Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-12 17:06:40 följande:
    Tidigt i mars var det kännt att Corona fanns i Österrike. Åtminstone kunde de ha delat ut information och rekommendationer om tex karantän till alla som återvände från länder där det fanns Corona.
    12. mars. För sent för att kontrollera dem som kommit tillbaka från sportlovet. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-12 17:09:48 följande:
    Tror du bekräftat smittades högsta önskan är att springa till jobbet och smitta sina kollegor?
    ???
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-12 17:15:31 följande:
    Åtminstone när man visste att coronaviruset inte alls hållit sig i Kina, utan att det var här, dvs här i Europa, och att många svenskar återvände från länder med känd smitta.
    Det säger INGENTING, att den inte hållit sig i Kina. Det var så med SARS, MERS och en massa annat. 
  • AndreaBD
    Till dem som fortfarande diskuterar sakligt och konstruktivt här: 

    Jag gjorde just ett litet experiment - jag jämförde hur många som ligger på sjukhus i covid-19 i Stockholm och i min hemstad Köln (Tyskland). Och det skiljer sig ganska mycket. 

    Stockholm bör ha ungefär 12.000 sjuka just nu. Jag räknade ihop nya fall dem senaste 2 veckorna lite grovt efter den här sidan:

    c19.se/Sweden/Stockholm

    Och i Stockholm är det 421 personer på sjukhus med covid och 34 på IVA.

    I Köln har 2706 personer covid och det är 316 på sjukhus och 92 på IVA.

    VARFÖR har de så många fler på sjukhus och IVA? Jag fattar inte? Man undrar ju om man nonchalerar det här, eller om det kanske är mest gamla som blir sjuka där? Mystiskt......
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-11-13 00:20:50 följande:
    Här är resultatet av screening vid flygplatser - nedslående resultat. De tester du anser borde ha gjorts skulle inte ha förändrat mycket alls, om någonting...

    www.dn.se/varlden/cdc-kontroll-av-smittade-pa-flygplatser-stoppade-inte-smittan/

    "Kontroll av inresande på flygplatser stoppade inte coronasmittade från att komma in i landet. Det uppger den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC i en rapport på torsdagen.

    De kontroller som utfördes i USA mellan januari och september hittade ett fall på 85.000 passagerare."

    "Av de 766.000 var det 298 som visade sådana tecken att de kontrollerades vidare och av dessa testades 35 för covid-19: Slutligen visade det sig att bara nio av dessa också verkligen bar på smittan, skriver CDC i en rapport på torsdagen.


    Det betyder att den åtta månader långa och dyra kontrollen bara lyckades identifiera ett fall på 85.000 passagerare, skriver CNN.


    Enligt CDC berodde detta på flera saker. Dels är antalet personer som har smittan men inte visar några symtom stort och dels kan det också förklaras med att många passagerare helt enkelt valde att tiga om vilka symtom de faktiskt kände. Covid-19 uppvisar också ett stort antal symtom som inte är vanliga vid andra sjukdomar.


    ?De flesta passagerare som verkligen är smittade kommer inte att kunna upptäckas med de symtombaserade undersökningar som används vid flygplatser?, skriver CDC i rapporten."


    Precis vad jag skulle förvänta mig. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-11-13 00:53:54 följande:
    Padirac skrev 2020-11-13 00:25:43 följande:

    Därutöver verkar det som att de länder som drabbades hårt i våras, drabbas hårt nu också. Som Storbritannien, Frankrike, Spanien, Belgien ? och Sverige.


    ? Detta trots att flera av dessa länder vidtagit oerhört kraftiga åtgärder. Det tycks i alla fall inte stoppa smittan. Belgien har ungefär lika stor befolkning som Sverige och de har 1.500 patienter på intensiven just nu, vilket är tre gånger fler än vad Sverige hade när det var som värst i våras. Detta trots att Belgien haft stenhårda restriktioner, säger Jonas F. Ludvigsson."


    Kan befolkningstätheten spela in? Aven om i vissa avseenden befolkningar kan anses likartade, är det stora skillnader i hur tätbefolkat det är, och ju fler som måste trängas på mindre yta, ju fler kan man ju tänka sig blir illa sjuka.
    Att fler blir sjuka - ja. Men när det gäller relationen mellan antal smittade och antal inlagda på sjukhus/IVA, så spelar ju inte det någon roll.

    Däremot kom jag på att många har smittats under senaste veckan i Stockholm, så det blir nog många fler inläggningar på sjukhus nästa veckan. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-11-13 01:10:52 följande:
    Hur skiljer sig sociala vanor mellan Stockholm och Köln, och mellan
    Sverige och Belgien?
    Det spelar ju inte roll för antal inläggningar på sjukhus, bara för antal smittade. Och antal smittade är inte så hög just i den staden - det är mer fördelat över hela landet. 

    Annars borde fler smittas i Tyskland än i Sverige, pga "pub-kultur".
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-11-13 09:23:07 följande:
    Såtillvida avvek den här tråden länge från trådar till vilka populistklustret brukar söka sig - där brukar andelen anonyma nick vara oproportioneligt hög.
    Kan hända att jag brukar undvika såna trådar. ;) 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin