följande:

    Nu vet ju jag att vissa substanser sabbar hjärnan, men du vet väl att det inte är olagligt att vara sjuk?


    Men lagligt att sprida smittan. Och där har vi hela diskussionens kärna.
  • Dr Nail

    Enklare att observera och studera hur coronan sprids i en 100% naturlig miljö eller vad?

    :\

  • Dr Nail
    KillBill skrev 2020-06-25 20:10:37 följande:

    Ja det gällde i början av pandemin innan landet hade en allmän smittspridning och under den period då hela världen trodde att smittan bara fanns i norra Italien (och då det fanns en teoretisk chans att smittspåra).  Det har i efterhand visat sig att Covid 19 tagit fart efter det att smittan kommit in i Sverige från andra länder än förväntat tex. Storbritannien och USA (länder där det inte var känt att smittan fanns). Under sportlovsveckan kom det in 1 miljon utlandsresenärer till Sverige och en hel del av dem var troligen smittade utan att ens ana detta.


    Nu handlar ju artikeln om just resenärerna från italien, eller missar jag nåt löjligt uppenbart?

    :\
  • Dr Nail
    KillBill skrev 2020-06-25 20:20:50 följande:

    Nej, det var just det. Hade det bara handlat om Italien resenärerna så hade med all sannolikhet vi lyckats smittspåra. Nu kom i stället smittan från andra håll.


    Javisst, men alltså så här står det:

    Folkhälsomyndigheten står fast i sin bedömning att även de som varit i norra Italien eller Iran kan gå till sina arbetsplatser om de inte känner av några symtom. Det är nämligen enklare att smittspåra när människor lever sina liv som vanligt, enligt Tegnell.

    Det man visste just då var ju situationen i Italien. Och Iran. Jag menar, det minns man ju t.o.m., det var inte direkt 30 år sedan. Framgår även ur detta citat. Så i det här fallet (och det kan ju inte varit så sjukt mycket folk på flygen), hur kan det vara enklare att smittspåra när dessa individer är ute och beblandar sig, jämfört med när de sitter i karantän?

    Nä jag fattar inte asså....
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin