Inlägg från: Anonym (haha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (haha)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (.) skrev 2020-05-07 21:01:27 följande:
    Det som verkar ha hänt är att utbrottet i Wuhan funnits några månader längre än man först trott. Folk med Covid-19 har rest ut från Wuhan till olika delar av världen och fört med sig smitta. Initialt var viruset inte så värst smittsamt, så det blev aldrig något man tydligt märkte av. Sedan har mutationer skett, som bland annat verkar ha lett till en mycket smittsammare stam i Europa. Detta kan förklara att man plötsligt fått härdar av aggressiv sjukdomsutveckling, medan andra ställen, med andra stammar, inte drabbas lika hårt. Mannen i Frankrike bar sannolikt på en mindre smittsam variant.
    Ja, så verkar det ha varit. Men fortfarande är det ju så att utbrottet i Kina och sedan Italien var betydligt viktigare för vilka åtgärder vi hade behövt vidta än fransmannen med den mindre smittsamma varianten var. Att följa upp honom och eventuella andra som honom är av vikt men av helt andra orsaker. 
  • Anonym (haha)
    AndreaBD skrev 2020-05-07 22:21:19 följande:

    Om det har funnits och vi har inte ens märkt det - hur ska vi då veta om det bara var en enstaka? Det kan ha varit många! 


    Tja, det verkar ju onekligen som om det märks när det är många, eller hur. Men alldeles oavsett hur många det från början var så blev det väldigt märkbart i och med Italiens utbrott och åtgärder borde ha vidtagits då. FHM:s ickeagerande då är klandervärt och vad som försatt oss i den tragiska sits vi befinner oss i nu.
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-08 08:21:42 följande:
    Hmm, det verkar ganska rimligt, om än något lågt, att 98 procent inte får några svåra symptom av covid-19.

    Men det var visst någon tuting som påstod att 15 procent dör i en annan tråd här på FL igår. Spelar du i samma blåsorkester?

    För övrigt anser jag fortfarande att pandemins offer inte  är människor man borde skratta åt. Men det finns ju folk till allt.
    Har Andrea fallit offer för pandemin? Om inte så är det fortfarande att hon gjorde sig till uttolkare av allt vad FHM kan tänkas mena eftersom hon "läser mellan raderna" som jag skrattade åt. 

    Det är helt orimligt, eller ska vi säga blåst, att tro att det gick omkring en massa asymptomatiker runt om i världen innan det plötsligt blev så att mängder med människor blev så svårt sjuka att de dog. Särskilt orimligt är det med tanke på att, och det har du ju själv hävdat, att viruset är stabilt i mutationshänseende. 
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-08 08:40:07 följande:
    Okej. Ibland kan det ju vara lite besvärligt att orientera sig.

    Du har alltså samma haha-knorr till din anonymitet i alla inlägg i den här tråden, så på goda grunder kan man se det som att det är covid-offren du skrattar åt.

    Men jag förstår att du inte förstår att din knorr kan tyckas opassande i samband med en sjukdom som dödat så många som covid-19 har.

    Som jämförelse - tänk dig om man släppte in en griskulting med textan haha på någon IVA-avdelning - det skulle nog inte uppskattas.
    Ja, det är viktigt att välja seriösa bokstäver i sitt nick. Griskultingen skulle förstås inte kunna tas in på IVA, men att personalen skrattar högt åt galenskaper är jag helt säker på. 
  • Anonym (haha)
    AndreaBD skrev 2020-05-08 09:01:26 följande:
    Det är du som inte fattar att andra människor inte tror på första bästa grej, utan tänker på olika möjligheter. Dessutom har det ju inte ett dugg med konspirationsteorier att göra. Jag föreslår att du kollar upp vad ordet betyder. 
    Du skriver om och om igen att du tror att regering och myndigheter hemlighåller olika typer av vetskap om viruset. 
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-08 09:15:40 följande:
    Okej, jag klickade på visa enbart "haha".

    Ditt fokus ligger alltså på personer i tråden, att få skratta åt dem - utifrånhur många inlägg de skriver och liknande.

    Nej, jag tror inte att personaalen på IVA uppskattar att någonkulting tränger sig in och börjar grymta om hur de sköter sitt jobb.

    Du svarade inte på frågan om du spelar i samma blåsorkester som tutingen som påstod att 15 procent av de som smittas av sarscov-2 dör.

    Själv anser jag att uppskattningen att 98 procent inte blir allvarligt sjuka är något låg - och förmodligen så blir viruset allt snällare med tiden så då blir det allt fler som bara får bagatellartade symptom, om ens några överhuvudtaget.

    Det senare skulle kunna fungera som kritik mot Sveriges hållning - kanske bättre att låsa in sig i vänta på att virusets snällhetskoefficient ska öka.
    Nej, mitt fokus ligger inte där, utan det är något som jag också gör och då inte explicit åt antalet inlägg men väl innehållet i dem. Men det är klart, är de väldigt många så blir det ju mer att skratta åt och förtvivla över. 

    Det är väl sällan som griskultingar grymtar något som är begripligt, något som också visat sig här. 

    Det är en tramsig fråga, precis som resten av dina inlägg gällande mitt val av nick är. Jag håller lika lite med den personen som jag håller med om Andreas inlägg rörande hennes tolkningar av vad FHM kan ha menat osv. 
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2020-05-12 07:18:23 följande:
    ad har hon för problem?
    Hon väntar på att få byta aortaklaff.
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-15 15:41:39 följande:
    Jaha, jag vet inte vad man trott i andra länder och i vilken mån man tar de inexakta mätmetoder man har för att mäta immunitetens omfattning på allvar., men det är klart om folk isolerar sig så sprids inte smitta i någon större utsträckning och därmed blir också få immuna.

    Men jag skrev specifikt om Stockholm och här har smittspridningen minskat i cirka 5 veckor utan att vi låst in oss och utan att vi inspirerats av Xi Jinpings metoder.

    Jag befarar att många pangdemister kommer att smälla av av besvikelse när smittspridningen stannar av i Stockholm och det som alltid visar sig att panikreaktioner sällan är relevanta för andra än möjligen sådana som studerar irrationalitet.
    Har andra länder inexakta mätmetoder? Spaniens undersökning av 60 000, har den gjorts med inexakta mätmetoder? Har Sverige bättre mätmetoder? 

    Jag tror att Stockholm kommer att ha ungefär samma procent som Madrid. 
  • Anonym (haha)
    Anonym (.) skrev 2020-05-15 15:51:34 följande:
    Vg se länken ovan. Om du inte orkar öppna och läsa kommer en del här:

    ? Siffran fem procent är ett nationellt snitt. I storstäderna är den högre.


    ? Siffran visar hur det såg ut för några veckor sedan, inte hur det ser ut nu.


    ? Snabbtestet som används kan missa så mycket som 20 procent av alla fall med antikroppar.

    ? Det viktiga är att titta i storstäderna där spridningen är som mest intensiv. Där ligger man enligt testet på 11,5 procent och så får vi lägga på minst 20 procent och kanske lite mer. Så de är nog uppe över 15 procent i storstäderna och då börjar man kanske se en immunitet har en liten effekt om inte reproduktionstalet är för högt.

    ? Smittan i Spanien är såklart väldigt lokal. De här testerna visar vad som har hänt för två-tre veckor sedan. Skillnaden då och nu är antagligen ganska stor.


    ? Det var ett ganska förväntat resultat som i dag förmodligen har dubblerats. I Madrid hade drygt 11 procent antikroppar i studien. En fördubbling skulle därmed betyda minst 22 procent i dag.


    ? Det är en summa som stämmer ganska väl överens med Stockholm där vi tror att drygt 20 procent varit infekterade. Det kanske till och med börjar närma sig 30


    Jag har naturligtvis läst. Jag tror att vi hamnar på samma procentsats som Madrid och till skillnad från dig så tror jag inte på några 20-30%.
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-15 16:10:43 följande:
    Det finns för närvarande inga exakta mätmetoder för att kontrollera immunitet, vare sig i Sverige eller i andra länder.

    Men i och med att smittspridningen i Stockholm minskar och med stor sannolikhet i princip kommer att avtanna till sommaren så för man en slags verklighetens måttstock på immunitet.

    Men det är med största möjliga löje som jag å ena sidan noterar att pangdemister anser det oansvarigt att Sverige har en så slapp attityd till smittan å andra sidan menar att fler inte smittats i Stockholm än i städer där man reagerat med panik och stängt ner städerna.

    Pangdemister överlag tycks ha ett synnerligen otursförföljt tankemönster.

    Och fortfarande anser jag att det är mycket omoget att skratta åt det lidande som pandemin orsakat, detta apropå valet av "haha" som svans till din anonymitet.
    Ojojoj, du är allt en tuffing du! "Pangdemister" och grejer! Mumsfillibabba, med vilken briljans du diskuterar! Aldrig har mitt nick passat bättre än det gör ihop med dina inlägg. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin