• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-01 22:40:56 följande:
    Precis. Håller med om vad du skrev, möjligheten att det startade i ett lab kan inte helt avskrivas, lika lite som teorin om att det kom från yttre rymden. Men ingen av alternativen verkar som de som ligger närmast till hands. 
    Finns en möjlighet att du bara drömmer allt, en livlig dröm där du deltar i en tråd på ett forum där man diskuterar en farsot.

    I så fall är jag bara en del av en annans dröm - eller kanske en mardröm.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-01 22:50:34 följande:
    Antagligen. Jag drömmer att det finns något som heter internet, osv. 
    Det kan inte uteslutas att det rör sig om en fördröjd hypnopomp hallucination.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2021-02-02 13:41:02 följande:

    Alla vet att den urspungliga strategin var att låta den smittas i "lagom takt" för att uppnå flockimmunitet utan att överbelasta sjukvården. Det vet alla.


    Åh fan, jag visste inte ens om att jag själv visste att flockimmunitet var den ursprungliga strategin. Trodde snarare att det numer finns förhoppningar att vaccinen ska ge tillräckligt hög grad av flockimmunitet för att smittan ska sjunka undan.

    Men när jag ändå har dig på tråden och du pejlat allas innersta - hur är det med ägarna till Familjeliv - har de några planer på att åtgärda forumets ofta nästan tortyrliknande seghet?
  • FDFMGA

    IVO riktar kritik mot äldrevården i Göteborg, svårt sjuka lämnades att dö ensamma, personal b rast i basala hygienrutiner, med mera, med mera.
    Precis som för äldreomsorgen i Stockholm är det kristna rikspartiet KD ansvarigt parti

    Så alltmedan Ebba vill köpa hus av personer med nedsatt kognitiv förmåga eller springer runt på Stureplans vinbarer så ser partiet på lokal nivå till att de gamla inte får den vård eller den värdiga död de har rätt till.

    www.dn.se/sverige/ivo-rapport-covidsjuka-avled-ensamma-pa-sina-rum-pa-aldreboenden-i-goteborg/

  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2021-02-03 01:34:01 följande:
    De är medvetna om problemet men de kommer att agera bara om de märker att forumet börjar tappa användare på grund av det. Så länge folk bara klagar men likförbannat stannar kvar kommer de inte att ta tag i detta.
    Den observationen borde nog vara mitt i prick!
  • FDFMGA
    misil skrev 2021-02-03 11:49:03 följande:
    För mig framstår det som att ett antal som skriver i tråden ägnar sig åt politiserade bortförklaringar dvs att partilojalitet går före människoliv,väldigt tragiskt enligt mig.
    Om det verkligen är så att partilojalitet går före människoliv så är det naturligtvis förfärligt.

    Men min upplevelse är att det finns ett flertal kritiker här i tråden som är genuint oroade över att så många har dött - och som inte skyggar för att även kritisera den politiska ansvarsnivå som ofta är blåstämplad.

    Att den här sortens tråd också lockar till sig sådana som håller socialdemokratin och feminismen ansvarig för allt från att det är så jobbigt att peta sig i naveln till att kvinnor inte har ett absolut och direkt ansvar för helsvenska mäns välbefinnande.

    Tja, det är en helt annan historiaGlad
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-02-03 15:23:45 följande:

    Jag måste säga att jag är förvånad över inreseförbudet och kravet på negativt covid-19-test. Budskapet från FHM har ju hela tiden varit att det är inte de som reser hit som tar med sig smittan utan boende i landet som reser ut och tar med sig smittan hem. De har också - ändå sedan mutationernas upptäckt - sagt att det finns inga bevis för att de vare sig smittar mer eller är dödligare eller att de skulle vara mindre känsliga för de vacciner som tagits fram. 

    Som vanligt oerhört motsägelsefullt alltsammans. Nu missade jag visserligen presskonferensen igår så det är ju möjligt att Byfors (var det väl) förklarade hela saken. 


    Det förvånar inte mig, alltmer av "strategin" verkar ha sitt ursprung i Rosenbad.

    Det senaste är så feltajmat och dumt att de där klockorna som stannade efter Löfvens shopping och precis hade börjat ticka igen väl nu stannar för gott.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-02-03 15:34:42 följande:

    Jag som trodde KD var kristna och brydde sig om sin nästa.
    Inser idag allt de kristna lärde ut en i scouter och andra ställe man träffa på dom, var ett enda hyckleri och med hur det ter sig idag med kristna i politiken och deras empati för sin nästa.
    Och därför jag skrev antikrist innan, en gång, sen kom pave och ansåg det behövdes lyftas igen.
    Och blir mer och mer aktuellt tråkigt nog.


    Pope Joan II skrev 2021-02-03 15:23:45 följande:
    Jag måste säga att jag är förvånad över inreseförbudet och kravet på negativt covid-19-test. Budskapet från FHM har ju hela tiden varit att det är inte de som reser hit som tar med sig smittan utan boende i landet som reser ut och tar med sig smittan hem. De har också - ändå sedan mutationernas upptäckt - sagt att det finns inga bevis för att de vare sig smittar mer eller är dödligare eller att de skulle vara mindre känsliga för de vacciner som tagits fram. 

    Som vanligt oerhört motsägelsefullt alltsammans. Nu missade jag visserligen presskonferensen igår så det är ju möjligt att Byfors (var det väl) förklarade hela saken. 

    De förklarade det på PK och varför.
    Mycket intressant att du inte tog med detta, undra varför.


    Nja, egentligen är det nog inte så enkelt att man kan lasta ett enskilt parti, t ex KD, för att äldreomsorgen är så bortprioriterad.

    Vi är nog alla skyldiga, åtminstone jag - jag ägnade inte äldreomsorgen en tanke innan en släkting fastnade i den misären och jag fick se vad jag egentligen inte ville se.

    Utifrån det jag nu sett av svensk "äldrevård" hoppas jag att jag dör knall och fall långt innan det skulle vara dags att förpassas till en sådan människoovärdig miljö.


  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-02-03 17:11:12 följande:
    Ja, det är svårt att tro att initiativet kommit från FHM faktiskt. De borde ju ha kommunicerat sådana tankar tidigare då istället för att säga så som jag har återgett i tidigare inlägg. Jag lutar åt att det är ett politiskt framdrivet beslut. 
    Javisst, någon vill verka vara handlingskraftig på ett annan plan än att handla klockor.

    Mot bakgrund av att den brittiska varianten redan utgör en ganska stor andel av de sekvenseringar som gjorts så vore det väl i så fall mer motiverat med ett utreseförbud för den som inte testat negativt.


  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-02-03 17:43:59 följande:

    Tycker KD förekommer i dess diskussioner för ofta och även före COVID-19.


    Rätt sorgligt nu när m,an tänker på det, och att Japaner var här och kolla på vår äldrevård som det vore ett bra exempel på hur det skulle skötas.
    De var här upprepade gånger, och så här efteråt så funderar man på vad de egentligen kom fram till.(Nått jag troligen aldrig kommer få svar på, men ska testa en översättare och se om h*n vet nått om hur de resonerade och om jag träffar personen.)


    Jo, de har förekommit en hel del i diskussioner här på FL. Jag hade en evighetslång diskussion med en anhängare om huruvida man kan kalla partiet kristet.

    De påstår själva att deras politik bygger på en kristen människosyn och värdegrund - högerkristen skulle jag vilja tillägga, liksom Sveriges svar på Tea Partyrörelsen.

    Hursomhelst tycks många KD:are vilja förneka att de är ett kristet parti, ungefär som att  Socialdemokraterna skulle förneka att de är ett socialdemokratiskt parti eller Liberalerna att de är ett liberalt parti och Feministiskt Initiativ att de är feminister, liksom V att de är socialister.

    Tänk dig att parti som bildades som påstod att deras politik vilar på en islamisk eller muslimsk människosyn och värdegrund - men nej islamiska är de inteSkrattande
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin