Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-12-10 12:08:40 följande:
    Nej, särskilt konspiratoriskt lagd är jag inte, så jag misstänker inte att FHM undanhåller någon sanning, i Byfors uttalande om att de nu inte vet om omikron ger en svårare sjukdom än tidigare varianter finns ju också implicit konstaterandet att de inte vet om omikron ger en lindrigare sjukdomsbild.

    Vill man ta del av spekulationer eller antaganden om att omikronvarianten ger lindrigare sjukdom så kan man lämpligen söka sig till internationella medier, exempelvis sydafrikanska.

    Eller också kan man jämföra Sverige och Sydafrika utifrån statistik över förändringen i smittotal, allvarligt sjuka och döda. Hittills finns det i så fall en del som talar för att omikron är snällare än tidigare varianter.
    Okej. Så vad menade du med att du kan förstå varför de är så oerhört försiktiga med att det finns en del som indikerar att omikronvarianten jämfört med tidigare varianter ger lindrigare sjukdom? 

    Sydafrikansk press läser jag, men det förekommer många uppgifter där som är svåra att värdera på något vettigt sätt. En sak verkar de vara tämligen samstämmiga om och det är att det är för tidigt för att veta vad varianten kommer att innebära. 
    FDFMGA skrev 2021-12-10 12:58:57 följande:
    Vill du diskutera huruvida språkliga grodyngel är språkliga grodyngel kan du lämpligen pm:a mig.

    Det var annars längesen jag besökte Älta.
    Hur kan det vara det, med tanke på att du befinner dig i samma trådar som klyban?


  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-11 09:01:02 följande:
    Menar du att FHM försöker få folket att bete sig på ett visst sätt, och för att det ska lyckas måste man censurera den information man går ut med? Och att det till och med är rätt att göra så?
    Ja, så menar han. Men han är tack och lov inte  konspiratoriskt lagd. Haha!
    FDFMGA skrev 2021-12-10 23:29:56 följande:
    Ja, att modereringen är undermålig och tendentiös är ett påstående jag säkert har läst några tusen gånger under mina år på FL - i de trådar jag brukar läsa och skriva i, om än i andra ordalag, förstås.

    Själv anser jag att modereringen stundtals kan vara en aning oförutsägbar - men det gäller ju det mesta här i livet - precis som att vissa aldrig tycks kunna göra annat än att skylla sina tillkortakommanden på andra, medan somliga åtminstone försöker förstå sin egen roll i en konflikt.

    Det har jag för länge sedan gett upp om när det gäller er. 
  • Pope Joan II

    Tur att pretentiösa fjantar som överskattar både sitt intellekt och sin betydelse inte bestämmer vad andra får kritisera och inte. 

  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-15 12:44:50 följande:
    Medicinska munskydd är också engångsskydd. Inom hälsovård- och sjukvården används CE-märkta munskydd med standarden EN 14683, Typ IIR skyddar bäst. I Finland kan man köpa den här typen av munskydd i vanliga butiker.

    hyvatyo.ttl.fi/sv/koronavirus/information-om-skydd-mot-coronavirusinfektion-ansiktsmasker-mun-och-nasskydd-och-andningsskydd

    Menar du verkligen att vanliga konsumenter i Sverige inte har tillgång till medicinska munskydd? Varför inte? Du får handla på nätet då.

    cdon.se/klader/kirurgiska-munskydd-type-iir-p71454992
    Jag har beställt, köpt och använt munskydd och andningsmasker under hela pandemin. De jag har använt skiljer sig inte på något enda sätt från de som används inom vården, inte använder vi dem på något annorlunda sätt heller. Samma tillvägagångssätt, samma anledningar. 
    klyban skrev 2021-12-15 12:47:11 följande:
    Om du hade bott i Sverige så hade du aldrig ens skrivit ett sånt här inlägg.
    Jag bor i Sverige och hade kunnat skriva ett sådant inlägg. Var bor du själv? 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-12-15 13:02:14 följande:

    SÅ du vet inte vilka munskydds som används, är det detta du försöker berätta för oss alla?
    Det vore rätt udda om du gjorde, så ska följa detta med stort intresse och detta.


    Vad i hela fridens namn skriver du människa?
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-12-15 12:52:20 följande:
    Jo, det finns i apotek, och i en rad andra affärer. Lidl, t.ex. Flera mataffärer har nog dem. Även byggmarknader eller liknande, Jula, Rusta, m.fl.
    Och på nätet till exempel på Med24 och en lång rad andra ställen som säljer medicinsk utrustning till både privatpersoner och till vården. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-12-15 13:46:45 följande:

    Intressant att svaren är bara nya frågor.

    Men bara antar att du inte vet vad för munskydd vi använder i Sverige. och med tanke på svaret, och då blir det rätt konstigt när du svarar mig från början och detta ointresse nu.


    Pope Joan II skrev 2021-12-15 13:25:57 följande:
    Och på nätet till exempel på Med24 och en lång rad andra ställen som säljer medicinsk utrustning till både privatpersoner och till vården. 

    Ja, det är otroligt "svårt" och hitta munskydd Solig


    Det är väl klart att jag vet vilka munskydd som används inom vården och av mig själv. Det vad ju det jag skrev om. 

    Nej, det är inte vare sig svårt eller "svårt" att hitta munskydd. Det finns mängder med olika munskydd som är möjliga att köpa som privatperson, varav en hel del exakt likadana som används inom vården. Precis som det går att köpa likadana visir som de som används inom vården (och många andra skyddsutrustningsartiklar och övrig medicinsk utrustning). 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-12-15 22:48:14 följande:
    Förföljer du mig på affärer? - usch människa!

    Eller vädrar du fördomar?

    Vad 'man' uppfattar och inte är inte nödvändigtvis vad 'du' uppfattar {#emotions_dlg.flower}
    Men begriper du att alldeles oavsett hur många regler du förmår stapla upp angående de olika munskydden och dess användningsområden så kan även privatpersoner köpa och bära typ II och typ IIR och det gör många också. Vet man något om munskydd så behöver man heller inte, som föreslagits av någon annan här i tråden, befinna sig på särskilt nära håll för att kunna se vilket det är som används. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-12-16 09:34:13 följande:
    Så kan det säkert vara.

    Man brukar ju bli duktig på sådant man är intresserad av, men i den mån munskydd fortfarande intresserar mig så handlar det om i vilken frekvens de bärs och hur de bärs.

    Men det finns ju folk till allt och var och en får väl bli salig på sin fason.

    Förhoppningsvis visar sig omikron vara så pass snäll men också smittsam att man om någon månad kan lätta på restiktionerna.
    Det kan finnas många olika anledningar till varför man har kunskap om diverse saker. 

    I det långa loppet kan omikron eller någon kommande variant givetvis och förhoppningsvis visa sig vara eller bli en harmlös förkylning men förstå att om vansinnigt många människor blir sjuka samtidigt så skapar det oändligt många problem. Många kommer dessutom att bli allvarligt sjuka även av en snäll variant med vårdskador och dödsfall som följd av det. Det är därför ECDC och andra menar att det är nödvändigt att införa restriktioner och att bara vaccineringarna inte kommer att räcka. 

    Till ytter mera visso är det fortfarande för tidigt att avfärda omikron som snäll. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin