Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-02-17 18:58:59 följande:
    Och understryker "vid nära kontakter inomhus". Också med tanke på det här: www.aftonbladet.se/nyheter/a/oA7x1m/tonaringarna-far-vara-mer-i-klassrummen-nu
    pyssel skrev 2021-02-17 19:16:58 följande:
    Tillägger. Fohm har ju fått ta emot mkt kritik för sina påståenden om barns och tonåringars smittsamhet , samtidigt som siffrorna, även från dem själva visar på annat. Liksom arbetsplatser fulla av vuxna, vilket grundskolan var och är en sådan.

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/siffrorna-visar-fhm-har-fel-om-smittan-i-skolan/

    Ja, det är en hel del som blivit väldigt fel. Men det är väldigt lite eller inget alls av det som blivit fel som har medgetts/erkänts. 
  • Pope Joan II
    Anonym (realist) skrev 2021-02-18 12:25:55 följande:
    Förkastligt. Men dom som låter intervjua sig och klagar på att det är trångt tar nog ändå priset. Dom har ju åkt dit själva. 
    Ja, det är verkligen illa. Ungdomlig hybris och känsla av odödlighet i kombination med pandemi kan ju bli rena katastrofen.  

    Det kommer nog att se ännu värre ut i både backar, köer och affärer vecka 9 när - kan man frukta - en väldigt stor del av Stockholm lyder Folkhälsomyndighetens uppmaning att åka till fjällen. 
  • Pope Joan II
    Pope Joan II skrev 2021-02-18 13:20:10 följande:

    Strax presskonferens.


    Och på den fick vi veta att vi ska hålla i och hålla ut och att regeringen är beredda att ta till de åtgärder som krävs när de åtgärderna krävs och att de medan de inte vidtar dem följer läget noga. 

    Det vanliga förmaningstalet. 
  • Pope Joan II

    Tegnell för FHM tycktes inte allför imponerad av vare sig Kim Sneppen eller Danmarks strategi. Sneppen å sin sida tyckte det var övermodigt av Sverige att hålla butiker, restauranger och gym öppna, särskilt nu med tanke på den brittiska virusvarianten. 

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-20 09:15:33 följande:
    Ja, det har varit mkt bortblandande av kort i uttalanden som bagatelliserar smittspridning i skolor. Att vara kritisk mot rollerna den här forskaren intagit i det offentliga, samt uttalanden han gjort, implicerar givetvis inte stöd för trakasserier och hot mot honom eller någon annan. (Även om retoriken hos vissa, tråden igenom, bygger helt och hållet på dessa och liknande associationer)
    Lyckseles explosionsartade ökning av fall har sitt ursprung i en högstadieskola. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin