Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-05-29 13:38:33 följande:
    Lycka till med att förklara det för coronanationalisterna som svärmar i min tråd. 
    De svärmar tyvärr i samtliga corona trådar, samma personer i samtliga trådar.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-29 14:18:28 följande:

    Inget vi har satsat på, det är en mycket grav felaktig bild du ger där.

    Ingen vet vad för immunitet vi har än, då det är mycket lång lagg på sånt.
    Och fakta är inte ens i närheten att nå oss än, men vi kan gärna återkomma och se när det är fakta.
    För det är först då vi vet, och om det finns fler markörer än en för immunitet.(Vilket man undrar och frågar också.)


    Men skärp dig, du snackar ju bara strunt, FHM själva (dina egna gudar) har bedömt immuniteten i Stockholm till 7.5%, flera länder undersöker immunitet på bred front och kommer oxå fram till att immuniteten är mycket lägre än förväntat.
    WHO varna för att immuniteten är lägre än man trott och varnar för att använda flockimmunitet som taktik... så att skylla på "lagg" är ju bara patetiskt. 

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jyxmq/flockimmunitet-i-stockholm-kan-droja

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/who-fa-har-antikroppar-mot-corona-i-varlden

    Och återigen snackar du om framtid utan att specifiera tidsrymd.... NÄR då?
    Tror du på fullt allvar att det duger att bara snacka om framtid utan gränser?
    Då kan vi väl lika gärna prata 5000 miljoner år i framtiden då solen blir en supernova, ja då kommer ju covid garanterat dö ut.... urlöjligt.
    klyban skrev 2020-05-29 14:18:28 följande:

     


    Framtiden är tills vaccin når oss, där är de optimistiska prognoserna säger 12-18 månader.


    Vet du vad det bästa är?
    Det är att fakta kommer komma, och det är den enda som kommer gälla på slutet av dagen.
    Och bristerna i äldrevården är nått man får lösa med pengar, då utbildning kostar pengar tex osv...osv...


    Vafan har vaccin med Sveriges taktik att göra? Vaccin är något ALLA hoppas på.

    Vet du vad det bästa är, att fakta redan har kommit, den kommer hela tiden men ignoreras av vissa för att det inte riktigt lirar med vad ni vill tro.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-29 15:02:18 följande:
    Jag har förklarat det för dig flera gånger -  visst kan man göra fel, men man kan inte missa något när det inte pratas om annat i samhället. Så det är klart att de måste ha funderat på om de ska göra något åt dem här Italienturister - det kan vi utgå ifrån som. 

    Jag har ingen aning varför de inte har gjort försök att sätta dessa i karantän, men någon tanke måste ju ligga bakom. Och det går helt enkelt inte att säga då.
    Och jag har förklarat för dig flera gånger att det som räknas är vad man gör och inte vad man tänkt. Att vi GJORDE fel går liksom inte att förneka, vad man sen tänkte när man GJORDE fel är irrelevant... fel gjorde man oavsett.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-29 15:11:09 följande:
    Finns säkert en tanke bakom att det går att skriva anonymt i den här tråden.

    Hursomhelst läser man igenom coronatrådarna här på FL så kan man lätt konstatera att andelen nick, anonyma eller inte, som är negativa till Sveriges strategi utgör en mycket klar majoritet.

    Men det märker man förmodligen inte om man efetrsträvar att alla kepsar ska vara riktade åt samma håll.
    Japp och inte bara här, det märks oxå ute i samhället där förtroendet för både regering och FHM faller.

    Har folk möjligen börjat vakna till och se igenom den nationalistiska dimman ?
    Man får väl hoppas på det.
  • Anonym (man)
    Anonym (sant) skrev 2020-05-29 15:54:25 följande:
    Jag tror att skåningar är lite starkare än stockholmare.

    Nej, skämt åsido, jag tror att smittan inte hade hunnit så långt i Skåne som den hade i stockholm, och att åtgärderna därför hade mer effekt. Sedan tycker jag mig märka att fler invandrare tar pandemin på allvar jämfört med mina svenska bekanta och i större utsträckning är försiktiga och isolerar sig. Kanske för att en stor del av dem i närtid har råkat ut för andra kriser inom sin geneation eller ett par generationer tillbaka. Det har ju dessutom funnits en del i media om att viruset eventuellt drabbar vissa etniska grupper hårdare, något jag inte tror kommer visa sig vara en stor faktor i slutändan, snarare en olycklig spridning i invandrartäta områden och kanske mindre tillgänglig vård. Bara en gissning.
    Jag tror att anledningen till att vissa etniska grupper drabbats hårdare än andra mest beror på kultur, men även sociala faktorer.... eller som min somaliske kollega uttryckte det... "problemet är inte att vi inte fattar eller inte har tillgång till vård.... vi lever för fan med våra föräldrar och deras föräldrar i trånga lägenheter... klar som fan att folk blir smittade!" 
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-29 16:04:50 följande:

    Antikroppstester är inte klara, man gör ~1100 per vecka under en längre tid, och för skapa sig en bild på utvecklingen.
    Den bilden är LÅNGTIFRÅN klara än, jag inväntar fakta där och helhetsbilden.

    Ett vaccin är en parameter till strategin, om ett vaccin en vecka bort, så skulle man agera annorlunda.
    Det är klart som consommé.


     


    Du kompartmenatliserar fakta, och tror det ger en helhetsbild.
    Fakta är inte föränderlig, och säger du fakta nu och det ändrar sig, så gör man en felaktig slutsats.
    Och den väljer jag inte förekomma, så varför vill du förekomma den för?
    Är fakta ointressant då när den är fastställd?(Kan vara bra inför framtiden, så ser ditt beteende om fakta ändrar sig till nått annat, och om du kommer ens acceptera det)


    haha, alltså det verkar som att du gjort att skjuta allt på framtiden som ditt främsta argumentationstaktik.

    Siffran 7.5 kommer som sagt från FHM, dvs dina egna ofelbara gudar som alltid har rätt och som man kan lita på till 150% . Men nu är deras egna siffror såklart inte pålitliga för det säger ju inte riktigt vad du vill tro.... väldigt intressant!

    Ok så du menar att hela vår strategi bygger på att sitta med tummen i röven och vänta på ett vaccin? Men va bra, det förklarar ju resultaten.

    Det är snarare du som inte ser fakta öht utan bara skjuter allt till en flummig "framtid" som givetvis kommer ge både dig och FHM rätt.... det är inte ens i närheten av fakta det är bara ren tro.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-29 17:01:44 följande:
    Nja, jag ser ingen förändring vare sig ute i samhället eller här på FL.

    Samtliga trådar som behandlar pandemin här på FL tillåter anonyma nick, vilket innebär att "Jag är många"-radikalerna - som för närvarande är en aning sysslolösa i och med att invandringen kommit i skymundan under coronakrisen  - får möjlighet att tuta om att alla vet att regeringen misskött pandemiåtgärderna i stället för att alla vet att SD har rätt om invandringen.

    Jag är övertydad om att de allra flesta svenskar kan vara helt införstådda med att det är utmärkt att Sverige har en långsiktig strategi som bygger på att folk tar ansvar och trots detta anse att det begåtts många misstag.

    Jag tror heller inte att det är särskilt många som inte förstår att det finns en bakgrund till att äldreboendena drabbats så hårt - att de flesta skulle tycka att det är enkelspårigt att peka ut KD som ansvariga enbart därför att högsta ansvariga politiker för äldrevården i Stockholm och Göteborg är KD:are.

    Jag är mycket tveksam till att man ska ta kotteriet i t ex den här tråden som representativa för annat än enfaldig konformism och kotteribildning.

    Hursomhelst. Fredag och solen skiner här i Stockholm där vi nu är nere i lika lågt antal iva-vårdade som i mars, där dödsfallen minskat till en tredjedel och där smittskyddsarbetet på äldreboendena börjar fungera allt bättre.
    Tja, att FHM frälsningsarme på FL bara ser vad man vill se är ingen nyhet. Men sjunker gör den.

    https://omni.se/fortroendet-for-regeringen-och-myndigheterna-dyker/a/2GrA2l

    A
    tt börja babbla om anonym nick är ganska tydligt tecken på brist på argument. För en normalt funtad person är ju VAD som sägs och inte VEM som säger det som är det intressanta. 

    Jadå, de flesta har nog fattat att det finns grund till varför det gått åt helvete för sverige, det är snarare VAD den grunden är som man verkar ha väldigt olika åsikter kring. Vissa av oss tror att det beror på inkompetens och idioti.

    Jättebra att det sjunker i stockholm, men jämför det med Oslo, Helsinki och Köpenhamn så ser du kanske tydligare vad som menas med vårt fiasko. Men just ja, du gillar ju inte att jämföra , och det kan man ju förstå. Det går ju inte så bra i jämförelse med dem, men om man bara jämför med olika nyanser av katastrof så ser det ju skitbra ut Drömmer
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-06-02 16:30:18 följande:

    Verkligen problematiskt med den tröga utflackningen i hårt drabbade Stockholm - det gör en inte mindre kritiskt till strategin precis. 


    Problematiskt men knappast förvånande. Folk blir ju mer och mer oförsiktiga och fler blir smittade.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-02 23:09:38 följande:
    Hä? 

    Dels så hade de ju inte tillräckligt många tester, och dels så förklarade de idag att det knappt ger något under pandemi-fas.
    Jo det verkar vara mycket man tycker är "onödigt". Inklusive skydda vår befolkning eller få kontroll på smittan.

    Låter mest som att man försöker skyla över att man misslyckats med att få igång testandet men så vitt jag förstår gäller beslutet att testa 100 000 i veckan oavsett. Så oavsett om vissa tycker det är "onödig" så är det fortfarande ett misslyckande att man på 5 veckor inte lyckats leva upp till det beslut som faktiskt tagits och något som behöver redas ut och ansvariga hållas till svars för det.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-02 23:31:32 följande:
    Nope, försök återge nått rätt åtminstone en gång.
    Ehm, annars är det ju så rätt det kan bli. Eller har du missat att just testandet blivit en ganska het politisk fråga? 

    Försök hänga med åtminstone nån gång.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin