Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-05-19 16:31:50 följande:
    Ok, så allt som inte rättar sig efter "den rätta läran" är narcissister..... intresseklubben antecknar...

    Japp och experterna är som sagt ganska delade, det som irriterar är snarare hur FHM (och deras fanclub) verkar tro att de är de enda som anses vara experter.

    Ja helt rätt, vi borde sluta med vårt pandemieperiment och börja göra något som funkar bättre.
    Och du kan inte ens säga VAD man borde göra istället...... 

    Med tanke på att experterna är överens i grunderna och att Sverige och de flesta andra länder har i princip samma strategier, så undrar jag verkligen....
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-05-19 17:21:08 följande:

    Angående Lena Hallengrens, Karin Tegmark Wisells och Harriet Wallbergs presskonferens idag om den hittills uteblivna uppskalningen av testningen så skulle jag tro att regionerna sitter fast i den med emfas inpräntade hållning som FHM haft från början - att testning saknade värde. Det hette ju att det inte spelade någon roll vad folk var sjuka av. Testning för påvisande av Covid-19 var överskattat och obehövligt. 

    Både 1177 och primärvården fortsätter att förvägra människor att bli testade, och många som sökt sjukhusvård har också skickats hem utan att bli testade. 

    Förvånande att inte ministern och regeringen i övrigt förstod vilka effekterna skulle bli av det (ja, nu verkar de fått upp ögonen).


    Min chef blev testad. Trots att han var ganska säker på att det bara var allergi. Men han ville inte ta risken, då det annars fanns risk att han måste stänga ner hela verksamheten. Så han blev testad och var negativ.
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-19 17:17:16 följande:
    Ja, och resten av världen tycker vi gör fel Drömmer
    Nu ljuger du rakt ut. Det har varit en stor sväng i åsikt där. Numera tycker de att vi gör rätt. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-19 17:41:09 följande:
    Fast det är väl inte riktigt sant.

    De bara använder en annan moell, vilka vissa tolkat som de tycker att vi gjort rätt.

    De använder modellen ta kontroll över smittspridningen, öppna långsamt, smittspåra och karantän, medan vi kör mer en halvöppen modell som är helt frivillig, testar bara en tredjedel av vad vi har kapacitet till samt sätter ingen i karantän om de inte själva känner för det.
    Jag säger inte att de gör likadant som i Sverige. Varje land har sin egen situation, det skiljer sig ju. Men de allra flesta säger - om man frågar dem (och det gör journalister) vad de tycker om Sveriges strategi - visst, så kan man göra. Framför allt kanske i Sverige, som ju inte är så tätt befolkad. Det sa t.ex. experterna från Robert Koch Institutet, trots att de kör en helt annan strategi i Tyskland. I början sa de att Sverige gjorde fel, men de ändrade sig.

    Och likadant är det med flera brittiska och amerikanska experter.
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-19 17:45:22 följande:
    Ehm jo, vi borde byta till en strategi som fungerar, finns gott om bra exempel att välja på. Att du sen inte klarar av att förstå att andra kan lyckas bättre än vi eller att vi öht kan ha fel är en annan sak. Om man tror att Sveriges taktik är det enda som existerar och alla andra bara är korkade så är det klart att man inte kommer förstå VAD man borde göra istället, för då finns ju bara ett val.

    Att påstå att experterna är överens med oss är ren lögn, det enda de är överens om är biologin bakom viruset, INTE hur den ska hanteras. Och med tanke på våra resultat så behöver man inte undra.
    Så du har INGEN alternativ metod! För att det inte finns. Det är nämligen ingen större skillnad mellan olika länder. I nu-läget skulle det ju inte ge något alls att gå i karantän, men kanske förstod du även detta och därför föreslår du inte det.

    Samma som du inte kan nämna experter som är emot. Jag har frågat dig fyra eller fem gånger! Och jo, det är just hur det ska hanteras, som jag pratar om förstås, där de är överens. Sedan ska man förstås inte likadant i alla länder, det skiljer sig förstås.

    Jag har, flera gånger, gett länkar. Det var säkert fem stycken. Och jag har räknat upp fler. Och alla var såna som verkligen är experter på just detta. 
  • AndreaBD
    Första länken: 

    Handlar inte om strategin, utan om sjukvården och äldrevården. Jag är själv kritisk mot dessa. 

    Andra länken:

    Den enda "experten" här är en av dem 22 svenska läkare (och de flesta är inte några experter heller) som skrev det där brevet. Vi pratade ju om utländska experter. 

    Tredje länken: 

    Vad är det ens som är kritisk där? Det här? 

    "Sweden's strategy, mostly based on voluntary measures regarding social distancing and basic hygiene, has been criticised by some as a dangerous experiment with peoples lives but also been put forward as a future model by the WHO."

    Var är kritiken??? Det är ju fakta. Och ingen expert heller. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-19 19:03:22 följande:
    Tolkar det snarare som politisk finkänslighet, och inte att de verkligen tycker att vi gör rätt.
    Tyskar är inte finkänsliga. Några politiker kanske, men inte experterna från Robert Koch institutet. Och samma personer var ju ganska negativa när de fortfarande trodde att Sverige låter viruset härja fritt. Då var de inte finkänsliga.

    Och brittiske Ferguson var inte heller finkänslig, han försökte hitta fel på Sveriges strategi, där det bara gick. På ett väldigt drygt sätt. Han är en av dem få som är emot. Men han fick ju avgå för att han själv inte höll karantänen. Och jag tror jag har också hört någon amerikansk expert som var emot. Men de flesta både i Storbritannien och USA är numera positiva. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-19 19:18:39 följande:
    Ehm, som sagt det finns många att välja på eftersom det knappt kan bli sämre än våran. Samma strategi som våra grannländer tror jag skulle fungera bra. Givetvis kommer det bli mycket svårare än de haft det eftersom vi envisats så länge med vår idioti, men bättre sent än fortsätta banka huvudet i väggen och hoppas på mirakel.

    Det är nämligen ingen större skillnad? Vad dillar du om? Klart det är skillnad och resultaten är därefter. De som gjorde rätt i god tid har bra resultat, vi gjorde fel trotts gott om tid och våra resultat är därefter.

    Inte kan ange kritik... problemet är snarare att du inte fattar att Sverige går mot strömmen och tror på allvar att alla håller med oss trotts att alla gör tvärtom mot vad vi gör. Hur förklarar man musik för en döv eller färger för en blind? Finns inte musik och färg bara för att döva inte hör dem eller blinda inte ser dem?

    Dina länkar som du gräver fram är ju som allt annat du skriver, extremt ensidiga och saknar objektivitet helt och hållet och är inte på nåt sätt något bevis för nånting, våra resultat säger däremot allt.
    Jag tror snarare att du inte är tillräckligt insatt för att se att det är ganska likt. Man kan ha lite olika vägar, men man har samma mål. Skillnaderna hänger också på vilka lagar som finns i landet. Har du haft samhällskunskap i skolan?  Då bör du veta hur Sverige fungerar. Jag har själv inte gått i skolan i det här landet. 

    Jag rekommenderar det här angående missförståndet att vi gör helt annorlunda än andra länder:


    ">



    Men som sagt: Du kan INTE ge namn av experter och du kan INTE beskriva en strategi som skulle fungera enligt din mening. Och fungera NU. Grannländernas strategier är ju ifrån början av smittspridningen. Men du vill ju byta strategi NU. 

  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-20 10:02:59 följande:
    Men som sagt det är lixom ganska idiotiskt att hålla på och babbla om att inte kunna namnge experter för i så fall skulle jag namnge ALLA experter i ALLA länder som valt en annan strategi än vår UTOM de fåtal du gräver fram. 
    NÄMN NÅGRA DÅ! 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-05-19 19:25:24 följande:
    Det var bara ett snabbt försök att illustrera att det inte stämmer att nu tycker alla andra länder att Sverige gör rätt. I artiklarna belyses att många är väldigt skeptiska till den svenska modellen, och de höga dödstalen betonas. Senare i tråden förekommer det prat om utländska experter etc, men inte när du kom med ditt svepande omdöme. 
    Men jag har inte påstått att Sverige har gjort rätt på alla områden och framför allt bak i tiden när det gäller t.ex. sjukvården. Jag har varit kritisk mot sjukvården i 30 år, sedan jag kom till det här landet (från Tyskland, som har en mycket bättre sjukvård). Så om du länkar till en artikel som är kritisk mot svensk sjukvård, så är jag helt överens om detta ! 

    Men om du tittar på trådens titel, så handlar det ju om handhavande av pandemin. Och då är ju sjukvården som den är och om man ska förbättra den, så tar det ju lite längre tid och kan inte fixas nu snabbt under krisen.

    Alltså, jag har läst artiklarna noggrant och jag har inte hittat ETT ENDA uttalande av någon utländsk expert mot just strategin i någon av texterna som du länkade. Kanske har du själv läst dem lite slarvigt? Tyvärr, jag har kollat ganska noggrant där, men det fanns inget. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin