Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-11-07 19:38:08 följande:
    Långtgående demokratiska fri- och rättigheter, politiska, mötesfrihet och yttrandefrihet.

    Hoppas de kan och ser till att skydda sig och varandra från smitta.
    Jo, iofs så är det ju korrekt. Jag tycker bara: Vad är det för bortskämda människor som tycker att det är en massa fel, det ser ju ändå ut som om Tyskland har skött det ganska bra. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-11-07 21:41:46 följande:
    Ja. jag uppfattar det också som att Tyskland har haft en strategi och utveckling som fungerat bättre än många andra länder. 

    Kanske är det detta mindre dåliga utfall som får en del människor att vilja kräva mindre och färre smittskyddsåtgärder.  

    Sen finns ju de som av ideologiska skäl inte vill att samhället skyddar befolkningen. 

    Eller så har de andra skäl som jag inte sett - jag tittade inte på ABs film erkänner jag, så jag vet inte om det angavs några motiv.. vad snappade du upp?
    Inte jag heller, jag har sett så många såna klipp av demonstrationer i Tyskland. Folk har oftast inga vettiga argument, så jag hoppade över det. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-11-08 00:12:08 följande:
    Galenskap och trängsel finns säkert lite överallt, turligt nog är det inte så på de flesta platserna och för de flesta människorna hela tiden.

    Jag läste förresten att SL sa att bilderna på trängsel i Stockholms kollektivtrafik inte var representativs för alla platser Vilket stämmer helt med de undersökningar som gjorts, att det till och från blir trångt på olika platser men att det i huvudsak funkar bra den mesta tiden.

    Demonstranterna i den tyska staden hade tydligen tagit det hela till domstol och fått tillstånd läste jag också..
    Jo, jag har hört om det på vanliga tyska nyheterna - som jag inte kollar regelbundet, men ändå då och då. Och det var så att myndigheterna hade tänkt sig att de måste få demonstrera, men så riskfritt som möjligt. Så de skulle få vara på någon stor parkeringsplats. Det var de dock inte nöjda med, de tog det till domstol och fick rätt där. 

    Jag har ju själv åkt kollektivt i Stockholm och det stämmer som du säger, det kan vara trängsel någon gång, men oftast fungerar det ganska bra. Det blev också långsamt lite fler människor och då gick man ju ut med att fler bör jobba hemma. Oftast var det lite väl många skolungdomar, men det kan ju variera beroende vilken sträcka man åker. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-11-08 09:56:20 följande:
    För någon vecka sen frågade Påven Johanna mig något om hur jag reagerade om jag upplever att någon konstant missförstår eller feltolkar mig.

    Jag tror inte att jag har en standardmetod för detta, men hursomhelst för att återgå till vår dialog. Virus definieras inte ens som liv, bland annat för att de saknar möjlighet att reproducera sig själv utan behöver använda sig av ett värddjurs DNA.

    virus springer heller inte, liksom det saknar möjligheter att hoppa.

    Jag efterlyser fortfarande en förklaring till varför virusmutationer när värddjuret är mink potentiellt skulle vara en större fara för människans immunförsvar och för kommande vaccins effektivitet än mutationer när människan fungerar som virusets fortplantningsanstalt.

    I ditt allra första citat jämför överläkaren virus som muterat med virus som inte muterat och det är en helt annan femma, som min gamla mormor brukade säga.

    I Sverige finns det förresten efter den årliga avlivningen cirka 200.000 minkar kvar på minkfarmerna, mycket väsen för lite ull, kan jag tycka.

    Hur är det Finland. Har man tagit de danska "rönen" på allvar och avlivat alla tamminkar?
    Jag har en teori där - och jag är inte så bra på naturvetenskap, så du får gärna tala om om jag tänker fel där. Men kan det kanske vara så att man helt enkelt tänkte: Den där nya mutationen kan vi trycka ner direkt, eftersom det bara är minkar. De kan man avliva och då begränsar vi i alla fall antal mutationer lite grann. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-11-08 13:03:43 följande:
    Den mutation som skrämde danskarna förekommer också hos virus som muterat hos människor. Det är inte ens uteslutet att mutationen uppkommit hos virus som replikerat sig med människor som värddjur och att därefter minkfarmare smittat ner minkarna. Tydligen så smittar människor ganska lätt minkar medan det omvända är mindre vanligt.

    Alltså, den aktuella mutationen förekommer och kommer att förekomma oavsett om man avlivar pälsdjursindustrins minkar eller inte.

    I Danmark är tydligen minkuppfödningen en miljardindustri medan den i Sverige har mycket blygsamma proportioner- efetr den årliga avlivningen så handlar det om 200.000 minkar i Sverige.
    Ja så.... jag trodde det var något helt nytt och man ville få bort den varianten, så att det inte blir fler olika. Men du säger att den finns ändå. Då kanske man är rädd för att det ska sprida sig på olika sätt eller till fler djur och att man sedan inte har koll alls hur det sprider sig?
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-08 13:55:57 följande:

    Detta skriver WHO
    https://www.who.int/csr/don/06-november-2020-mink-associated-sars-cov2-denmark/en/


    Tack, vad bra. Då är det alltså en unik, ny variant som dessutom verkar ha flera mutationer i sig. Och man verkar inte riktigt säker om det är farligare.  

    Intressant också att det verkar vara människor som haft det före minkarna, om jag har förstått rätt....
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-09 16:27:35 följande:

    Styrud menar att andra vågen är här. Han har kanske inte nåtts av FHMs syn på saken.

    www.dn.se/sthlm/var-femte-stockholmare-som-testas-ar-covidsmittad/


    FHMs syn på saken är att det inte spelar någon roll vad man kallar det för. Det var det de sa senast på presskonferens. 

    Och det är inte för att jag skulle vilja hålla med dem till varje pris - men det var min första tanke också - vad spelar det för roll om man kallar det för andra våg? Vi har ju siffror, de säger väl mer. Dessutom finns det nog inte en så exakt definition för vad en andra våg är exakt. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-09 17:05:48 följande:
    Kopierat från Aftonbladets sidor:

    ?Enligt Region Östergötlands smittskyddsläkare Britt Åkerlind är anledningen till att flest testat positivt just där att man "fått folk att lämna prov på ett bättre sätt".

    ? Det finns län som testar dubbelt så stor andel av befolkningen. I de länen blir procentsiffran för andelen positiva prov mycket lägre. Vi tar inte lika många prov, men vår provtagning är bättre riktad än i andra regioner, säger Åkerlind till Corren.?

    Det låter som om det är något positivt med att en stor andel av proverna är positiva...? Krig är fred-retorik igen.

    På någon WHO sida läste jag att man testar tillräckligt om under 3% är positiva, eller åtminstone under 5%. Annars kan man.räkna med att man har ett stort mörkertal. I Finland anses det vara oroväckande när över 2% är positiva, det är en av parametrarna man följer när man beslutar om strängare åtgärder.
    Med tanke på att bara de som har symptom får testa sig, så är det inte så konstigt. Man kanske inte kan jämföra länder av den anledningen? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-09 18:46:46 följande:
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Ald9Wr/tegnells-varstinglander--de-pekas-ut

    Anders Tegnell, som tidigare inte velat prata om en andra våg av virusutbrottet, konstaterar nu att det är det som sker.

    ? Det finns flera länder där man måste säga att de befinner sig i en andra våg, Frankrike, Spanien och Nederländerna, säger Tegnell.

    I intervjun säger han att det kommer att bli lugnare i Sverige, eftersom man aldrig hade en nedstängning.

    Du har rätt i att det inte spelar någon roll vad man kallar det. Men för en månad sedan förutspådde Tegnell att det inte skulle öka lika mycket i Sverige som det då hade gjort i de här länderna.
    Det hänger ju alltid mycket på hur folk beter sig. Kanske hade det varit bättre än i andra länder, även i längden, om folk hade upprätthållit social distans bättre. Det har dessutom börjat bra senare i Sverige och vi vet inte heller hur länge det dröjer i olika länder. 

    Jag tycker det är mycket förståeligt att han inte ville prata om det. Folk missförstår kanske saker och ting och dessutom gör det ingen nytta, som sagt, att konstatera att det är en andra våg eller att det inte är det. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-09 20:30:41 följande:
    Naturligtvis hade situationen varit bättre överallt, om man hållit bättre avstånd. I fetstilade mening förstår jag inte riktigt vad du menar med Det eller det. 

    Men är det inte underligt om Tegnell har lätt för att säga att andra länder har en andra våg, men vill definiera hur det är i Sverige på ett annat sätt? Såg att det är en ruskig ökning i Stockholm nu, usch!
    Med det menar jag tilltagande infektioner - att det blev fler långsamt men säkert. 

    Nej, det är inte konstigt om det i andra länder var helt uppenbarligen en andra våg. Det är bara att titta på en kurva så ser man ju: En kurva med en topp i våras och en nu. Och det var helt uppenbarligen så i många andra länder, men inte än i Sverige. Numera är det visserligen också en andra våg i Sverige, men nu frågar ju inte journalisterna längre heller. Antagligen för att de också förstår att det ju är så. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin