Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Aniiee skrev 2020-11-06 15:07:03 följande:
    Jag har över huvud taget inte räknat på detta. Jag har bara presenterat data.
    Okej, jag har inte sett att det fanns sånt där, men då så. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-11-06 18:42:21 följande:

    Ska Sveriges minkar rekommenderas hålla avstånd? eller vilken är Sveriges strategi?

    "Enligt professor Hans Jörn Kolmos är det bara en tidsfråga innan samma situation som lamslår Jylland även drabbar Blekinge. Det enda som kan stoppa utvecklingen är att omedelbart destruera alla minkar enligt honom.

    www.blt.se/solvesborg/professor-blekinge-kan-bli-nya-wuhan-6ff36323

    Muterat coronavirus har hittats hos minkar i Sverige

    www.expressen.se/tv/nyheter/kvp/muterat-coronavirus-har-hittats-hos-minkar-i-sverige/


     


    Shit. Dessa jäkla minkar.....
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-06 23:04:25 följande:
    https://covid19.healthdata.org/sweden?view=total-deaths&tab=trend

    I
    ntressant prognos, om munskydd.
    Jag väntar fortfarande på alla länkar till studier som visar att det är farligt och kostar liv att använda masker. 
    Det fattar väl alla att det inte kan vara farligt att använda masker?!  Jag förstår inte hur du tänker, verkligen......

    Däremot skulle det förstås kunna göra skada om man skulle nonchalera andra åtgärder som gör mer nytta och ha masker istället. Det är ju det som man befarar. Och du behöver bara lyssna på presskonferensen i tisdags - då berättade Anders Tegnell om en studie i Nederländerna, som visade just detta. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-07 00:34:49 följande:
    Därför är danskarna oroliga:

    ?? Jämfört med det virus som inte har muterat så måste vi säga att några av de varianter vi analyserade hade en resistens mot de antikroppar man skapar, som ska bekämpa coronavirusets piggar, eller så kallade spike-protein, säger Anders Fomsgaard som är överläkare vid SSI.

    Det här innebär alltså att ett vaccin kanske inte är så effektivt mot det muterade viruset.

    Resultatet gäller en viss virusvariant som åtminstone 12 personer i Danmark har drabbats av.

    Det har fyra olika mutationer i det såkallade spike-proteinet på coronavirusets yta. Just det stället på viruset ska de kommande coronavirusvaccinen angripa, och det kan därför vara illa.?

    svenska.yle.fi/artikel/2020/11/06/experter-uppmanar-till-lugn-nar-coronamutationer-sprider-sig-i-danmark-vi-ska
    Jo, man är rädd för en ny virusmutation som sprider sig till människorna och att ett vaccin då kanske inte biter på den varianten. Hur stor den risken är, är ju svårt att säga. Generellt har jag hört att de vaccinen som utvecklas inte bara hjälper mot en variant, utan de kan täcka några stycken, om de inte är allt för olika. De intervjuade någon forskare i Stockholm på nyheterna igår och han tyckte att faran överdrivs. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-07 02:10:47 följande:
    Ja, men det är inte pga munskyddet i sig, utan användaren har vi sagt.
    Och bara om man använder munskyddet ISTÄLLET för andra åtgärder. Dvs. om man skiter i social distancing och förlitar sig på munskyddet istället. 
  • AndreaBD
    Anonym (Jodå) skrev 2020-11-07 02:36:33 följande:
    Eftersom man använder munskydd inom vården dagligen så är det nog upp till dig att bära bevisbördan. Ja man måste bära den rätt, men det är liksom inte rakerforskning hur man använder munskydd. 
    Så jag tycker du ska presentera bevis på att munskydd är farligt , så kan vi visa sjukvården samma info så de kan sluta med sådana dumheter. 
    Men hallå! Det är ju verkligen väldigt dumt att påstå att någon här säger eller tror att munskydd i sig skulle vara farliga. Det har ingen gjort
  • AndreaBD

    Apropå munskyddens verksamhet, så är min personliga uppskattning numera att de kan göra nytta i att MINSKA mängden av virus som sprids. Och eftersom det här verkar vara en sjukdom som kan ge svårare förlopp om man får i sig mycket virus (så som vårdpersonalen), skulle masker kunna bidra till att folk får lindrigare sjukdom. Samtidigt - om det är så att folk i regel inte smittas i kollektivtrafiken eller i mataffärer, utan snarare på jobbet.....

    Förresten så tyckte jag att vårdpersonal var fortfarande lite oförsiktiga. När ambulansen hämtade min man förra veckan, så hade den ena tjejen en riktig bra mask (typ gasmask) på sig, men den andra hade ingen. Visserligen körde hon bara bilen och stod ungefär två meter bort, men det gjorde mig lite nervös att se. Och på sjukhuset träffade min man också på en sköterska utan mask och sa till henne att hon borde ha mask, så hon inte blir smittat och hon bara sa, jo, hon skulle ta på sig den nu..... 

  • AndreaBD
    Anonym (Jodå) skrev 2020-11-07 02:36:33 följande:
    Eftersom man använder munskydd inom vården dagligen så är det nog upp till dig att bära bevisbördan. Ja man måste bära den rätt, men det är liksom inte rakerforskning hur man använder munskydd. 
    Så jag tycker du ska presentera bevis på att munskydd är farligt , så kan vi visa sjukvården samma info så de kan sluta med sådana dumheter. 
    Förresten, är det du som tjatade om användande av munskydd inom vården tidigare? I så fall har du inte lärt dig något. Inom vården använder man i regel munskydd mot BAKTERIER. De är mycket större än virus och de som man har mest i vården är inte ett dugg luftburna heller. Så masker hjälper utmärkt där. Covid-19 är ett virus och sprids ganska långt genom aerosoler (jag undviker diskussionen om luftburen här). 
  • AndreaBD
    LadyJane skrev 2020-11-07 10:49:00 följande:
    Många i vården har varit sjuka och personen kanske hade antikroppar och visat intyg på detta för AG?
    Jo, just det. Jag tänkte också det emellanåt  - och glömde det igen. ;)  Det kan ju vara så. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin