Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-12-15 16:09:30 följande:

    ECDC om omikrons framfart och vad man behöver vidta för åtgärder. Räcker inte med bara vaccinationer. 

    www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/covid-19-assessment-further-emergence-omicron-18th-risk-assessment


    Usch! Vilket elände. Ser verkligen inte detta som något fantastiskt sätt att nå grupp-immunitet.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-16 13:04:21 följande:

    Det är ett lågvattenmärke bland lågvattenmärkena, men det blir lätt så här för en politisk bias i ett viss spektrum, där attackerar man person istället för fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.
    För i den diskussionen måste ju de hålla sig till ämnet, än sparka på en som är fortfarande sjuk bröstcancer om än i ett bättre läge än före behandlingen.


    Vad är man för en människa som väljer sparka på Hallgrens frisyr som bröstcancerpatient?
    Ingen människa som accepteras i samhället, den saken är helt klar.


    Har inte sett att någon i tråden sparkar på varken någon cancersjuk eller någon frisyr. Frisyren verkar för övrigt ha varit det enda nya på PK. 
    Det finns nog material att angripa beträffande vad Hallengren säger, inte säger, gör eller inte gör, så någon kritik beträffande hennes utseende behövs knappast tillgås. 

    Såg att någon i tråden lagt på minnet att jag nämnt någon Cooppersonal någon gång, och fortfarande envisas med att missförstå detta, Det måste ha uppfattats som en intressant detalj av någon outgrundlig anledning. Frisyr verkar vara det nya Coop. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-16 16:32:58 följande:

    Förstår ni andra vad håret har för saklighet med COVID-19.
    Men berätta kan ingen göra, vad beror det på?
    För enda svaret jag kommer fram till där, det är ingen betydelse har håret för COVID-19.

    Så upp till bevis nu, annars inser vi att ad hominem misslyckades igen.


    Dock är jag extremt frågande till varför håret var så viktigt att diskutera med Hallgrens PK, men nu när det ska förklaras vad hennes hår hade för sakligt med COVID-19 och göra.


    SÅ ÄR DET DÖDSTYST, visst är sånt intressant och se, vilket också berättar att ni förstår att håret saknar betydelse och nu hoppas börja prata om annat.(För det är vad sker ekat när du sen svarar.)


     


    Och rätt udda prata om håret som det vore viktigt, och sen låtsas om att ni inte alls prata om håret Solig


    Men det är ju du som tjatar om hår! Du kanske kan starta en egen tråd om det?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-16 13:04:21 följande:

    Det är ett lågvattenmärke bland lågvattenmärkena, men det blir lätt så här för en politisk bias i ett viss spektrum, där attackerar man person istället för fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.
    För i den diskussionen måste ju de hålla sig till ämnet, än sparka på en som är fortfarande sjuk bröstcancer om än i ett bättre läge än före behandlingen.


    Vad är man för en människa som väljer sparka på Hallgrens frisyr som bröstcancerpatient?
    Ingen människa som accepteras i samhället, den saken är helt klar.



    klyban skrev 2021-12-16 13:40:37 följande:

    Har du nått och diskutera om vad Hallgren sade om COVID-19?
    Eller vill du fortsätta diskutera irrelevans om COVID-19?


    Jag svarade på ditt inlägg ovan som är helt irrelevant för diskussioner om COVID19. Och jag känner inte till någon Hallgren som sagt något intressant om COVID19. Gör du?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-12-17 11:26:18 följande:

    Eftersom inget svar kommer på vad för betydelse håret har för COVID-19, så lär det frågas om mer.


    Men varför kan du inte förklara Hallgrens hårs betydelse för COVID-19?
    För det verkar ingen klarar av att berätta, menar du att det kan vara så att det var en ad hominem och sparka på en som ligger och cancerpatient?


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-16 18:53:09 följande:


    Jag svarade på ditt inlägg ovan som är helt irrelevant för diskussioner om COVID19. Och jag känner inte till någon Hallgren som sagt något intressant om COVID19. Gör du?

    Som jag sagt, vad har Hallgrens hår med COVID-19 och göra?


    Ja, det går ju alltid läsa din kritik mot dina svar och hur du reagerade då.
    Så har vi svaret redan där, men nu glömt?
    Du är rätt selektiv i vad du glömmer, samtidigt du ofta berättar du aldrig glömmer nått, är det medvetet?


    Frisyrkommentaren har redan förklarats, eftersom det verkar som om en del inte förstod. Förstod du inte förklaringen är det ju synd, men sluta att älta det nu.
    Vet varken vem Hallgren är eller varför du ständigt envisas med att folk glömmer saker. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-12-18 08:53:04 följande:
    - Av de närmare 90 patienter som jag har undersökt var 41 vaccinerade, 43 ovaccinerade och 4 patienter hade återinfekterats. Samtliga fick milda symtom. Detta har vi försökt berätta för världen men ingen verkar vilja lyssna. Det ser ut som om ni i Europa vill att detta ska vara en livsfarlig variant. De 43 ovaccinerade hade inga tecken på att ha smittats förut, de hade inget sådant skydd.

    Intressant synpunkt från den sydafrikanska läkaren som omtäckte omikron.

    www.dn.se/varlden/sydafrikanska-lakaren-som-slog-larm-jag-kan-inte-saga-att-omikron-ger-svar-sjukdom/
    Ja intressant, men det verkar vara för tidigt än för att dra för mycket slutsatser.

    Hittills verkar det ge mildare symptom, men eftersom det är så väldigt smittsamt är det ändå oklart hur det påverkar antal inlagda på sjukhus. Om oerhört många blir smittade och en ganska lite andel hamnar på sjukhus kan det ändå representera ett stort antal människor. Inga experter verkar heller kunna konkludera än att effekterna helt säkert verkligen är mildare. Vaccin verkar även ge skydd mot svåra effekter av omikron, men även det är väl för tidigt att säga. Man får hoppas på det bästa och förbereda sig för det värsta, vilket inte är helt klart att det görs i Sverige.

    Nya mediciner är ju på gång, paxlovid verkar lovande fast ingen underkur tyvärr eftersom det inte bör användas i många fall. 

    https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-business-health-africa-south-africa-c8d09bed79be4a25f752237c0470961b
    https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-issues-advice-use-paxlovid-pf-07321332-ritonavir-treatment-covid-19
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-20 20:20:10 följande:
    Komiskt är ett understatement - men det kanske finns någon vinkel från kritikerna i fråga som kan få detta uttalande från Harri Saxén baserat på undersökningar på Helsingfors Universitetsjukhus att vara en del av FoHMs och regeringens hantering av pandemin.  

    Komiskt? Snarare tragiskt. Så om någon i Finland gjort samma felbedömning som FoHM, så gör det ingenting att även Sverige trott att barn inte kan smitta? 

    Här sa man för ett år sedan att man inte vet hur smittan exakt fungerar så för att vara på den säkra sidan var förskolor och skolar stängda vissa perioder. Nu är det viss stängning igen för det har konstaterats att barn under 12 år (som alltså inte har vaccinerats än i så stor utsträckning) utgör en hel del av de som nyligen smittats, tillsammans med ovaccinerade och sköra äldre förstås. Och det har konstaterats, med hjälp av den goda smittspårningen, att många barn smittat vuxna.  
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-20 21:11:19 följande:
    Jag anser det vara tragiskt att ett uttalande från en läkare i Finland sommaren 2020  - baserat på undersökningar av elva tusen (11 000) barns testresultat under de förutsättningar som då fanns och tydligt visade att barnen inte drev smittan - läggs FoHM till last.  Jag anser det faktiskt vara absurt.  Det resutatet var med all uppenbarhet sant där och då.

    Men nya varianter av viruset och nya förutsättningar i samhället förändras verkligheten och det har FoHM och befolkningen att förhålla sig till. 

    Om jag har rätt i vilket land du refererar till som 'här' så verkar strategin som tillämpas där inte alls ha varit mer framgångsrik än här i fråga om dödstal eller överdödlighet - men jag kan ha fel där (som i mycket annat)

    "Men barn är inga smittspridare. Det konstaterar finländska läkare efter att ha provtagit 11 000 barn för corona i augusti. Av dessa var endast fem barn - eller motsvarande 0,045 procent - positiva, uppger nyhetsbyrån SPT.

    Det var under onsdagen som Harri Saxén, överläkare vid Helsingfors universitetssjukhus (HUS), informerade om coronaläget. Enligt honom har HUS testat över 6 000 barn i 0-5-årsåldern och över 5 000 barn i 5-10-årsåldern. I den yngre gruppen hittades fyra coronafall, och i den äldre bara ett. Bland de barn som var tio år eller äldre var fallen något fler."

    ...

    "Men barn är inga smittspridare. Det konstaterar finländska läkare efter att ha provtagit 11 000 barn för corona i augusti. Av dessa var endast fem barn ? eller motsvarande 0,045 procent ? positiva, uppger nyhetsbyrån SPT.

    Det var under onsdagen som Harri Saxén, överläkare vid Helsingfors universitetssjukhus (HUS), informerade om coronaläget. Enligt honom har HUS testat över 6 000 barn i 0?5-årsåldern och över 5 000 barn i 5?10-årsåldern. I den yngre gruppen hittades fyra coronafall, och i den äldre bara ett. Bland de barn som var tio år eller äldre var fallen något fler.


    Enligt Harri Saxén väntade man sig i början av pandemin att förskolor skulle bli något av smitthärdar för det nya coronaviruset. Så blev det inte. I stället har barn blivit smittade på andra sätt."


    Det enda som är komiskt är antalet gånger du citerar samma sak, tre gånger inom två dagar är ganska mycket.

    Ganska absurt att du tycker att det är acceptabelt att ett antal slutsatser drogs av FoHM på ett tidigt stadie (och även senare) utan att de visste-vet så mycket. Här tog och tar man det osäkra för det säkra vilket jag tycker är sunt. Även om det inte är mitt favoritparti som leder landet, föredrar jag verkligen presskonferenserna här. Raka puckar, klara besked, erkännanden av begränsningen av vad de vet, besked om vad som händer om situationen förändras på ett visst sätt och när det kommuniceras och klar och direkt uppföljningen av regioner och läkare av nya direktiv, och kapacitet och planering för att genomföra detta. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-12-20 22:20:10 följande:
    Det glädjer mig att du kanske drar på smilbanden {#emotions_dlg.flower}

    FoHM har väl annars anklagats för att säga att de inte vet  och att de säger att  kunskapsläget är oklart - dvs att de inte kan dra några säkra slutsatser - detta är någonting som FoHM fått kritik för i denna tråd. 

    Att ta det säkra före det osäkra ligger  - som du säkert noterat pga att det i upprepats ett otal gånger i denna tråd - inte i FoHMs uppdrag, de får gott förhålla sig till att balansera på en tunn tråd mellan den kända vetenskapen  och vad lagarna tillåter i form av och att ge rekommendationer.  Detta verkar ha gett ett resultat som inte har ett utfall som är sämre än det utfall som landet du kallar  'här' har fått trots att de som du säger tagit det säkra före det osäkra.  Kanske beror det på viruset eller så beror det på andra saker att  tagande av de säkra före det osäkra inte gett ett mer positivt utfall, de där presskonferenserna verkar i alla fall inte ha gjort underverk för dödligheten, eller mot dödligheten kanske det borde skrivas.
    T
    Någonting måste ju vara allvarligt fel trots tydlighet på pressträffar, tagande av det säkra före det osäkra och all smittspårning. Är det kanske regeringspartiets eller myndigheternas eller en mister eller en chefsepidemiologs  fel att landetdu kallar 'här'  misslyckas till den grad att ni har ett sämre utfall än Sverige har ? - kanske kommer det en koronakommision till er också - de kan ju belysa vad som _gjorts rätt_ oavsett vilket resultat det fått och berömma tydlighet, det säkra före det osäkra och testning och nedstängningar?

    Det ligger väl lite i linje med att klappa sig på axeln för att _inte_ man representerade Sverige under andra världskriget utan själv satt med en fascistisk regering som samarbetade med nazisterna i Tyskland.

    Världen är bra märklig - och då är ändå månen inte en ost

    {#emotions_dlg.flower}
    Du har fel, situationen här är illa, men i alla fall bättre än i Sverige. Dvs bättre utfall än i Sverige. Färre döda. 
    Ja när FoHM tex säger att kunskapsläget är oklart trots att det finns 47 studier om att munskydd hjälper, ja, då är det läge för kritik.
    Sedan var det ju en underlig parallell du drog med andra världskriget, orkar inte ens försöka förstå vad du menar.
    Ost .. jaha ? det var ju ? verkligen underlig kommentar. Ids inte försöka förstå det heller, ingen förlust tror jag.  
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-20 23:25:49 följande:
    Man sade att det inte går att stänga skolor, eftersom det inte skulle gå att hålla igång samhället när alla är hemma med sina barn. Ett fånigt argument. Det är självklart att de som måste gå till jobbet gör det också då skolorna är stängda, och att skolorna är öppna för just de barnen.
    Det har fungerat utmärkt här, barn vars föräldrar måste gå till jobbet får komma till skola och dagis, samt barn med speciella behov. Resten stannar hemma. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin