Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-05-26 13:22:50 följande:
    Det minns jag också. Jag kommer även ihåg att Tegnell hyllade Storbritanniens strategi och kallade den för "förmodligen världsbäst" under en intervju i Agenda. 

    Cummings bröt kanske mot lockdown-reglerna (de var ju väldigt snåriga under en tid och jag minns inte själv alla turer och datum när olika saker gällde och skulle gälla) men det betyder knappast att han ljuger om allt rörande regeringens strategi och hantering av pandemin. 
    Det låter lite orimligt att Tegnell skulle ha hyllat just det där i början, kanske var det lite senare. Något svagt minne har jag att han kanske någon gång uttryckte sig positivt, men det beror ju mycket på när och i vilket sammanhang.

    Det var väl hans föregångare som bröt mot reglerna, han som hälsade på älskarinnan? Eller var det båda? 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-05-26 17:14:29 följande:
    Det var i mars 2020.

    Jag tycker att det låter som om du tänker på Niel Ferguson som tog emot en kvinna i sitt hem. 
    Just det.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2021-05-27 08:25:06 följande:
    Nåväl, i eftermiddag håller Stefan Löfven en presskonferens - den handlar säkert om pandemin, inte om korv.
    Inte istället för den vanliga, eller? Kanske innan...... kl.13 verkar det vara, men det ser inte ut att handla om pandemin? Rapportering från europeiska rådet...?
  • AndreaBD
    Anonym (Tjej) skrev 2021-05-30 00:32:11 följande:
    Du är en sån typisk dumsosse att man kreverar.

    I en satsning på sjukvård ingår det det faktiskt att det resulterar i vårdplatser. Att Röfvén satsar pengar på sjukvård är en sak. Men om allt går åt till administration så blev det ingen sjukvård och kvar står vi - sämst i Europa medan dumsossen stolt proklamerar hur mycket pengar vi bränner. Vilken makalös idioti.

    Det är jättebra att vi fått hit invandrare som vill jobba. Tänk om vi hade fler sådana och färre mördare. Det vore något.

    Hur jag ska ha det? Enkelt. Vi kan inte ha en regering som låtsassatsar på sjukvården. Satsningar ska ge resultat.

    Att Sverige har få vårdplatser beror på decennier av sosseri som skapat en makalös ineffektivitet som kommer bli svår att bli fri från.
    Det ligger säkert något i att det är för mycket byråkrati/administration. Men det har förstås inte att göra med höger eller vänster, sosse eller icke-sosse. Sånt verkar vara ganska mycket slump, om man nu tittar på andra länder också. Det  som vore viktigt där är ju att någon faktiskt satsar på att göra det enklare/smidigare/effektivare. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-05-30 13:34:18 följande:
    En kommun i Finland som fick ett utbrott stängde när man kom upp i incidensen 160. Det berättar en hel del om hur man förhåller sig till smittspridningen i våra respektive länder.

    yle.fi/uutiset/3-11934140
    Om det hade varit i första skedet, alldeles i början, DÅ skulle du kunna påstå det. Men inte nu. Nu har vi olika utgångslägen. I nuläget tittar vi inte så mycket på incidensen. Den sjunker ändå snabbt när allt fler är vaccinerade.
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-05-30 16:35:39 följande:
    Om man får ett utbrott, så stiger incidensen, alldeles per definition. Finland fortsätter att slå ner utbrotten, trots att många har vaccinerats. Du tycker inte att det är så viktigt, eller hur menar du?
    Finland har aldrig kommit in i hög smittspridning. Då är det självklart viktigare att hålla ner det på en låg nivå. Vi har ju diskuterat det hur många gånger som helst. Självklart är det viktigare att hålla smittspridningen riktigt lågt och bevaka varenda fall då. Däremot, när man väl har allmän smittspridning så är det inte lika viktigt att kolla exakt hur hög den är. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-30 23:22:53 följande:
    Ok, Andrea och ABC nämnde heller inget om smittspårning, men du har din egen lilla tolkning. Goddag yxskaft.
    Det gjorde jag visst. Och det var främst det jag tänkte på, smittspårning. Kanske borde du läsa noga innan du hoppar på andra och påstår att de har fel.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-30 20:47:48 följande:
    Men varför håller då regionerna noga koll på nivån på smittspridningen, och sätter in regionala rekommendationer ibland? Varför är det inte viktigt att hålla smittspridningen låg om det finns allmän smittspridningen? Borde det inte vara målet för alla att ha låg smittspridning? Hur menar du?
    Du säger det själv - ibland. Det beror lite på i vilken fas man är. Tyskland har förresten varit jättenoga och varit helt fixerat på dessa siffror och det har gett upphov till kritik ifrån den egna befolkningen. När man satsar så mycket på en sak, brukar man nonchalera annat. Men visst, teoretiskt får man gärna hålla koll på det också, i realiteten brukar man dock inte hinna med allt och måste prioritera.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-31 21:14:03 följande:
    AndreaBD skrev 2021-05-30 23:50:11 följande:
    Det gjorde jag visst. Och det var främst det jag tänkte på, smittspårning. Kanske borde du läsa noga innan du hoppar på andra och påstår att de har fel.
    Ja kanske borde jag läsa noggrant mellan raderna, för att upptäcka att du tänkte på smittspårning, trots att du inte skrev något om det. Dags att lämna in min kristallkula på service, tror jag. 
    Jag skrev  

    ". Självklart är det viktigare att hålla smittspridningen riktigt lågt och bevaka varenda fall då."

    Hur man INTE kan tolka det som smittspårning, förstår jag inte. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-31 22:34:17 följande:
    AndreaBD skrev 2021-05-30 19:13:28 följande:
    Finland har aldrig kommit in i hög smittspridning. Då är det självklart viktigare att hålla ner det på en låg nivå. Vi har ju diskuterat det hur många gånger som helst. Självklart är det viktigare att hålla smittspridningen riktigt lågt och bevaka varenda fall då. Däremot, när man väl har allmän smittspridning så är det inte lika viktigt att kolla exakt hur hög den är. 
    I ABCs inlägg pratas det om att slå ner utbrotten. Andrea pratar om vikten att hålla smittspridning på låg nivå, eller inte. Dessutom påstår Andrea att det inte är så viktigt att kolla på hur hög smittspridningen faktiskt är, eller att hålla smittspridningen låg, vilket var vad jag ifrågasatte. Att du får det till att handla om smittspårning, tyder på att din språkkula behöver bytas ut, enbart service hjälper nog inte.  


    Grattis, du återgav ju allt, förutom just där den halva meningen som handlade om smittspårning. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin