Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-07-25 16:04:38 följande:
    Ökningen gällde de som behöver sjukhusvård, inte specifikt intensivvård. Det du påpekar inbillar jag mig att Elda Sparrelid känner till.

    Nej men patienter med covid 19 med behov av intensivvård ingår i gruppen patienter med behov av slutenvården/sjukhusvård så det kan viss vara en förklaring. Den läkare som uttalar sig i artikeln jobbar på Karolinska och behöver inte vara insatt i situationen på Danderyd och på SÖS.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Jag måste erkänna att när jag först läste inlägget från kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor så fattade jag inte att hon pratade om lokala och kulturella mönster bland den finländska behållningen i Sverige.


    https://www.aftonbladet.se/debatt/a/naxyEm/vaga-tala-klarsprak-om-corona-och-fororten

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9kOOR/hog-coronadodlighet-bland-sverigefinlandare





    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2020-07-29 07:14:39 följande:
    "Hitler, Stalin, Tegnell - mördare" står det på plakatet.

    Ja, det är vanligt inom högerextremistiska kretsar att man påstår att Sveriges smittskyddsstrategi är en Tegnellvariant av ättestupan - att man blir av med olönsamma äldre.

    Ett av bevisen för denna tes är att Tegnell vägrar den enkla lösning andra länder tillämpar för att skydda riskgrupper - munskydd.

    Det är inte särskilt förvånande att högerextremister ser pangdemismen som en folklig proteströrelse man gärna är en del av.
    Ja det är ett vidrigt hat som Tegnell och FHM får utstå.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Dr Nail skrev 2020-08-01 14:25:10 följande:
    Javisst, vi spelar rysk roulette och lever fortfarande. En rimlig anledning att spela rysk roulette :p

    Oavsett; rekommendationerna kvarstår. Det är hur folk förhåller sig till dessa (och således deras effektivitet) som är inläggets kärna.

    Så att även om FHM gör som Danmark gjorde igår och rekommenderar masker, så är det förstås ingen garanti i praktiken. Men ändå; det finns så som jag ser det fyra nivåer av agerande från myndigheternas sida: "nix", "whatever", "bör", och "ska". Varje nivå innebär vissa signaler.

    Budskapen från folkhälsomyndigheterna i Sverige, Norge, Finland är relativt lika, det vetenskapliga underlaget för en positiv effekt av munskydd är svagt.


    Det den danska folkhälsomyndigheten nu gör är att när smittan börjat öka i Danmark (i Sverige minskar den) rekommenderar befolkningen att bära munskydd om man inte klarar att hålla den sociala distanseringen t.ex. i kollektivtrafiken.


    Den svenska folkhälsomyndigheten rekommenderar även fortsättningsvis folk att undvika större sammanhang där flera personer träffas, som fester, bröllop och andra tillställningar. Folkhälsomyndigheten rekommenderar också alla att hålla avstånd till varandra på exempelvis idrottsplatser, gym, köpcentrum, i kollektivtrafiken.  Med all sannolikhet är det mycket mer effektivt att undvika folksamlingar och att hålla avstånd än att bära munskydd.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    De sajter som visar Covid 19 statistik T.ex. ourworldindata.org/ använder gamla uppgifter om antal innevånare.  Skulle man använda färskare officiella uppgifter tex befolkningen den 31 december 2019 så har USA fler döda per capita i Covid 19 än vad Sverige har.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    AndreaBD skrev 2020-08-30 11:30:12 följande:
    Jag tror att siffrorna i många länder kommer att justeras i efterhand. Man har tänkt olika i olika länder, man måste jämföra med överdödlighet och annat. Jag tror att många länder har missat en del. 

    Ja så är det men i Sverige kan siffrorna i stället komma att justeras nedåt. Socialstyrelsen undersökningar pekar på att dödsfall i Covid 19 som rapporterats i dödsfallsregistret kan bero på andra orsaker. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (man) skrev 2020-09-02 16:07:37 följande:
    Vilka åtgärder menar du att vi tagit i Sverige annat än rekommendationer man kan välja att skita i om man vill?

    man rekommenderade att man inte skulle gå till jobbet sjuk, men bevisligen gick ju personal till äldreboenden sjuka ändå, eller hur? Räcker råd som folk kan välja att skita i om de så behagar som åtgärd? Bevisligen räckte det ju inte på många ställen ? Kan man en rekommendation ens kallas för en skyddsåtgärd?

    Varför sätter vi öht upp räcken eller stängsel på farliga ställen tror du? Det borde ju räcka med att bara rekommendera folk att inte vara där så är problemet löst? Det är väl en fullt godtagbar skyddsåtgärd?

    Det är väldigt intressant att ordet skyddsåtgärd kan ha så olika betydelse i olika sammanhang. I alla andra sammanhang skulle man inte nöja sig med en rekommendation, och man skulle ifrågasätta de som valt att inte sätta upp verkliga skydd om människor kommit till skada. Men när det gäller corona, ja då räcker det tydligen med enbart rekommendationer. I alla andra sammanhang verkar man inse att människor inte alltid följer rekommendationer, men just vad gäller corona så utgår man ifrån att precis alla kommer följa dem.

    Att många smittade har jobbat beror på att så många har varit smittade utan att ha symtom och inte på att de sket i att de var smittade. När t.ex. jag och min hustru hade smittan så var det som en mild förkylning.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Vilka av dessa länder har krav på munskydd utanför hemmet och vilket land saknar krav på munskydd?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin