• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-04-15 06:28:54 följande:

    Det finns en del frågetecken där, men jag har inga större forthoppningar att vi kommer så mycket längre där.


    Jag tror inte jag hört nått nytt sedan sist jag titta över det, och det fanns en del frågor där som gjorde en frågande om varför.
    Men utan svar går det inte gå vidare, men trevligt de i alla fall tittar på det, så kan man sen avfärda det som bara en konspiration om det visar sig inga svar finns.


    Men just den delen med hur anpassat viruset var och så snabbt, det är en av frågorna hur det komemr sig.


    Och den frågan behöver inte sluta i ett Wuhan-labb, utan det kan ju ha en annan naturligt svar.
    Men det svaret är ju än viktigare än ett Wuhan-labb och om det visar sig vara så.


     


    Dock finns ju det en möjlighet att det av misstag och via anställd kommit ut i världen, det är inte första gången som jag förstått.


     


    Verkar som att man ska börja mer "aggressivt" följa Dr. Carrols virusjakt, en virusjakt som kan sluta med 100% botemedel eller vaccin.
    Men för mig coronan hade 4500 varianter, vet inte hur många av dessa man har, men inte i närheten alla så mycket vet jag.
    Även andra virus har man ett intresse att göra det samma med, en del av dom har än mer varianter.
    (Antalen är uppskattade)


    Problemet här i Stockholm angående vaccinationer är att Region Stockholm uppvisar en inkompetens som rimligen är omöjlig att överträffa.

    Av veckans vaccinplatser är över hälften obokade. Det är så dåligt skött att det vore skrattretande om det inte vore så att inkompetensen innebär att människor dör i onödan.

    www.svd.se/varannan-vaccinationstid-i-stockholm-ledig
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-15 23:11:53 följande:

    Så tragiskt, nu har Sverige bland den värsta smittan i EU.
    Fascinerade hur vissa i denna tråd tar upp Österrike gång på gång, speciellt i kommentarer som svar på mina inlägg. Man skulle nästan kunna få för sig att somliga tror att jag bor där av någon outgrundlig anledning. 

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oAO66j/sveriges-smittotal-i-europatoppen


    Precis!

    Visst är det tragiskt att Österrike hade så hög överdödlighet 2020, men det finns ju länder som drabbats hårdare, Tjeckien t ex.

    För oss som bor i Sverige så får man väl hoppas att vi även fortsatt kommer att tillhöra de europeiska länder som har lägst överdödlighet, därmed inte sagt att man inte ska beklaga exempelvis Österrikes höga överdödlighet.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-04-17 10:24:50 följande:

    Jag funderar på en sak - det här med biverkningen av Astra Zeneca och även Johnsson&Johnsson - om det bildads blodproppar, så borde man kanske kunna förebygga med blodförtunnande mediciner? Man har ju redan tidigare satt in såna mediciner när det gäller svåra fall. Det har ju inte varit ovanligt med vanliga blodproppar heller när det gäller covid. Tänk om man t.ex. skulle kunna ge de som får Astra Zeneca vaccinet lite blodförtunnande mediciner i förebyggande syfte? Har något sett forskning runt detta? 


    Det är så oerhört få som fått blodproppar som en biverkning av AstraZenecas vaccin, skulle man ge blodförtunnade som en förebyggande åtgärd inför och under de första veckorna efter vaccinering med AZ skulle förmodligen en betydligt större andel drabbas av inre blödningar och dessutom skulle misstron mod vaccin i allmänhet och AZ-vaccinet i synnerhet spädas på.

    Tydligen är det redan många som vägrar vaccinera sig om vaccinet är Astrazenecas vilket är sorgligt i och med att risken att drabbas av en allvarlig biverkning i stort sett är försumbar.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-21 00:12:12 följande:
    Våra kroppar mår säkert något sämre efter alla dessa vaccin. Men ännu sämre mår våra kroppar om vi dör i COVID19.
    Knappast.

    Relativt den enorma mängd smittämnen våra immunsystem lärt sig reagera på är mängden vaccinationer vi får under våra liv ett piss i Mississippi.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-04-23 18:32:53 följande:

    Är det någon som ens lyssnar på FHM och Löfven längre?
    De hade lika gärna kunnat ta semester för ett år sen och ersättas med en "tvätta händer och håll avstånd" ljudslinga... för det är väl ungefär allt de lyckas åstadkomma


    Förmodligen är det rätt många som fortfarande lyssnar till FHM.

    Men visst, kritiken har haft effekt på vissa - det märks inte minst när det kommer till att så relativt många vägrar vaccinera sig med Astrazenecas vaccin.

    Trist, men samtidigt är det viktigt att förstå att konspirationsteorierna och behovet av att framställa Sverige som jämmerdalen på jorden trots allt är en rätt begränsad företeelse.

    Dödsvaccinet som vissa kritiker kallar det. Själv kommer jag att bli tacksam när det så småningom blir min tur, såvida man inte godkänt Sputnik då - men så illa kan det väl inte gå.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2021-04-23 19:49:53 följande:
    Sputnik är gjort med i stort sett samma teknik som Astra Zeneca. En skillnad åtminstone är att Sputnik utgår från människans adenovirus, med AZ använder ett adenovirus från chimpanser.

    Menar du att du hellre tar AZ än Sputnik? Varför? Baserar du din åsikt på vetenskapliga data?
    Javisst, gör jag det. Dock inte mina egna, jag är ju inte kritikerGlad

    Såvitt mig bekant är det sedan länge känt att modifierade adenovirus som använd som vaccinvektor kan orsaka blodproppar, oavsett om viruset ursprungligen är anpassat för schimpanser eller för människor.

    Visst, det kan handla om mina fördomar eftersom jag är mycket negativ till det ryska systemet. kommer Sputnik till Sverige har det förstås genomgått alla de tester och utvärderingar som det inte gjorde innan det släpptes.

    Men just för Sputnik (eller de kinesiska varianterna) så skulle jag reagera känslomässigt och avstå från att vaccinera mig så länge det inte rör sig om Astras, Pfizers eller Modernas vaccin, eller något annat som tillkommit utan att komma från ett land där sanning är lögn och lögn sanning.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-04-23 20:46:12 följande:
    "Desinformation är avsiktligt falsk eller vilseledande information som sprids på ett planerat sätt i syfte att nå en viss målgrupp"

    Tror du att någon av de du refererar till gör detta?

    Jag vet inte om det du nämner åter igen är kontrafaktiska argument eller om det är så att FoHM pratar om de data de hade tillgängliga vid det tillfälle du nämner och MM pratar om enskilda undersökningar?

    Hur som helst är det inte första gången argument läggs fram för att FoHM skulle ha vetat, känna till och förhålla sig till vetenskap som ännu inte finns eller är validerad. Vad är syftet med denna argumentation?

    "Desinformation är avsiktligt falsk eller vilseledande information som sprids på ett planerat sätt i syfte att nå en viss målgrupp"
    Haha, jag kommer just från tråden där kritikerklustret anser att avsikten med restriktionerna är att införa diktatur och mot den bakgrunden så måste de ju hävda att Sveriges smittskyddsstrategi är misslyckad - den är ju bara en trojansk häst avsedd för helt andra syften än smittskydd.

    För övrigt så tycks allt fler europeiska länder passera Sverige avseende andel döda. Vid en hastig koll på Worldometer så ligger Sverige som nummer 25 i Europa avseende andel döda och på plats 30 totalt. Senast jag kollade låg vi på plats 25 totalt.
  • FDFMGA

    Jag noterar att kritikerklustret hart expanderat till de politiska trådarna.

    Vinbarens vänner till kamp mot det vänsterextremistika public service eller kacklande kärringar eller mot  att debatten om våld i nära relationer blossat upp trots att "Våldet mot män är 3 gånger så vanligt som våld mot kvinnor".

    Dessa kritiker.
    www.familjeliv.se/forum/thread/75043237-har-du-fortroende-for-regeringen/1/nick/81107185


    nihka skrev 2021-05-04 23:42:28 följande:
    Har du målat klart snart eller?
    Kom till vinbaren och titta efter vettja
  • FDFMGA

    Sällskap för inbördes beundran är väl harmlösa i sig - men samtidigt verkar det som att enfaldig kritik påverkar enfaldiga personer.

    Vaccinmotståndet växer - förmodligen som en följd av att denn ogenomtänkta kverulansen antagit epidemiska proportioner.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin