Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-05-13 12:15:55 följande:
    Endast de vassaste tankeavläsningsapparaterna genomskådar politikerna så totalt som din apparat gör.

    Min telepatiapparat är på service så jag tackar för din rapport.

    Det är inte utan att man måste erkänna att kritikklustret har tillgång till den mest avancerade utrustningenSkrattande
    Japp, när det gäller att försöka förstå vad andra tänker när det agerar väldigt konstigt och med extremt dåliga resultat så är det givetvis alltid gissningar som gäller eftersom dessa personer sällan är benägna att medge att de tänkt fel, det ser man ju om inte annat på dina "förträffliga" alster i bla denna tråd.

    Gud vad många roliga manicker du har, allt från tidsmaskiner till telepatiapparater...då råkar inte ha någon som manick som kan skriva åt dig, för det kan ju fan inte bli sämre än det du själv åstadkommer Drömmer
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-13 12:34:42 följande:
    i och med att Sveriges strategi ska vara hållbar, alltså gå att tillämpa under en längre tid så kan man inte utvärdera den i nuläget, inte såtillvida att man jämför den med pangdemiska åtgårder.

    Däremot kan man ju förstås se till hur väl den har fungerat utifrån sitt uttalade syfte. Och då kan man ju somman också gjort konstatera att äldre och sårbara inte ha skyddats mot smittan.

    Men när man gör den utvärderingen så funkar det inte att bara tuta och påstå att det skulle ha gått bättre om man gjort som Norge. 

    Däremot tror jag att färre äldre blivit smittade om Stockholms stad hade bemötad sig om att ta del av och försöka leva upp till FHM:s beredskapsplan för pandemier från 2015.
    Man kan absolut utvärdera den i nuläge, för om du inte riktigt förstått det än så är ju syftet att rädda så många liv som möjligt, och det kan vi ju redan se klart och tydligt att våran strategi inte gör. 

    Vilket uttalat syfte har vår strategi? Låta den löpa fritt tills alla som klarat sig är immuna och låta alla andra dö?

    Om man bara ska fortsätta på samma strategi kosta vad det vill så finns det ju ingen anledning att utvärdera öht. Utvärdera göra man oftast just för att kolla om strategin fungerar så man kan byta/förändra om den inte fungerar

    Eller så kan man tycka att FHM och våra politiker borde haft koll på hur väl förberedd äldrevården var och hur den fungerar INNAN man valde strategi. Det hör till deras jobb att ha koll på sånt, och om de inte haft det så är det bara ren inkompetens.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-13 13:52:48 följande:
    Så nu tillskriver du mig diagnoser också? Diagnosticerar du folk på nätet nu? 

    Jag syftade på ditt beteende mot dina med-debattörer. Där har du betett dig ännu mer irrationellt och hänsynslös än vad du brukar göra. 

    För att vara tydlig: Självklart är det okej att vara emotionell när det gäller såna allvarliga ämnen. Men om det går ut över andra, så är det ju en annan sak... 
    Tja, att folk smittas och dör som flugor går ju verkligen ut över andra... men tydligen tycker ju du att vi bara ska låta det fortsätta så...vad kallar man det? Oemotionellt?
  • Anonym (man)

    Haha, det ärt ju nästan komiskt att se hur man sitter och hittar på märkliga konspirationsteorier när andra inte tycker Sverige gör rätt  För givetvis kan ju inte något tycka vi gör fel, det är ju helt omöjligt. Det måste finnas andra förklaringar såklart Tomte

  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-15 09:44:39 följande:
    Sen finns det kanske ett annat skäl till att Sverige måste få fungera som ett avskräckande exempel - och då tänker jag inte på ryska troll eller deras svenska motsvarigheter, utan just på det faktum att Sveriges smittskydd bygger på frivillighet, att man tar hänsyn till andra, samtidigt som covid-19 är en bagatellartad sjukdom för de allra flesta.

    Ju kraftigare tvångsåtgärder en befolkning utsätts ju svårare måste det vara att motivera en ung frisk person till långvariga inskränkningar i sitt liv om man inte dels poängterar hur farlig sjukdomen även kan vara för vem som helst och att den svenska metoden där folk har kvar stora delar av sin frihet är ansvarslös och kommer att straffa sig.

    Det är heller ingen tillfällighet, tror jag, att man i så liten utsträckning fokuserar på enbart Stockholm och det faktum att smittspridningen har avtagit under en längre period här. Sannolikt kommer den att ha avtagit och bara vara en liten rännil till sommaren och i sig utgöra ett partiellt skydd för riskgrupper i väntan på ett eventuellt vaccin.

    Fast det är synd att man inte lyckades skydda personer inom äldreomsorgen i Stockholm - ett stort misslyckande, men även där avtar smittspridningen nu.
    Ehm, annars visar ju undersökningar från flera länder att immuniteten är betydligt lägre än vad man trott, så att det bara skulle bli "en liten rännil" kvar till sommarn är ju inte så troligt.

    Att man inte lyckades skydda de äldre är såklart synd, men jag tycker inte det räcker med att bara konstatera att det var synd. Jag undrar snarare hur fan man öht trodde man skulle kunna skydda dem med de förutsättningar som fanns?
    Det tyder på extremt dålig koll på verkligheten och det är inget annat än ren inkompetens.
  • Anonym (man)
    Anonym (.) skrev 2020-05-15 13:49:22 följande:
    Nej, ingen undersökning säger att kommuniteten är lägre än man trott. Har du en sådan får du gärna länka.

    Att äldreboenden skötts på ett dåligt sätt kan vi inte förneka. Det ligger dock på regionerna och inte på FHM som en del vill få det till.
    https://www.exakt24.se/lag-immunitet-och-hog-dodlighet-i-spanien/

    J
    a alla skyller ifrån sig på regionerna, men det är upp till åra politiker och FHM att ha koll på hur läget är i regionerna INNAN man tar beslut om strategi. Och bevisligen hade man jävligt dålig koll.
  • Anonym (man)

    För övrig höll jag på att skratta på mig när vår utrikesminister sitter och gnäller om diskriminering när länder öppnar upp sina gränser för våra grannländer men inte för Sverige....

    Alltså vad fan är det för tomtar vi har i styrande positioner???
    Det är ju rena dagisfasonerna... tror fan att ingen vill släppa in medborgare från ett land som valt att låta smittan härja fritt.

  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-15 14:02:59 följande:
    Fastställd immunitet vet vi redan att vi inte har, det kommer krävas bra mycket mer för kolla detta och få reda på fakta.
    Japp och den analysen pågår för full i många länder, men de resultat som framkommit hittils där länder som drabbats väldigt hårt med många smittade och många döda ändå visar så låg immunitet är inga bra nyheter för Sveriges taktik.

    Det kan betyda att flockimmunitet är mycket svårare att uppnå samt att dödligheten är högre än vad man trott.

    "? Det är inte bra nyheter för Sverige. Spanien är ett av de värst drabbade länderna i världen och att de ligger på så pass låga andelar av personer som uppskattas infekterade är inte bra, säger Tove Fall, epidemiolog vid Uppsala universitet, till Aktuellt."

    "
    I skrivande stund har drygt 27 000 personer rapporterats döda i covid-19 i Spanien vilket i kombination med antikroppstestet tyder på att dödligheten i Spanien ligger lite över en procent."
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-15 14:01:57 följande:

    Vi famlar en hel del i ett mörker av kunskapsbrist på många områden, och att man ska ha mindre skatt och ta bort beredskapslager och andra åtgärder som kostar pengar.
    (Resten under är inte ett direkt svar till dig)

    Med tiden som gått, och de prognoser som kommer, så har vi gjort rätt i Sverige.
    Men att ha gjort rätt betyder inte allt är bra, eller ens nära på vissa områden.
    Tycker det är MYCKET viktigt att påpeka, då en del gör sånt här till svart och vitt, så de kan göra agenda och populism i stället.
    Och agenda och populism är folkets fiende i COVID-19 krisen.

    Och varför min tro att vår väg är den enda, det är pga att de säger vi kommer aldrig bli av med smittan, och att vaccinet prognos i bästa fall kan komma ut om 12-18 månader.(Och ja detta kan ändra sig åt båda hållen.)
    Dock är det prognosen idag, och vi alla hoppas på snabbare.
    Men man kan inte agera på att kanske ett vaccin kommer snart, och när man har prognoser på minst 12-18månader till.
    Och om vi håller ekonomin stängd så länge, så kommer ekonomi som varit stängd så länge döda mångfalt mer än viruset någonsin kan i nuvarande form.

    Och vi måste förbättra oss i äldrevården, där är det ett misslyckande, där en del enkla åtgärder faktiskt redan idag kan förbättra den.
    Som tex den basala vårdhygienen, som jag tror började på urusla knappa ~50%, men idag ökat ett tiotal procent, men även det är för lågt.
    Borde mer vara mot klart över 90%, vad är den på sjukhus?
    De har faktiskt lyckats bra bättre med att inte ha en så omfattande smittspridning.


    Med 3 ggr så många döda som resten av norden sammanlagt kan man absolut inte påstå att vi gjort rätt. Det är snarare ett episkt misslyckande OM syftet var att rädda liv.

    Vi famlar alla i mörkret kring viruset ja men ha koll på hur läget var inom äldrevården INNAN man fattade beslut om taktik har inget med viruset att göra och borde ha varit en självklarhet. Att de som ska leda oss ut denna kris har så extremt dålig koll på verkligheten är inget annat är ren inkompetens som inte kan snackas bort med att vi vet för lite om viruset.

    Jo jag har förstått att vissa här verkar ha en irrationell tro på att vi har rätt trotts att våra siffror visar motsatsen... men det är inget annat än tro som påminner lite om religiös fanatism och som inte har något med verkligheten att göra.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-15 14:36:59 följande:

    Man ska ha i åtanke att Spanien kommer troligtvis få nya siffror vid ett senare till testtillfälle.
    Då det var en kritik, men visst blir man frågande om det är så illa.
    Men om antikroppar inte skyddar dig, så borde logiken vara att återsmitta sker mycket mycket ofta.
    Och som jag förstår så är det inte omfattande återsmitta, så kanske siffrorna är fel.


    Men vi måste kolla mer, för stänga dessa mycket viktiga kunskapsluckor.


    Ehm, det är som sagt FLERA undersökningar från FLERA länder som visar liknande resultat. Även Belgien visar på låg immunitet trotts många smittade och döda.

    Givetvis ska det undersökas närmare och det kommer såklart göras men vafan hjälper det Sverige om vi inte tar till oss den kunskapen och bara ger oss fan på att vår taktik är rätt oavsett vad någon annan säger?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin