Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-06-02 17:34:02 följande:

     


    Jag tror också folk blir mer oförsiktiga, blir lätt så att folk tappar koncentrationen efter ett tag.


    Japp, speciellt när man i Sverige medvetet valt att tona ner allt och slagit sig för bröstet över att vi minsann kan leva mer eller mindre som vanligt. Vad hade man förväntat sig? Att just Svenskar skulle vara mindre slarviga än övriga världen?
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-03 10:13:13 följande:
    Alltså, handen på hjärtat; de förklarar ALLTING som är effektivt för att minska spridningen med att "det ändå knappt ger något" eller ännu bättre "gör mer skada än nytta". Allting förutom möjligtvis tvål. Deras förklaringar har blivit ointressanta då de knappt ger något och gör mer skada än nytta.

    Men i smittskyddslagen står det att samhällsfarliga sjukdomar måste spåras.
    Är inte det ganska typiskt för Sverige? Skylla ifrån sig och vägra ta ansvar?

    I det här fallet låter det mest som att man försöker släta över att man på 5 veckor inte lyckats komma igång med testandet med att "det är onödigt", dvs vad spelar att vi misslyckats med att börja testa för roll, det är ju ändå onödigt... typ.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-03 11:52:37 följande:
    Detta är nått alla delar, finns inget unikt med Sverige, detta är basal psykologi.
    Ehm, alla delar pandemin, alla delar INTE den situation vi själva försatt oss i. Den har vi våran sk taktik att tacka för. Eller har du missat att Sverige är en va de länder det gått sämst för?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-03 12:07:18 följande:
    Allvarligt? Det skulle inte ens behöva förklaras, men uppenbarligen behövs det. Det är väl självklart att man inte kan testa alla om man inte har tillräckligt med tester. Och jag vet att det inte bara var tester som saknades utan också nödvändiga kemikalier.

    Och vem som helst kan föreställa sig att det inte är möjligt att smittspåra när det är för många som är smittade. Hörde nån läkare som intervjuades som sa: Vi försökte, men vi hann inte med. Självklart, egentligen. 

    Fast vi har ju haft tillräckligt med tester de senaste 5-6 veckorna och lyckas ändå inte komma igång. Det kan man inte snacka bort med brist på tester utan snarare brist på organisation.

    Ja det är väl klart att vi inte hann spåra eftersom vi själva valde att ha en taktik som gick ut på att smittan skulle spridas och enbart skydda riskgrupper. Så jo det är ganska självklart, lika självklart som att man inte gärna vill medge att vi valde det själva.
  • Anonym (man)
    Anonym (A) skrev 2020-06-03 14:10:47 följande:

    Nu verkar polletten trilla ner hos de styrande. När man ser socialministern skylla ifrån sig istället för att försvara de val man gjort så är det så klart oroväckande.

    Då tycker jag att det är dags att skärpa tonen och sätta igång med smittspårning. Varenda bruten kedja är ju en vinst.

    Hur de ska lösa resursbristen vet jag dock inte? Går det snabbutbilda provtagare utan erfarenhet?


    Ja, rädda sitt eget skinn kampanjen verkar har börjat. Vi kommer nog se många fingrar peka åt alla håll framöver. Ytligt sett låter idén om en kommission som ska utreda klokt, men det kan oxå vara ett sätt att förhala så man kan smyga ut bakvägen och slippa ta ansvar. Vi har ju flera exempel sen tidigare på kommissioner som tar många många år på sig med sina utredningar och är en lämplig gemensam punkt som alla kan peka finger på så man slipper svara på jobbiga frågor. 

    Jag tror att resursbristen kommer man i vanlig ordning lösa med hjälp av privata företag. Det blir ett sätt att rättfärdiga tokprivatiseringen och slippa stå till svars för slakten av vården man pysslat med i många år. Den vanliga vården är så söndertrasad och bantad att den knappt hinner med en vanlig vardag, än mindre en pandemi och massprovtagningar samtidigt så man kommer få förlita sig kraftigt på privata aktörer.
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-06-03 14:18:49 följande:

    Upprörande dålig hantering, och mitt i allt har man med en distriktsläkare från Arvika (!) (hur många fall har ett sådant litet samhälle haft?) på länk som berättar att hon "är nöjd med sitt arbetssätt". 

    Så pinsamt allt. Och tragiskt. 


    Ja, väldigt pinsamt och tragiskt. Men samtidigt är det bra att våra brister blir så uppenbara. Jag tror att denna pandemi har fått många att omvärdera sin syn på Sverige. Inte bara hos oss utan även utomlands.

    Synd bara att de kommer till ett sånt högt pris.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-06-03 14:57:16 följande:

    Så pandemin är dedan över i Europa, viruset besegrat - ja utom i Sverige då förstås.

    Där ser man vad man lär sig när man tar de yppersta aav tänkare på FL.

    Själv hade jag trott att det skulle dröja länge, länge innan man kan jämföra direkta och indirekta effekter av lände åtgärder.

    Tja, det är väl bara att krypa till korset och instämma i hallelujakörens lovsånger till lockdownTomte


    Ja det var nog många som lät sig förblindas av nationalism och svalde allt utan att blinka. Så du behöver inte skämmas allt för mycket.

    Dock är det väl kanske bra att folk börjar vakna ur sitt nationalistiska rus och börjar se saker ur ett mer realistiskt perspektiv, att bara vira in sig i Svenska flaggan och sjunga nationalsången med tårar i ögonen och hoppas på en ljus framtid kommer inte rädda liv. 

    Om vår taktik är så bra som du och övriga frälsningsarmen påstår så borde den klara en granskning.
  • Anonym (man)
    KillBill skrev 2020-06-08 08:17:17 följande:

    Ditt påstående stämmer inte. Förvisso är stockholm län hårdast drabbats av Covid -19 men de flesta kommuner i Stockholm (77 %) har borgerligt styre. I de kommuner som Socialdemokraterna styr gör man det tillsammans med borgerliga partier som L, C och KD. Den kommun där flest äldre har dött i Covid -19 är Stockholm och där har fler än 1 000 personer dött på äldreboenden och den högst ansvarige politikern för äldrevården/äldrboenden i Stockholm är kristdemokrat.


    Japp och stockholms landsting i Stockholm är bankrutt sen Nya karolinska fadäsen. Tack Filippa.
  • Anonym (man)
    hawthorne skrev 2020-06-08 10:33:54 följande:
    Man har inga som helst svar innan pandemin är över.

    Det man vet idag är att bla danmark och norge endast rapporterar konstaterade covis19-fall som avlider på sjukhus. De som dör i hemmen, på äldreboenden etc syns inte i statistiken. Än.

    Statistiken är alltså helt missvisande idag.

    Det enda man kan dra slutsatser om är hur det såg ut vid spanska sjukan för 100 år sedan. Samma strategier tillämpades som idag. Vissa länder hade strikt karantän, andra gjorde nästan inget alls.
    I slutänden var resultatet i form av dödstal detsamma.
    Skillnaderna låg istället i samhällsekonomin, vilket samhälle som kom igång snabbast när pandemin var över.

    Slutsatserna av den pandemin var att det allra sämsta man kan göra är att spärra in familjer i sina hem därför att fler smittas då vilket gör att fler dör under kortare tid. (Man tvingas umgås tätt inpå varandra).
    Det var det dummaste jag hört, om du ska använda spanska sjukan som referens så vore det bra om du läser på först.

    "Staden St. Louis i USA stängde till exempel alla skolor och förbjöd folksamlingar med mer än tjugo personer, innan pandemin kulminerade, och klassrummen stod tomma i 143 dagar, medan staden Pittsburgh stängde skolorna först när antalet smittade var som störst och då endast i 53 dagar. Antalet döda i St. Louis blev endast en tredjedel av antalet i Pittsburgh.

    Ett annat exempel kommer från Philadelphia, där myndigheterna höll fast vid att genomföra en militär parad, som lockade 200 000 åskådare. Tre dagar senare var stadens sjukhussängar överfulla med sjuka.


    https://varldenshistoria.se/samhalle/karantan-sista-aatgarden-mot-varldens-varsta-sjukdomar

    Karantän har varit och förblir en effektiv metod för att stävja epidemier och pandemier, att försöka förvanska historien för att försöka rättfärdiga vårt eget misslyckande är bara löjligt.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-08 11:23:13 följande:
    Karantän är jättebra OM det bara behövs under en kortare tid. Men du kan inte ha karantän i 12 - 18 månader och effekten av att bara stänga ner i två månader och sedan ha resten av tiden "öppet", är minst sagt osäker. 

    Spanska sjukan var ett virus som man kunde få bort helt, det kan man inte med covid -19. Dessutom hade det inte alls lika många negativa konsekvenser då, eftersom samhället var mycket enklare, många människor var självförsörjande. Mycket lättare då att isolera folk utan allvarliga konsekvenser. 
    Ja, och det behövs ju bara en kort tid OM man applicerar den i tid, som våra grannar gjort. Norge, Danmark och Finland motsvarar St. Louis och Sverige Pittsburgh.

    Och oavsett vilket så är detta

    "Det enda man kan dra slutsatser om är hur det såg ut vid spanska sjukan för 100 år sedan. Samma strategier tillämpades som idag. Vissa länder hade strikt karantän, andra gjorde nästan inget alls.
    I slutänden var resultatet i form av dödstal detsamma."

    FORTFARANDE ett falskt påstående.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin