• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tow2Mater skrev 2020-10-24 15:01:33 följande:
    Den är full av motsägelser. Ska man ha en strategi måste målen vara tydliggjorda, hur ska man annars kunna se vägen dit.

    Tolkningen tydliggjord:
    www.expressen.se/nyheter/qs/interna-radslaget.../

    Man behöver inte tolka, då FHM återberättar detta så ofta vad strategin är.


    Men om strategin är flockimmunitet, så är det tidernas mest misslyckade strategi.
    Så hävda flockimmunitet blir rätt komiskt idag.


    Flockimmunitet narrativet är också stendött.


     


    Annars gillar jag den konfirmationsbias man uppvisar, men var gång man nämner flockimmunitet, så inser man hur fallerad den strategin är.


    Annat är det med den strategin man sagt sig har, där har man lyckats till det närmaste ~100% man kan komma.

  • klyban
    Tow2Mater skrev 2020-10-24 21:14:07 följande:
    Om det är mig du menar, så är det inte alls vad jag sagt.
    Jag pratar om att FHM inte är tydliga i det de säger.

    De upprepat strategin var PK jag sett.


    Dock är en sak säker, någon flockimmunitet hade vi aldrig som strategi.
    Och om vi hade, så måste det vara den sämsta strategin någonsin och med tanke på resultatet.

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-26 00:07:55 följande:
    Vad menar du? Jag bor inte ens i Sverige, till skillnad från dig. Jag har läst om att det är inte obligatoriskt med munskydd i Sverige på några affärer, och att det är trängsel på stormarknader. 
    Jag beskriver en verklighet utifrån svensk media och personer jag känner i Sverige. 

    Alla mina vänner och släktingar, i Sverige och i andra länder, använder munskydd, jobbar hemifrån, håller avstånd och går aldrig på stormarknader nu. Här använder alla munskydd, affärer har begränsningar på antal personer, det finns handsprit överallt etc.
    Vad menar du med att vi har olika uppfattningar om verkligheten? Du har väl läst ungefär samma svensk media som jag, som rapporterar om Sverige. 

    Jag vet inte heller vilka det är som handlar på stormarknad i trängsel nu i Sverige, men menar du att media ljuger, och detta inte händer?

    Läser du bara en viss typ av media?
    Undrar och med tanke på hur fel det blir för dig på viss saker.

  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 17:11:37 följande:
    Ja, du har lite lättare för att tolka och förstå vad klyban skriver. 
    Du menar som när jag frågar vad det är du åsyftar med dina texter(men även ofta länkar som avhandlar flera ämnen samtidigt, och sen berättar du inte vad du ville ha sagt) och som du sen vägrar berätta om?
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 15:58:14 följande:
    Efter att ha läst i en annan tråd om att det tydligen finns människor som drar på sig en ansiktsmask och går och handlar mat fast de har symptom och har testat sig för Covid-19 så vill jag nog faktiskt be att få hålla med herrar FDFMGA och klyban m.fl om att det uppenbarligen är så att maskbärare tycks vara mer hänsynslösa än andra. smile4.gif

    Har aldrig avhandlat om munskyddsbärare är mer eller mindre hänsynslösa.


     


    Dock har jag det senaste berättat att användningen gått upp, för sen sakta gå tillbaka igen, men idag var det 5-6 som hade munskydd på sig och det var väl rätt mycket med tanke på hur såpass lite folk som var där.
    Men jag har diskuterat om denna falska trygghet munskydd ger och jag har även diskuterat hur värdelösa många varit på att använda munskydd(men hatt det har blivit mycket bättre nu).


     


    Detta är faktiskt lite komiskt då du prata om kunna tolka och förstå precis, gäller tydligen bara mig.
    Hade du tolkat och förstått, så hade du aldrig sagt jag menat på munskyddsanvändare är hänsynslösa.
    Bara en sådan sak och berättar att det inte handlar om vad jag skriver utan min person verkar det du helst vill diskutera.

  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 17:44:11 följande:
    Nej, jag menar det jag skrev. 

    Men ändå är vi där.


     


    Och det intressanta är att det inte går fråga dig vad du menar med dina texter och länkningar.
    Precis som du inte gillar dom ens själv.

  • klyban
    pyssel skrev 2020-10-27 19:02:27 följande:
    Du måste ju ha missat vad du citerat. "menar du att media ljuger, och detta inte händer?", skriver den du svarar. Den här språkförbistringen smittar, sa jag. T.o.m svårigheterna att läsa innantill är överförda. Brukar du även svänga dig med ord som "gammelmedia" o dyl borta på er kant? Är det illuminati och manipulerade foton som förföljt oss sedan semestern? Det var nog ryssen som både köpte upp vår lokala tidning och hällde ut e-coli-bakterier i vattnet här. Det har kanske inte ens hänt. Det kan absolut inte ha med fulla campingar och stränder att göra. Bilder, vittnen och kommunens vattenmätningar ljuger. Det är clickbait, säger du. Eller hur var det nu? Kunde "bägge sakerna vara sanna", så får du ju citera någon som inte påstår det.

    Och så går du igång igen här nedan med samma falsarium om vem som sagt vad. Det är inte klädsamt att ljuga om vad någon annan sagt, och den platsen är förresten redan tagen av K, med råge. Så det är en gåta varför du aspirerar så hårt och intensivt på den.

    Du får nog bli mer saklig om vad du vill ha lyft om COVID-19, än dessa attacker på personnivå som bara berättar ingetting om ämnet och den faktiska situationen.


     


    Intressant att du inte visste vilka beräkningar om en miljon plus en miljon.
    Är det ofta du säger saker som du inte ens vet vad det är?

  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 20:25:09 följande:
    Så det är bara en gång som du inte delat klybans uppfattning? 
    Vad har detta med COVID-19 och göra?
  • klyban
    pyssel skrev 2020-10-27 20:57:56 följande:
    Med tanke på din anmälningsfrenesi behöver jag näppe lägga särskilt mycket energi på vad du refererar till. Jag tänker vi får det lättare med varandra om jag anammar ditt sätt att läsa text: Ut av syn, ut av sinn - som det där som "inte gör sig i text".

    Det stod med en gång tydligt, ja där var det inga tveksamheter, att du gärna stod med och för Klybans allra första utfall mot mina vittnesmål. Men jag väljer att tolka det mer som oförstånd än bröl och gapflabb i samförstånd mot försiktighetsåtgärder för de allra känsligaste riskgrupperna. Men det är okej med det senare också. Det står sig liksom ändå inte i jämförelse med värre saker, även om det saboterade en annars intressant diskussion.

    Saklighet är inte utfall, utan bara saklighet.
    Dock frågande vad detta inlägg har nått med COVID-19 och göra.

  • klyban
    pyssel skrev 2020-10-27 21:16:14 följande:
    Varför backar du då upp någon som har som hobby att vantolka inlägg och sedan ställer näbbiga frågor på sin egen hårresande tolkning? Det är ju inte enstaka gånger de här vantolkningarna hänt, utan hundratals. Noll respekt får noll respekt.

    Det är som att du ständigt skulle konfronteras med frågan varför du låter din hund bita folk, för att du skrivit att den ibland är lös där den ska vara kopplad.

    Att inte ge beräkningarna som var så viktigt om COVID-19, det berättar du skriver saker du inte ens vet vad pratar om ens.


     


    Tryck visa endast på pyssel.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin