• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-01-31 14:43:13 följande:
    Ja, det är väl klart att jag önskade föra fram det eftersom jag förde fram det. Men det jag frågade dig handlade inte om den saken utan om fortsättningen på det här:

    "Han sade att olika myndigheter inte bestämmer över andra myndigheter." 

    Men den fortsättningen kommer du inte ihåg, eller? Bara nyfiken. 

    Jag tycker att den är både konstig samt att den också haft en negativ inverkan på pandemin. 

    Nu såg jag förresten att den där som kallade EBT för "antikrist" dök upp. Om du nu hade frågor om vilken svans eller vurm personen tillhör. 
    Jo, det kommer jag ihåg en del om, men inte den direkt ordalydelsen - om du vill veta vilka ord AT använde får jag transkribera intervjun och då titta ett igen på den.. Menar du direkt efter orden om att myndigheter inte styr över varandra eller menar du nästa topic AT intervjuas om?
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-31 16:09:47 följande:
    När kom FHM med sin rekommendation om att jobba hemifrån? Den 11 mars uttrycker sig Tegnell i sådana ordalag som jag tolkar som att åtminstone han själv motsätter sig att företag rekommenderar sin personal att jobba hemifrån.
    Du får nog kolla igen på påvens länk till intervjun för att förstå vad AT sade om att företag rekommenderar personal att abeta hemifrån. Jag uppfattar inte att han säger det du påstår.

    FoHMs rekommendation kom den 16 mars, alltså 5 dagar efter att intervjun publicerats på expressen 

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/personer-over-70-bor-begransa-sociala-kontakter-tills-vidare/

    "De arbetsgivare som har möjlighet att låta anställda arbeta hemifrån kan överväga att rekommendera detta. Det skulle kunna ha en viss dämpande effekt på spridningen – och därmed avlasta sjukvården – i synnerhet i Stockholmsregionen."

    Läget förändrades snabbt i mars och att bedömningarna ändrades med det är också någonting som AT berättar om i intervjun som påven länkade till

    Känt smittläge och sånt - titta på hur snabbt det går i början av mars experience.arcgis.com/ex perience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa  

  • Padirac
    klyban skrev 2021-01-31 22:42:48 följande:

    Jag vet inte heller, men har har vi lättsam förklaring hos Bill Maher.
    Vill man gå på djupet, så får man nog ta sig till podden och lyssna igenom alla argument man har kring frågan.
    news.yahoo.com/bill-maher-pushes-bonkers-stev...


    Yahoo-länken innehåller flera länkar vidare med matnyttigt.


    En är denna.
    www.nature.com/articles/s41591-020-01205-5
    Dock inte ett slutgiltigt svar, utan nått man faktiskt försöker kolla upp.


     


    Jag säger inte att de vet med säkerhet, men det är ingen konspiration(Som man försökte avförda det innan.) att man ser detta som en klar möjlighet som man tittar på.
    På samma sätt man kollar på marknaden, man vill försöka ta reda på mer och det vill vi nog alla att de gör.
    Svaret kommer förhoppnings senare, dock reste evolutions biologen frågor som antydde det inte kom direkt ifrån naturen till en människa.

    Den som lever få se vad som är vad och om man lyckas ta reda på detta.


    Jag tror du ska släppa detta som de säger i poden i fråga - om du kollar upp vad som sagts så är det enbart en åsikt som enligt den som säger det saknar varje bevis, det är i klass med Trumps påståenden om vad som helst. Killen som kommed med detta påstående har ocks blivit avstängs av Fejjan pga att han sprider påståenden som kan klassas osm konspirationsteorier,

    Vilket ursprung viruset har vet ingen idag, så det får gott alla vänta på tills det kommit någonting handfast att ta på.
  • Padirac

    Ser att det hänt en del under tiden jag varit frånvarande från tråden någon timme - inlägg har tydligen försvunnit och konspirationsteorier har lanserats.

  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 22:26:39 följande:
    Minns du vad jag svarade?

    pyssel skriver ju mer än bara utmärkt svenska så om något någon gång är fel så avfärdar jag det omedelbart som en feltryckning på tangentbordet. 

    Ja, jo. Det har gått Padirac förbi också. Men om intresse finnes - i Padiracs fall tydligen inte eftersom ingen fråga ställdes - så går det ju att söka i tråden och få svar tämligen omedelbart gällande vem som sade detta. 

    Själv gör jag numera också skrivfel. Det verkar höra ihop med att jag ser sämre och korrekturläser slarvigare trots att jag egentligen inte vill ge avkall på skriftlig kvalitet. Jag har tydligen fått kortare tålamod. 
    Ja, jag har missat antikrist, mer ofta missar jag tangenterna - inte så ofta för att jag har mindre tålamod .. men korrläser gör jag ibland och att jag till och från stavar illa har jag redan gått ut med för den som kommenterade just det i ett försök att få någon poäng

    Jag för en tid sedan såg en artikel i DN eller aftonbladet som inte var korrläst.. det var banne mig sämre än jag själv skriver 
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 23:06:29 följande:
    Men nu har du väl säkert kollat upp vem som kom med "antikrist"-invektivet? Det tar ju bara en sekund att söka i tråden för den som vill veta.
    Var vi inte överens om att det var ditt jobb att skaffa fram sånt du anser att jag missat? Ska du lägga ditt jobb på mig nu..
  • Padirac
    klyban skrev 2021-01-31 23:03:42 följande:

    Det stämmer!


    Ska lyssna på resonemanget först, och se om det går bena ut eller om det är för avancerat.
    Tillägg, det med spridas ute, jag bara antar man pratar om relativa termer mot andra coronavirus och inte att det ska smitta bättre ute.


    De pratade aldrig om en medveten spridning som jag förstod det, om nu någon tror det.
    Återkommer när jag lyssnat igenom dessa timmar, när det sker vet jag inte.


    Vad avser du?
    Och nej, nature länken är inte läst.


     


    Podden-länken är publicerad, så ingen ursäkt där.


    Vänta på vetenskapen istället för att gå på två snubbar som sitter i en studio och forskar på sina fantasier..
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-31 22:17:30 följande:
    Haha, den krystade "humorn" igen :) Herrmiddag? Att stavningsprogram tar de mest förekommande orden kan förstås inte ha inträffat när du plitat ner något på de 1500 sidorna. Eller "nått" kanske jag ska säga, ellllller hur "bedömmer" du själv det, som den franska regionen skrev nyss. (Fast det var faktiskt lite svårare, man måste kommendera mobilen flera ggr att det visst ska vara två m.). Ni har mkt gemensamt i hur ni gör ert urval. Tipsar dig om ett hav att ösa ur här ovanför, men du står väl på fel strand, ja samma :)

    Var det "cub" eller "bear" du blev sur för den här gången?
    På gamla familjeliv finns varken de omtalade tuimmarna eller stavningskontroll -  så det jag skriver fel får jag stå för helt själv och inte skylla på autocorrect.

    gamla.familjeliv.se/Forum-4-362/m80358345-1461.html

    Öppnar jag tråden i mobilen så har ju mobilen stavningskontroll, men det är sällan den vill skiva det jag vill.
  • Padirac
    klyban skrev 2021-01-31 23:14:11 följande:

    Dom påstår inte, utan pratar om trolighet, dock ska jag lyssna vad de säger och om det kan ha bäring.(Om nu inte språket är för avancerat och svårt och reda ut).
    Jag säger inte att det är det ena eller andra, de säger 90% trolighet, andra längre trolighet, men fortfarande långt ifrån att det skulle vara en konspirationsteori att det aldrig kunde vara ett slarv på labbet.


    Ska vi göra så att vi inte förekomma detta och lyssnar på vad de säger innan vi går vidare, finner personligen inget mer och säga innan det är gjort.


     


    Hoppas det är solklart att det inte är ett påstående att så är det, för annars tolkar man det fel.


    Men den trolighet de pratar om har ingenting med vetenskap att göra.  Vänta inte på de två konspiratörerna utan vänta på vetenskapen. Droppa dessa herrar tills de någon med trovärdighet har någonting att säga.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 23:14:15 följande:

    Ja, jag tror inte att det är rätt att kalla EBT för antikrist bara för att hon bryter mot ett av hennes guds 10 bud

    9. Du skall inte ha begär till din nästas hus.

    Sen tycker jag själv att EBT visar på för en gudfruktig person ett allt för stort högmod - en del av hennes vänner i livets ord  - och säkert på annat håll också  - tycker kanske att det är frimod hon visar.. men det tror jag hon passerat för länge sedan, Skenhelig vet jag inte.. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin