Inlägg från: Anonym (realist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realist)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-01-28 18:02:34 följande:
    Nja, det tillhör väl allmänbildningen.

    Hur går det med din jämförelse av andelen döda i Sverige kontra EU - har det gått skeppsmask i kulramen?

    Du kan väl göra ett försök - jag lovar att inte skratta.
    Eftersom du uppenbarligen inte klarade av att öppna länken jag skickade så måste jag tydligen lägga in en bild. Sverige har högre antal döda per miljon än EU och har haft det hela tiden förstår du.

    Jag lägger in lite simpel svenska så kanske budskapet går hem. Att vara högt uppe i bilden är ajabaja. Inte bra. Högt upp i bilden är som att lägga handen i elden. Det tar ont, låt mamma blåsa...

  • Anonym (realist)
    misil skrev 2021-01-28 21:55:10 följande:

    Det är faktiskt intressant att Sverige inte längre vill jämföra sig med våra nordiska grannländer när det gäller antal döda i pandemin,men det här gäller i alltfler områden t,ex antal fattigpensionärer,kriminalitet,arbetslöshet osv där Sverige numer brutit sig loss från övriga norden och är sjunkande och inte längre klarar av att jämföra sig med våra grannländer.
    Tyvärr har pandemin på ett brutalt vis visat hur illa ställt det är med Sverige.


    Så är det. Sverige är numera ett u-land jämfört med grannländerna. Att Norge har mycket högre löner är inget nytt men jag läste nånstans att medianlönen nuförtiden är över 3000kr högre i Finland än i Sverige. Då var lönerna i Sverige ännu klart högre i början av 2000-talet så raset har gått snabbt.

    Förra året fick Sverige en pekpinne ifrån OECD för att det hade kommit fram att man manipulterat PISA resultaten och medvetet plockat bort svaga elever ur undersökningen för att få ett bättre resultat. Fasaden och Sverigebilden framför allt annat.

    Att vi har så många coviddöda beror nog främst på att vi som u-land inte riktigt har redskapen eller resurserna som behövs för att bekämpa en pandemi.
  • Anonym (realist)
    Anonym (Hola) skrev 2021-01-29 06:16:47 följande:

    Ibland funderar jag på om vissa deltagare i tråden sitter i regeringen.


    Dom jobbar troligtvis på FHM och har i uppgift att släta över misslyckandet. Tegnell har redan fastnat med fingren i syltburken när han hämtat information ifrån suspekta konspiratoriskt lagda youtubers. Det är sånt han bygger sin strategi på.

    Letar han runt på nätet efter såna kontroversiella källor för att få stöd så har han nog hittat hit också.
  • Anonym (realist)
    FDFMGA skrev 2021-01-29 08:34:45 följande:
    Alltid lika roande att ta del av din forskningSkrattande
    Svara på misils fråga istället för att dumförklara alla andra i tråden.
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2021-02-02 09:42:30 följande:
    Stängda gränser - nu har vi en eller flera nya varianter som anses vara värre än tidigare. Det är det som är skillnaden. Annars skulle det verkligen inte finnas någon bra anledning. Förutom kanske också att det finns idioter som kommer hit speciellt för att de har hört att det är friare här. Men jag tror inte att det är såå många.
    Stängda gränser spelar ingen roll längre. Igen gör regeringen och FHM bort sig totalt.

    I senaste sekvensering så stod den brittiska varianten för 11% av de totala fallen,

    Den är utbredd redan, om tre veckor har den tagit över helt. Därför så ökar fallen igen också. Än en gång kommer massor av människor att dö i onödan för att man har satt en amatör bakom ratten.

    Tegnells utbildning inom pandemibekämpning består av en ettårig brevkurs som han avklarade på fyra år.

    AvgåSkrikandes
  • Anonym (realist)
    Dr Nail skrev 2021-02-04 12:14:49 följande:

    Så...ska de bara komma undan med att göra konstig skit och sen inte ge några förklaringar?

    t.co/2rFMmnawgQ


    Det har dom kommit undan med i snart ett års tid. Dom har ändrat sig hela tiden och sen förnekat att dom ändrat sig.

    Regeringens och FHMs följeslagare är riktiga trumpnissar med tjurhorn i pannan som tror på allt deras upplysta säger för stunden och stänger öronen åt allt annat. Så dom lär nog fortsätta ljuga och förvränga. Det går hem bland dom sinnesslöa.
  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2021-02-07 19:00:04 följande:

    Grannländerna gick ifrån sina planerade strategier, medan Sverige höll fast vid sin?


     


    Jag är inte heller Pyssel förresten.


    Ja, grannländerna anpassade snabbt sina strategier efter verkligheten medan Sverige höll fast vid sin utopiska illusion om flockimmunitet. Grannländerna räddade således tusentals människoliv. Sverige tog såklart efter allt som grannländerna gjorde i våras och har infört det nu under vintern nästan ett år senare.

    Nej, givetvis inte. Den riktiga Pyssel är betydligt mera saklig och håller sig till ämnet som råkar vara kritik emot Sveriges handhavanden av pandemin.
  • Anonym (realist)
    Pope Joan II skrev 2021-02-07 19:38:52 följande:
    Han verkar väldigt långt ifrån att vilja gå, tvärtom står han till förfogande igen och känner ett mycket mycket stort engagemang försäkrade han oss lyssnare i Ekots lördagsintervjun. 
    Verklighetsuppfattningen verkar lämna en del att önska hos "landsfadern". Socialdemokraterna sitter inte i en regering på mycket länge efter det totala haveri man lämnat efter sig på grund av den falerade pandemihanteringen.

    Kanske partitoppen nu även själva börjat inse det och tagit till en del radikalare åtgärder i ett desperat försök att inte tappa ansiktet.
  • Anonym (realist)
    FDFMGA skrev 2021-02-07 22:36:15 följande:
    Presidentens påstående om att gud skyddat Tanzania från pandemin är närmast att betrakta som en smittskyddsstrategi helt i avsaknad av vetenskaplig förankring medan den svenska regeringen hållning länge var att låta expertmyndigheten avgöra vilka åtgärder som var lämpligast.
    Så gulligt. I likhet med Tegnell och FHM så ansåg också nazisterna att det som de höll på med var vetenskapligt förankrat. Trots att det i båda fall handlade om destruktivt, känslomässigt och direkt människofientligt snömos.

    Bidens coronarådgivare har åtminstone lyckats dra den parallellen när han kallat Tegnell för nazist. Nått som ni fotsoldater säkert har svårt att förstå när känslosvammlet grusar tankeförmågan.
  • Anonym (realist)

    När ska grannländerna komma i kapp Sverige i antal döda? Skulle det inte ske efter några veckor eftersom man bara kunde fördröja det oundvikliga enligt Tegnell?

    Vi har nu haft pandemin i ett år, när ska det ske?

    Döm mig om ett år sa Tegnell, då får ni se. Får vi döma honom nu?

    AvgåKräks

  • Anonym (realist)
    Rataxes skrev 2021-02-16 05:17:00 följande:
    Skyll på pajasregeringen, det är staten som fördelar ut vaccinet till regionerna.

    Dom första små leveranserna delades lika mellan regionerna har jag för mig (alltså inte enligt befolkningsstorlek). Därför ser det ut sådär. Du ser ju själv att det går i storleksordning där dom minsta regionerna fått mest.
  • Anonym (realist)
    Rataxes skrev 2021-02-16 10:29:41 följande:
    Ja, och?

    Det är fortfarande Staten som fördelat.

    Skyll på pajasregeringen.
    Det brukar jag göra. Skylla på regeringen. Dom har blod på sina händer och har huvudansvaret.

    I det här fallet så är det bara rätt att Stockholm fått mindre leveranser. Dom stora regionerna kan gott vänta lite när det är dom som dragit hit viruset och orsakat samhällsspridningen.
  • Anonym (realist)
    Pope Joan II skrev 2021-02-18 09:45:50 följande:

    Uppenbarligen följde många Folkhälsomyndighetens råd/uppmaning gällande att det är bättre att stockholmare åker till fjällen än att vi var kvar i stan. 

    www.vgtv.no/video/213329/svensker-staar-tett-i-tett-forferdelig-aa-se


    Förkastligt. Men dom som låter intervjua sig och klagar på att det är trångt tar nog ändå priset. Dom har ju åkt dit själva. 
  • Anonym (realist)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-18 22:00:52 följande:
    Dessutom stiger antal smittade i tex Stockholm och Skåne. 
    Det ökar dessutom ganska snabbt i Stockholm nu. Korkat att inte ta till ordentliga åtgärder nu när vaccineringarna börjar komma igång. En kortare 2-3 veckors nedstängning skulle nog sänka nivån så mycket så att det inte blev nån tredje våg.
  • Anonym (realist)
    Anonym (felix) skrev 2021-02-28 13:21:14 följande:

    10 ggr fler döda/capita än Norge, 8 ggr fler än Finland, 3 ggr fler än Danmark, 50% fler än Tyskland. Om vi låg på det halva kunde man kanske argumentera för att det var bra klarat utifrån våra sämre förutsättningar. Men det som ligger över det beror bara på den makalösa nonchalans som myndigheter och regeringen har hanterat frågan med. Samt en alltför postmodern befolkning som grundläggande är mer odisciplinerad och också accepterar större antal avlidna. Tråkigt men inte en jättekatastrof med Sven Brittons ord.


    Om man låg på Danmarks nivåer hade det varit acceptabelt. Danmark är närmare övriga Europa, bor tätare och har allmänt sämre förutsättningar än Sverige. Sämre än så ska det definitivt inte gå för Sverige.

    Då bör de skyldiga avsättas. Dom hittas i FHM och regeringen.
  • Anonym (realist)
    FDFMGA skrev 2021-03-02 07:11:18 följande:
    Ja, vi ser lite olika på värdet av en människas liv.

    Om jag skulle leka gud i tankarna och fick välja vilken som skulle dö respektive överleva av en för mig okänd 88-åring i Säffle och en för mig okänd fyraåring i Jemen så skulle jag låta fyraåringen överleva all dagar i veckan.
    Ja, den sorts tankegångar är vanligt hos socialister som också är nationalister och gillar att vifta med flaggan.

    Man har en prioritetsordning utstakad enligt ras, ålder, kön, nationalitet etc.

    Fy!

    Normalbegåvade låter bli att göra såna "listor". 
  • Anonym (realist)
    FDFMGA skrev 2021-03-06 11:15:38 följande:
    Hmm.

    Det är ju oerhört. Jag hoppas att vuxenvärlden tar den som skränar Tengele eller tengellist i örat och leder illbattingen hem till mamma och pappa och ett utegångsförbud tills krabaten lärt sig skillnaden på Mengele och Tegnell
    Nu blev det en del stavfel och omkastade bokstäver för att jag skrev hastigt men det är intressant att du gör den kopplingen.

    Det säger ganska mycket om dig och var du står, socialist, nationalist och flaggviftare som du är.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin