Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-05 14:55:12 följande:
    Herregud! Vilka dumma frågor. Det förstår du väl, att vi inte går och jobbar när vi är sjuka. Sedan finns det ju alltid rötägg som inte bryr sig ett skvatt om någonting.

    Men rötägg finns ju i alla länder. Och de jag umgås med följer alla rekommendationer till punkt och pricka, inklusive mig själv.

    Men det är klart, om ryktet eventuellt går så här om Sverige i våra grannländer att vi går och jobbar när vi är sjuka mm, så är ju skitsnacket igång.

    Det är trist och tråkigt att läsa om all skit som kastas på Sverige och våran befolkning, speciellt tråkigt när skitpratet kommer från våra grannländer.
    Ja, jag fattar inte varför man, pratar skit om Sverige bara för att man har flyttat till ett grannland. Jag har själv flyttat från ett grannland TILL Sverige. Inte går jag in i forum på gamla hemlandet och kritiserar deras sätt att hantera covid-19.

    Det är precis som med ALLT ANNAT. Olika länder gör lite olika. De har också lite olika förutsättningar och olika behov. Inget konstigt med det. Men väldigt konstigt att försöka tala om för andra länder hur de ska göra - när man inte ens kan ha full koll på hur det ser ut här. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-05 17:15:15 följande:
    Aha, ett nytt tillskott till kritikerklustret.

    Välkommen till trådenSkrattande
    Är du säker på det ?  Oskyldig
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-12-05 16:20:44 följande:

    Nationell används som ett invektiv och ad homimen.
    Du som härkomst från Tyskland(hoppas det är rätt, tänker på en hel del tyska länkar och Robert Koch institut.)
    Så känns det udda att du blir kallad för nationalist, och allt du gör är återger fakta om COVID-19.

    Vår strategi som INTE är flockimmunitet, utan en strategi som ska hålla ned och inte utrota virusets framfart.
    Så får vi mjukare nedgångar, och får andra effekter som är positiva på andra områden, då strategin går ut på att alla i samhället är inräknade i pandemin och inte bara de med COVID-19.
    Har visat oss att har effekter och positiva effekter för andra än bara de med viruset.


    Jo, visst är jag från Tyskland, och jag lovar att om jag skulle gå in på ett tyskt forum att tala om för dem att de gör allt fel så skulle ett helvete bryta loss. 

    Ja, det är väldigt svårt att säga vad som är bäst. Som du säger finns det så många andra saker som påverkas och man kommer bara efteråt kunna se hur det har blivit. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-05 19:31:24 följande:
    Man kan väl vara nationalist även för ett annat land än där man föddes.

    Och vad har din sista mening med mitt inlägg som du citerar, att göra?
    Nej, du har skrivit typ 54ggr att vi inte har någon flockimmunitet, och jag och flera andra har bekräftat detta, nej ingen flockimmunitet i Sverige.
    Men om jag skriver om något helt annat, varför svarar du goddag yxskaft?
    Men det är väldigt osannolikt om man växer upp i Tyskland en generation efter andra världskriget. Då satsade skolorna verkligen på att styra emot sånt. Det var ungefär det som Klyban syftade på. 

    Och som sagt, jag är en sån som litar mest på de som är mest kvalificerade/mest kunniga, nästan oavsett ämne.
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-05 19:39:43 följande:

    Rapporterat avlidna i Covid-19 senaste sju dagar:

    Sverige 389

    Norge 26

    Finland 22

    Danmark 55

    Strategin mot flockimmunitet har havererat. Det kostar för många liv. Anders Tegnell måste avgå och bättre folk ta över!


    Avlidna återspeglar inte nödvändigtvis strategin. Antal smittade kan snarare göra det, fast det är inte säkert heller.

    Och konstigt nog så har andra länder (så som Österrike, Schweiz, Israel, m.fl) fler smittade än Sverige, men färre döda. Det är något som inte stämmer där. T.ex. kan det vara så att en del andra länder inte verkligen rapporterar alla. Eller är sjukvården bättre på att rädda dem? Jag vet inte, men det bör utredas.

    Och det hänger förstås inte på Tegnell. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-05 20:34:34 följande:
    Vad var desinformation i det jag skrev?
    Ja, det var det verkligen, men jag orkar inte heller förklara alla delar. Vi har ju förklarat det förut. Och om man INTE bor i landet, så bör man förstås vara försiktig med att påstå att man exakt vet hur det är där just nu. 

    Och jag ser ingen skillnad på möjligheten att upptäcka smittade personer innan de visar symptom i Sverige jämfört med Finland. Det ÄR svårt att upptäcka dessa. Möjligtvis genom smittspårning och det gör vi i Sverige också. Och Tegnell har förstås rätt i om han säger att det hjälper om man alltid håller avstånd. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-06 01:21:37 följande:
    Finns säkert någon på FHM som arbetar vetenskapligt. Detta arbete verkar dock inte få fäste eftersom de gång på gång göra fel.
    Om du VISSTE vad experter i hela världen är någorlunda överens om, så skulle du ju inte påstå sånt. Så du behöver verkligen läsa på innan du påstår så mycket felaktigt. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-06 11:26:27 följande:
    I Österrike masstestar man nu, alla ska testas, så siffrorna där fortsätter nog att gå upp en hel del. De har även bra kapacitet inom sjukvården, många läkare, IVAplatser etc, så inte så konstigt att statistiken visar på många smittade och få döda. Dessutom har de ju stängt ner mycket i perioder, även äldreboenden. Kanske har de även bättre fungerande omsorg av äldre, men det vet jag inte.
    Vet inte hur det är i Schweiz och Israel, men det kanske är liknande situation där. 

    Eller också beror det kanske på att dom mörkar rapporteringen, som du verkar tro. Det är nog bara Sverige som rapporterar ordentligt
    Jo, det är svårt att jämföra i nuläget, för att man nog måste ta med alla delar - hur mycket man har testat, t.ex. Men det kan man först göra lite senare, man måste ju samla ihop all sån data och det kanske man inte hinner med just nu.

    Om de mörkar.... det skulle jag inte säga ens. Kan ju hända att vissa länder har ett mindre effektivt system med att räkna corona-döda, att de missar vissa? I början sas det att främst Sverige och Belgien räknade med alla döda MED covid-19. Sedan protesterade andra länder och tyckte att de visst också räknar så ungefär.... även det måste man utreda när man har all fakta.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-06 12:11:36 följande:
    Andelen (och antalet) smittade äldre, är lägre i Österrike än i Sverige verkar det som. Det förklarar väl en hel del. 
    Ja, och man kom ju fram till att efter det man har kunnat undersöka än så länge så var ju åldern den enda verkligen avgörande faktorn. Jag kom just på det igen....Så det stämmer ju överens med det... hmm.....
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-06 13:25:08 följande:
    Hur flitigt har alla de här länderna testat? Ju bättre man är på att fånga upp fall, desto lägre blir dödligheten. WHO säger att om andelen positiva är över 5%, då har man inte kontroll över smittspridningen, och då missar man sannolikt många fall. Sverige, Schweiz och Österrike ligger nu över 10%, Israel under 3%.

    Sverige kom inte igång med testandet förrän i juni. På sidan jag länkar till finns det inte ens data för Sverige under pandemins första månader. Så hur många smittade hade Sverige under våren egentligen? 75 gånger flera än antalet bekräftade sade FHM då, vad säger de nu? När kom man igång med storskalig testning i de länderna du nämner? Det är ju inte helt osannolikt att mörkertalet för Sveriges del är större än för de andra länderna.

    ourworldindata.org/coronavirus-testing
    Jag vet att Sverige kom igång sent. Det fanns inte tester eller annat material. Men därför tittar jag på situationen nu under hösten, inte så mycket på våren. Om vi dock hade haft mycket högre antal smittade under våren än vad vi har nu, så skulle jag förvänta mig att fler borde ha antikroppar. Inte bara jag, man har ju gjort beräkningar på det.

    Och hur många procent av dem testade som är positiva - det får man också vara försiktig med att tolka. Om man t.ex. bara låter folk med symptom testa sig, så lär man ju få större andel smittade. och det har man ju gjort i Sverige. Däremot verkar det som om Sverige testar ganska mycket nu, mer än Norge, Finland eller Tyskland. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin