Inlägg från: Anonym (realist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realist)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-16 20:40:12 följande:
    Å fan, du menar att sosseriet försvann för 30 år sedan.. ja, det kan ju stämma.. men vem ska man då skylla på?
    Huvudarkitkten i den frågan var Palme och hans idol Erlander. Erlander sådde fröet för den svenska samhällsdebaclet medan Palme utformade riktlinjerna.

    Två av de värsta politiker som existerat. Dina idoler antagligen.Kräks
  • Anonym (realist)

    Flockimmunitetstrategin avslöjas i ytterliggare mailkorespondens från en smittskyddsläkare i Östergötland till allas vår egen jultomte Tegnell!

    Notera att denne Ivor Cummins som blivit något av en idol för Tegnell är en influenser på youtube som helt saknar utbildning inom området. Tegnell ertappades i slutet av September för att ha plockat "forskningsresultat" ifrån denne kvackares videos. Forskning som dessutom visade sig vara felaktig.

    I kommentarerna på Ivor cummins videos kan man ofta läsa Q-anon anhängare tala om diverse konspirationer och the great reset. Tegnell använder alltså denne Cummins som källa för att förankra den svenska flockimmunitetsstrategin. 

    "Den svenska coronastrategin har utstått stor kritik, bland anklagelserna finns att Folkhälsomyndigheten drivit en strategi om att uppnå flockimmunitet.


    Något som myndigheten arbetade med i ett inledande skede i mars ? men senare tog avstånd i från redan i april.
    Trots det skickade Britt Åkerlind, region Östergötlands smittskyddsläkare, ett mejl på samma tema så sent som i september. Mejlet skickades till statsepidemiolog Anders Tegnell.
    ?Liksom er båda tror jag i stort att Ivor Cummins har mycket rätt. Anser att vi skall fortsätta 'utsätta' befolkningen för denna infektion i lagom dos.?, skriver hon i mejlet.
    Hon fortsatte:
    ?Är mycket tveksam till denna extensiva provtagning som individen själv beställer och den kostnad som det medför.?"

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/lakaren-ska-fortsatta-utsatta-folk-for-smittan/
  • Anonym (realist)
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-17 22:58:04 följande:
    Ivor Cummins??? VAD håller de på med? I september sade Ivor Cummins att pandemin är över, allt man ser nu är falskt positiva PCR-resultat. Och den karlns teser har man låtit sig påverkas av?
    Dom är nog desperata och försöker greppa efter alla halmstrån dom hittar. Det är direkt pinsamt hur Tegnell kan tillåtas skämma ut hela Sverige som han gör. 

    Och ja, Cummins hör till konspriationsgänget som hävdar att pandemin är påhittad. Tydligen smäller sånt högt inom vissa svenska myndigheter.
    I ett annat land hade han fått sparken redan i våras.
  • Anonym (realist)

    Den falske profeten Tegnell och den notoriske lögnaren Löfven fastnade på tv med att försöka ljuga och skriva om historien. Den ursprungliga strategin förnekas nu, man har "hela tiden" försökt pressa ner antalet smittade till max.

    "För det är uppenbart att såväl statsepidemiolog Anders Tegnell som statsminister Stefan Löfven har ett intresse av att skriva om historien. I våras var man stolt över att vi hade en svensk modell ? en helt unik strategi. Andra länder ansågs rentav ägna sig åt populism i sin hantering av coronakrisen.


    Nu låtsas man som att det knappt har funnits några skillnader i strategi överhuvudtaget. Även Sverige har hela tiden haft som sin strategi att försöka trycka ner smittan så mycket som det bara går, betygade både Tegnell och Löfven. 
    Även när det gäller testning och smittspårning försökte Tegnell ge bilden av att detta har haft högsta prioritet hela tiden. Det var bara resurserna som fattades. Som väl är hade Agenda flera klipp från i våras som motsade dessa påståenden."

    www.expressen.se/ledare/en-provocerande-brist-pa-sjalvkritik/

    AvgåSkrikandes
  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2021-01-18 08:13:12 följande:
    Du sprider desinformation.
    Desinformation? Jag länkar till ledaren i Expressen. Ta upp det med redaktören som skrivit artikeln istället. Det är direkt pinsamt hur du håller på och förnekar fakta.

    Du och dina gelikar är precis som Trump, allt som inte passar in i världsbilden är fakenews. Patetiskt.
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2021-01-19 17:09:21 följande:
    Du borde ha lyssnat på presskonferensen. Där förklarade han nämligen det. 
    Du är lite halvt småkär i Tegnell va? Varför annars tycker du man ska fästa så mycket vikt i en persons uttalanden när han haft fel nio gånger av tio? 
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2021-01-19 19:11:05 följande:
    Vilka konkreta resultat från grannländerna?
    I Norge och Finland smittspårar man och såna som utsatts för smitta sätts i karantän. Så att dom inte ska smitta presymptomatiskt. Både Norge och Finland har ju tagit modell ifrån asien och använt sig av studier därifrån för att anpassa sin strategi. Därför har spridningen hållits låg också. Man är välmedveten om den presymptomatiska och asympotomatiska smittan och arbetar utgående ifrån det.

    I Sverige har vi lyssnat på Tegnells gonattsagor och gissningar. Sånt han lärt sig ifrån sin brevkurs i epidemiologi. Det var en ettårig distanskurs som Tegnell avklarade på fyra stabila år. Det är också där hans "expertis" inom området stannar.

    I övrigt har han lyckats producera en medelmåttlig/undermålig/nätt och jämt godkänd avhandling till sin läkarexamen. När det gäller pandemier vet han inte mer än kreti och pleti tyvärr. Så nån vidare akademisk kunskap kan han knappast anklagas för att besitta.

    Se så spridningen i samhället sjönk i raketfart nu då skolorna var stängda över julen. Och gubben Tegnell som påstått att skolorna inte är drivande. Nu hade han fel igen. Då bör han nog avgåSkrikandes
  • Anonym (realist)
    pyssel skrev 2021-01-19 19:19:44 följande:
    Vänta lite nu .. Kan du ta om det där så vi alla förstår, tack!
    Hmm, det ser ut som en minskning av ökningstakten och en platå med svag ökning...
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin