Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-05-19 18:53:09 följande:
    Så du har INGEN alternativ metod! För att det inte finns. Det är nämligen ingen större skillnad mellan olika länder. I nu-läget skulle det ju inte ge något alls att gå i karantän, men kanske förstod du även detta och därför föreslår du inte det.

    Samma som du inte kan nämna experter som är emot. Jag har frågat dig fyra eller fem gånger! Och jo, det är just hur det ska hanteras, som jag pratar om förstås, där de är överens. Sedan ska man förstås inte likadant i alla länder, det skiljer sig förstås.

    Jag har, flera gånger, gett länkar. Det var säkert fem stycken. Och jag har räknat upp fler. Och alla var såna som verkligen är experter på just detta. 
    Ehm, som sagt det finns många att välja på eftersom det knappt kan bli sämre än våran. Samma strategi som våra grannländer tror jag skulle fungera bra. Givetvis kommer det bli mycket svårare än de haft det eftersom vi envisats så länge med vår idioti, men bättre sent än fortsätta banka huvudet i väggen och hoppas på mirakel.

    Det är nämligen ingen större skillnad? Vad dillar du om? Klart det är skillnad och resultaten är därefter. De som gjorde rätt i god tid har bra resultat, vi gjorde fel trotts gott om tid och våra resultat är därefter.

    Inte kan ange kritik... problemet är snarare att du inte fattar att Sverige går mot strömmen och tror på allvar att alla håller med oss trotts att alla gör tvärtom mot vad vi gör. Hur förklarar man musik för en döv eller färger för en blind? Finns inte musik och färg bara för att döva inte hör dem eller blinda inte ser dem?

    Dina länkar som du gräver fram är ju som allt annat du skriver, extremt ensidiga och saknar objektivitet helt och hållet och är inte på nåt sätt något bevis för nånting, våra resultat säger däremot allt.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-19 21:50:40 följande:
    Jag har en ganska positiv bild av Frälsningsarmén (det ska för övrigt vara en litten dutt över e i armen, annars blir det en sån där kroppsdel som utgår från axeln).

    Detta sedan vi, ett litet gäng snorungar, hade bestänt oss för att gå på en tillställning de anordnade och kritisera och provocera dem. Vi blev välkomnade och våra kritiska frågor besvarades med oändligt tålamod  och utan överseende skenhelighet. Till slut insåg vi att vi försökte sparka in en öppen dörr och dröp av. Förhoppningsvis lite mindre inkrökta i vår egen förträfflighet.

    Då har jag mycket svårare för svenska talibaner, du vet sådana där som känner sig heligt upphöjda och heligt förbannade när någon kritiserar deras åsikter.

    Men all heder till Frälsningsarmén med dutt över e - frälsningaarmens inskränkta viftade ger jag däremot inte mycket förSkrattande
    Tja, alla frälsta har ju alltid en positiv bild av övriga sektmedlemmar, ingen nyhet.

    Talibaner drivs oxå av samma brist på objektivitet och samma irrationella övertro på sin egen religion som alla andra religiösa fanatiker och det stämmer ju ganska bra med vissas irrationella övertro på den svenska modellen samt totala brist på objektivitet här inne 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-19 19:32:12 följande:
    Jag tror snarare att du inte är tillräckligt insatt för att se att det är ganska likt. Man kan ha lite olika vägar, men man har samma mål. Skillnaderna hänger också på vilka lagar som finns i landet. Har du haft samhällskunskap i skolan?  Då bör du veta hur Sverige fungerar. Jag har själv inte gått i skolan i det här landet. 

    Jag rekommenderar det här angående missförståndet att vi gör helt annorlunda än andra länder:


    ">

    Men som sagt: Du kan INTE ge namn av experter och du kan INTE beskriva en strategi som skulle fungera enligt din mening. Och fungera NU. Grannländernas strategier är ju ifrån början av smittspridningen. Men du vill ju byta strategi NU. 

    Haha, ja Andrea. Jag tror vi alla vet att alla har samma mål.... och jag tror alla vet att ett virus är ett virus och beter sig på ungefär samma sätt som alla virus gör. Det har hänt många ggr i historien, det är därför vi har rutiner som man vet har fungerat förut och som de flesta länder valt, något Norge påpekade för oss i början av denna cirkus....Dock valde vi ju en modell som kraftigt bryter av mot övriga länders taktik, och det kan du inte snacka bort oavsett hur mycket du försöker förvränga saker.

    Och sen har vi ju det där med resultat som du och övriga frälsta inte vill höra talas om. Vi valde en strategi som skilde sig kraftigt från våra grannar och våra resultat är oändligt mycket sämre än deras. För vem som helst med en gnutta objektivitet borde det betyda att vår taktik inte fungerar.

    Men som sagt det är lixom ganska idiotiskt att hålla på och babbla om att inte kunna namnge experter för i så fall skulle jag namnge ALLA experter i ALLA länder som valt en annan strategi än vår UTOM de fåtal du gräver fram. För vem som helst med lite objektivitet skulle det vara uppenbart att alla länder som valt en annan strategi än vår INTE tror på våran modell för annars hade de ju valt samma modell som vi gjort. Problemet ligger som sagt snarare i att DU saknar förmåga till objektivitet och på allvar tror att alla håller med oss egentligen.

    Det har vi sett många exempel på... du har snackat bort det med bla... de vågade inte, de är inte lika smarta som vi, och alla möjliga irrationella förklaringsmodeller du kör med för att försöka bortförklara varför de flest valt en annan väg. Och nu när vi ser att det går jävligt dåligt för Sverige så kommer du med ännu en ny variant av samma irrationella BS., nu ska du försöka förvränga det till att den Svenska modellen inte alls skiljer sig från andra utan är snudd på samma sak.

    Det är nåt nästan sjukligt, lite maniskt över hur du verkar vara livrädd för att ens tänka tanken på att vi skulle kunnat valt fel. Alla försvarsmekanismer verkar gått i taket.
  • Anonym (man)
    Anonym (felix) skrev 2020-05-19 19:26:32 följande:
    Vad gör du som makthavare om du har:
    1. ett hotande virus med okända egenskaper och farlighet men som huvudsakligen är dödlig för befolkningsgrupper 80+.
    2. ett land med en förvaltningsmodell som gör det hopplöst svårt att utkräva ansvar och träffa snabba beslut i en systemöverskridande kris
    3. en befolkning som är uppfostrade att dom lever i världens postmodernaste land, som ogillar allt som är jobbigt och vill ha feel-good lösningar på alla problem

    Svar: du gör så lite som möjligt, men skapar ett narrativ omkring detta icke-beslut så att det framstår som något ädelt och storslaget. Så har vi fått den svenska modellen, "vi tror på vetenskapen", " vi tror på individens ansvarskänsla", "vi respekterar demokratiska rättigheter", " vi ser helheten" osv osv. Inte vackert men nog det bästa man kan uppnå utifrån förutsättningarna ovan.
    Väldigt bra sammanfattning av Sveriges modell... ett spel för gallerierna
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-05-20 11:09:22 följande:

    Det börjar nu bli uppenbart att Sverige har smyginfört aktiv dödshjälp (låt oss använda detta milda uttryck).

    Jag känner på mig att huvuden kommer att rulla.


    Det tycker jag med, med det var å andra sidan vår taktik redan från början för om man vill få till snabb flockimmunitet så innebär det att många måste smittas och om många smittas så kommer ju oxå många dö och det verkar vara något man ansåg vara acceptabelt.

    Jag håller dock inte med om att huvuden kommer rulla i ett land med lång tradition av att ingen behöver ta ansvar för något. Jag tror snarare vi kommer se en massa pudlar, slingrande och bortförklaringar samt kommissioner som tar 10 år på som man kan avleda uppmärksamheten mot och ge sig själv tid att smita ut bakvägen.

    Vi ser ju redan nu hur man håller på och förbereder en fin exit plan genom krav på kommission :) 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 11:49:41 följande:

    Sånt ska man inte bara påstå. Det kan du inte veta. Det är tyvärr inte alls lätt att skydda såna äldreboenden ifrån smitta. Personalen kan sprida det, och om någon personal knappt har symptom - hur ska man då skydda dem? Nu när man har fler tester, kan man kanske testa dem. Jag säger kanske, för att det ju inte ens är säkert om ett test visar positivt hos någon som inte/knappt har symptom och som precis befinner sig i början av sjukdomen.  
    Precis som man inte kan påstå att vår taktik är rätt, det är sånt man måste veta Drömmer

    Att det är svårt att skydda befolkningen, äldre som unga är svårt för ALLA. Men sen har ju vissa lyckats bättre en andra. Och vi hör till dem som misslyckats episkt.

    Exakt hur vi misslyckats så fenomenalt går ju att få svar på genom att JÄMFÖRA med hur andra som lyckats bättre gjort. Men det vill ju du inte höra talas om.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 13:07:50 följande:
    Din brist på logik är verkligen slående! Hur ska man uppnå flockimmunitet genom att gamla människor smittas som sitter på sitt äldreboende och inte kommer i kontakt med så värst många människor?  Några anhöriga kanske, men det är inget jämfört med folk som åker genom stan och jobbar hela veckorna. 
    Det är snarare hela vårt experiment som saknar logik Andrea.

    Du knackar på fel dörr eftersom jag tycker hela iden med att basera en strategi på flockimmunitet är oerhört korkad. Så den frågan får du nog ställa FHM, varför satsade man på flockimmunitet när man visste så lite om viruset?

    Hur kunde man öht tro att man skulle kunna skydda våra äldre med så dåliga förutsättningar som man hade?

    varför envisas man med att babbla om stanna hemma om du har symptom när man vet att man kan bära smitta utan symptom?

    Varför har vi varit så sena med att masstesta och spåra när vi haft kapacitet till det i flera veckor?

    varför envisas vi fortfarande med samma idiotiska taktik när våra resultat är så horribla...

    Och sist men inte minst den intressantaste frågan av alla.... hur fan kan du sitta och påstå att vår taktik är rätt när våra resultat är så otroligt dåliga?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 13:10:31 följande:
    Och du jämför äpplen med päron igen. Eller snarare du jämför en konspirationsteori med regeringens plan för att hantera corona-krisen.

    Jag påstår inte ens att vår taktik är rätt, jag påstår bara att den inte är sämre än dem andra. När det gäller människoliv, i längden. För ekonomin är den däremot bäst. 
    Nej, det är en väldigt rak och enkel fråga som du bevisligen försöker snacka dig ur med irrelevant BS... hur kan DU Andrea vara så säker på att vår taktik är rätt trotts så dåliga resultat?

    Snacka om att leka med ord och lägga ut rökridåer.... jag tror att ALLA som läst dina inlägg i samtliga trådar om corona ser med all önskvärd tydlighet hur du med alla medel (vissa mer bisarra än andra) framställer vår taktik som rätt.

    Hur fan kan du påstå att vår taktik inte är sämre än andra när det gäller människoliv? När du själv kan se att vi har 3 ggr så många döda som våra grannländer SAMMANLAGT?

    Hela din snudd på religiösa tro på vår taktik bygger på nån naiv tro på att det kommer jämna ut sig med tiden... och det är ju inget annat än ren spekulation som du inte VET något om samtidig som du sitter och gnäller om att man inte får göra antaganden utan måste veta.... 

    Ekonomin är heller inget argument för jämför våran ekonomi men våra grannars. Ser du någon större skillnad? Eller baserar du det på samma förutfattade meningar om framtiden som du inte VET något om utan bara spekulerar kring?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-29 11:39:40 följande:
    Jo, man hade kunnat göra så. Och det hade säkert också räckt för att hitta många. Alla lär det ju aldrig bli - även om jag tror att folk generellt tar ansvar, så finns det alltid några som inte gör. Och det finns det även i länderna där man kunde bli straffat för det. Annars hade inte så många fått böter och rimligtvis ännu fler sluppit undan.

    Jag skulle ju förmoda att orsaken kan ha varit en kombination av att det inte fanns tillräckligt med test och att man bedömde att det inte skulle göra så stor skillnad. Kanske fanns det redan så många smittade fall att man inte kunde spåra alla ändå (och att man trodde att italienresenärerna inte skulle göra så stor skillnad)? 

    Det är svårt att veta säkert.  
    Kom igen Andrea, det är inte så svårt.... man gjorde misstag helt enkelt. Ställ dig framför spegeln och repetera några ggr... "även Sverige kan göra misstag" så ska du se att det går lättare Flört
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-29 12:32:20 följande:

    Skulden ligger på flera, allt ifrån toppen, tidigare nedskärningar, regioner och personal som kom smittade till sina arbeten.
    Hur hindrar man detta, det är svårt om smittan redan är introducerad.


    Vet inte när smittan var inne riktigt i Sverige, men det var klart tidigt.
    Och man får ställa frågan när var smittan introducerad, och det var helt klart före någon började fatta.
    Och ropa virus från Kina gör man varje år, vilket får effekten att man inte klarar av att agera i tid, då vargen aldrig kommer(så att säga.)

    Vad som ska göras, det är att ändra strukturer inom äldrevården, och kanske fundera på om det inte var ett misstag att låta kommuner ta över äldrevården.
    Och missat ge adekvata utbildningar för flera saker som har med smittspridning och vårda patienter som får en smittsam sjukdom.


    Detta är ett problem som bara går fixa med pengar, då utbildning kostar pengar.
    FHM har ju lyft detta länge länge, utan åtgärder från någon regering.
    Så skuld där går att slänga åt alla hål och kanter om man så vill.


     


    Jag tror helt klart vi kommer få delvis rätt i vår strategi att hämma smittspridningen så vården klarar av anstormningen.
    För detta är väldigt långt ifrån att vara över, återsmitta kommer ske, dock är man bättre förberedd denna gång.
    En sak som är besvärande, det är hur en del inte förstår smittan var redan här före vi ens greppa att den var här.


    Detta är komplexa saker, och man får inte glömma av saker och kompartmentalisera för att få billiga poänger.
    Frankrike hade sitt första fall redan i November förra året, utan ens veta om det Ö V E R H U V U D T A G E T.
    Så lömska är smittor.


    Skulden ligger främst i att vi satsade på att få till en snabb flockimmunitet vilket visat sig vara HELT fel då flertalet undersökningar från olika länder ink vår egen visar att immuniteten är väldigt låg

    Att man sen inte gärna vill medge att man satsade på fel häst med tusentals döda och en okontrollerad smittspridning som konsekvens är ju inte direkt förvånande och ganska typiskt Sverige där ingen någonsin tar ansvar för nånting.

    Själva vetenskapen kring viruset i sig är säkert komplext, att våran strategi varit ett stort misslyckande är inte det minsta komplext.

    Jo jag har förstått att du tror på att vi kommer få rätt i framtiden men du är passande nog väldigt vag om vad du menar med "framtid".  Vad menar du med framtid? 1 år, 2 år, 10 år, 50 år, 100 år?

    Alla fakta pekar på att flockimmunitet är svår att uppnå. 5% immunitet hos befolkningen i tex stockholm trotts ett nästan öppet samhälle, skenande smittspridning och tusentals döda pekar ju inte direkt på att försöka uppnå snabb flockimmunitet är ett fungerande koncept. 

    Flockimmunitet kanske vi kommer uppnå om många år, men det har i så fall inte ett skit med strategi att göra utan snarare om ren biologi att göra. Låtar man en smitta härja fritt tillräckligt länge så kommer man till slut uppnå flockimmunitet utan att göra någonting. Och att inte göra någonting utan bara låta smittan ha sin gång kan knappast kallas för en strategi. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin