Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-06-11 14:20:24 följande:

    Idag bekräftade man genetiken och att man lyckades bra med strypa den genetiken på viruset ifrån Italien.


    Det fanns inget alls i det som redovisades idag som bekräftade det du tjatat om så länge - att Sveriges dominerande virusstam skulle vara identisk med Storbritanniens, USAs och Frankrikes. Det som framkommit ännu så länge är precis som det var innan, störst import av smittade från Italien och Österrike.

    Att man "lyckades bra" med att kämpa ner den inkommande smittan från dessa områden är förstås väldigt överdrivet. Däremot sade Tegmark Wisell att man kan se att de åtgärder som trots allt vidtogs när det gäller dessa skidresenärer hade effekt. Så man kan bara drömma om vilka positiva saker något mer kraftfulla åtgärder hade inneburit. Väldigt många färre döda till exempel.
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-06-11 15:19:58 följande:
    Man kan egentligen inte veta det, innan det har utvärderats, efteråt. Omöjligt att säga nu. Men uppenbarligen finns det en stam av virus, en av tre, som kommer från USA eller övriga Europa, och de andra två från Italien. Och man HAR smittspårat och följt upp Italien-resenärerna. Antagligen var det där som man inte har hunnit följa upp alla trådar. 

    En annan punkt är ju också att man där hade några som man visste kunde vara smittade - kanske har man sett det som chans att få veta mer om viruset. Vilket är riskabelt, men man tyckte kanske att man då hade för lite info om viruset. 
    Det ska du väl säga till klyban och inte till mig? Det är han som nu under lång tid "vetat". 

    I övrigt så förstår jag verkligen inte varför du tycks ha ett outsinligt avgrundsdjupt behov av att förklara hur FHM tänkt och tänker? Och varför din teori och dina spekulationer om hur de tänkt och tänker i så fall skulle vara mer rätt än någon annans?
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-11 15:28:39 följande:
    Kontrollerad öppning innebär att myndigheterna följer med antalet smittade i olika delar av landet, och hur olika händelser påverkar smittspridningen. Det handlar alltså inte om att kontrollera människorna, utan situationen.
    Och att man direkt går in med åtgärder som släcker ner en uppblossning. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-06-11 15:53:56 följande:
    Det var nu mest tänkt för att komplettera det du som du skrev om presskonferensen.
    Jaha.
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-06-11 17:08:10 följande:
    I början gick det ju inte ens att få tag på handskar och munskydd till äldrevården. Sjukvården hade också jätteknappt med sånt. Då kan man inte säga att alla människor ska ha munskydd, när det inte finns. Och vanligt folk skulle ju uttryckligen inte gå och köpa dem mer proffsiga munskydden, för de behövde sjukvården.

    Numera kan de nog få tag på det igen, men det är inte självklart att det går att få tag på allt från en dag till en annan. Och sen är det ju klart att det är bra om saker delas ut gratis, men det finns inte obegränsat med pengar förstås. 
    Materiel upphandlades väl knappast i någon större utsträckning. Varför skulle de gjort det när FHM:s bedömning var att vi bara skulle se enstaka fall i Sverige och att toppen högst troligt var nådd när Sverige hade 157 fall den 6/3. Tror man så är finns det inget överhängande behov av utrustning. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-06-12 14:47:23 följande:
    Du har rätt. Jag är inte lika insatt i apotek och beredskapslager som du verkar vara, men det märks ju att det finns brister där. Likaså i sjukvården (för lite personal främst). 

    Lustigt att ingen verkade intresserad av norska expertens åsikter, jag satte ju in en länk där. Hon sa nämligen att Norge har egentligen precis samma strategi som Sverige, bara att det där styrs mer med lagar och att politikerna är mer i centrum även offentligt.
    Jag fattar inte vem som ska orka diskutera det med dig? Det där är taget ur sin kontext men ännu viktigare - besluten som fattades angående de snabba åtgärder som infördes togs av politiker som snabbt fick lagar på plats i de fall där de inte redan fanns gjorde menar Stoltenberg, (och många av oss som är kritiska mot den svenska strategin) att allmänheten direkt fick rätt uppfattning om det allvarliga läget och hur man som individ var tvungen att förhålla sig till det. 

    Inget av det gjordes i Sverige. Här fanns (och finns) mängder med människor som inte visste/vet att myndigheters rekommendationer är något man måste följa. Vår statsminister berättade också för oss att vi kommer att få räkna våra döda i tusental - vilket i och för sig tyvärr i vårt land är sant - en sorts absurd normalisering och lakonisk acceptans av något som kunde ha motverkats. 

    Och så vidare, och så vidare, men som sagt, vem orkar...
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-06-12 15:43:08 följande:
    Fråga den frågan till högerstyret i Region Stockholm, där har en hel del svar.
    Varför skulle någon av "högerstyret" veta vem som ska orka diskutera vad Stoltenberg sade med AndreaBD?

    Har du sett intervjun som länkades, eller skjuter du lite från höften som vanligt?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-06-12 16:08:19 följande:

    Då det är kopplingen i Sverige som du faktiskt tar upp i detta "snack", och den situation vi har här.


    Hur var det nu då, tittade du på intervjun?
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-06-12 16:49:03 följande:
    Låt bli då. Jag lät också bli att läsa. Så gör dig inte besväret!
    Verkligen synd att det inte finns en funktion på forumet som gör att man kan dölja inlägg eller ännu hellre medlemmar. Efterblivet system som saknar en så vital funktion. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-06-12 16:59:50 följande:
    Kopplingen ändrar sig inte med den intervjun.
    Du vet ju inte vad den handlade om.
    klyban skrev 2020-06-12 17:01:51 följande:

    Menar du ska censurerar bort dom som du tycker ställer jobbiga frågor till dig?
    Faller inte hela funktionen med att vara på ett forum om man inte klarar av diskussionen?
    Om man vill bli klappad medhårs så är inte publika forum som familjeliv det bästa stället att vara på.


    Nej, inte alls. Hur kan du tro något sådant totalt befängt? Jag gillar sådana som ställer jobbiga frågor, men det är inte det exempelvis du gör. 

    Att det ens är möjligt för någon att missförstå exakt allt och ändå tro att hen utgör en viktig, kanske den viktigaste, beståndsdelen på en plattform.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin