Inlägg från: KlantSmurfen |Visa alla inlägg
  • KlantSmurfen

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-05-21 09:46:51 följande: #1345

    Intressant och mångsidig bedömning av situationen. Den här kanalen tar in alla möjliga intressanta personer. Enligt honom är Tawain, Sydkorea och Nya Zealand de enda som har hanterat situationen bra. Men det går förstås bara om man gör det i tid. Han säger dessutom att man borde ha en sån app som Sydkorea och att folk borde ge fan i om man då kan spåra dem - det är ju bara tillfälligt och det räddar liv. Jag tvivlar egentligen inte på det heller, misstänker bara att många inte kommer att göra det. 

    Sedan sa han något intressant, som faktiskt förvånade mig. Han sa att social distancing faktiskt fungerar BÄTTRE än lockdown, och antydde att det finns belägg på det, alltså att det skulle vara bevisat att det blir mindre smitta då. Undrar om det finns nån studie, är det nån som vet?


    ">


    Niall verkar vara en av de vettigare eftersom han inte tar flockimmunitet för givet till skillnad vissa andra som verkar bygga sina slutsatser på att flockimmunitet är ett faktum, we still don't know...swedes have gambled är i alla fall ärligt.

    De pratar om ungefär samma som Niall pratar om i början.
    15:22-20:07, 31:48-34:53




    "Enligt honom är Tawain, Sydkorea och Nya Zealand de enda som har hanterat situationen bra"
    Gad Saad pratar om det med Paul Offit vid 15:00 (2a klippet)

    "Han säger dessutom att man borde ha en sån app som Sydkorea och att folk borde ge fan i om man då kan spåra dem - det är ju bara tillfälligt och det räddar liv."
    Jo men det går tydligen inte att lita på myndigheter när det handlar om information (de vill gärna ha ett övervakarsamhälle) så det är om man godkänner det under en viss tid i appen som man raderar när den inte längre behövs.

    "Han sa att social distancing faktiskt fungerar BÄTTRE än lockdown..."
    Jag förstår inte riktigt vad han menar men han pratar om excess deaths, en fullständig lockdown lamslår ju samhället efter ett tag och många som behöver övrig vård söker den inte vilket innebär ett högre dödstal i längden som inte beror på själva viruset. Om man inte har något systematiskt testande kommer viruset att fortsätta spridas som vanligt efter lockdown.

    1:47-16:16



    Paul Offit - Wikipedia

    Dessa räknas inte som experter men har intressanta diskussioner och tillför ett annat perspektiv, de pratar om flockimmunitet i det här klippet och är tveksamma.


  • KlantSmurfen
    AndreaBD skrev 2020-06-01 13:42:12 följande:

    Jag tycker det är svårt att förstå sig på. Ni som är mer vana med såna modell, du eller fler, kan du förklara vad man egentligen ser på första bilden? Olika mutationer? Men varför är det så många olika punkter och olika namn? (jag har först valt Sverige innan jag tittat närmare på)

    Och andra bilden - hur ser man skillnaden mellan smitta som har kommit till Sverige ifrån ett annat land och smitta som andra har fått av Sverige?


    www.healthline.com/health-news/what-to-know-about-mutation-and-covid-19

    41:00-



  • KlantSmurfen
    AndreaBD skrev 2020-06-06 11:45:05 följande:

    Från och med idag? Då har de ju inte missat mycket än eller? 

    Jag har inget mot idén alls, men största problemet kommer att vara att få tag på lämpliga munskydd och att byta dem tillräckligt ofta också, så att de gör nytta. 

    Och det som FHM har sagt om att det finns risken att man då släpper andra försiktighetsåtgärder, att man kanske inte håller lika mycket avstånd och liknande, det tycker jag låter väldigt rimligt. 

    Jag skulle gå längre än WHO - jag undviker ställen där det är mycket folk. Och jag känner många andra som också gör så. Det borde ju duga BÄTTRE än munskydd. 


    Det hjälper nog när man är inomhus och inte kan hålla distans.

    Jag tror inte så mycket på det där om att munsskydd inte hjälper för att man är för dålig för att anvvända dem och kladdar ner sig med virus som när en ettåring äter tårta eftersom de flesta har fattat vid det här laget att man ska undvika att kladda i ansiktet med otvättade händer och vi är ju kapabla att läsa hur de ska användas, det är väl ändå något man tänker extra mycket på nu när det är något folk har tänkt extra mycket på i månader. Den största smittrisken är aerosoler i luften inomhus, det verkar vara lägre risk att det överförs via ytor och är munskyddet av material som absorberar vätska minskar ju smittrisken ännu mer.
  • KlantSmurfen
    AndreaBD skrev 2020-06-07 10:12:36 följande:
    Såå lätt är det inte heller. Visst, vi vet att man inte ska ta sig i ansiktet. De flesta kan ändå inte låta bli. Men framför allt - vad gör du om munskyddet flyttar på sig och hamnar fel? Använder du inte händerna då? Men framför allt också - om man har munskydd av papper så är ju engång-grejer egentligen. Man ser vissa människor med lite bättre modeller. Men hur ofta byter de då? 

    Jag säger inget mot att det skulle kunna göra nytta. Jag är bara tveksam till att man kan ha fräscha skydd, byta regelbundet och sånt. 

    Den här studien tycker som jag
    www.researchgate.net/publication/340603522_Face_Masks_Against_COVID-19_An_Evidence_Review
    Experterna som säger att munskydd ger falsk säkerhet verkar vara överens om att munskydd minskar risken att smitta andra och när även tygmasker minskar risken att smitta andra så verkar det ju som de gör en tankevurpa när de ignorerar "minskar risken att smitta andra"
    www.researchgate.net/publication/341654846_A_face_mask_reduces_coronavirus_transmission_but_doesn't_protect_the_eyes

  • KlantSmurfen
    AndreaBD skrev 2020-06-13 14:10:10 följande:
    Kollade just efter en bra förklaring och hittade den på folkhälsomyndighetens hemsida:

    Droppsmitta innebär att smittan överförs via droppar som sprids i luften när någon hostar, nyser eller kräks. Dropparna faller snabbt ner genom luften och når som regel inte längre än någon meter. En del av dropparna, så kallade aerosoler, är så små att de följer med luftströmmar något längre. Både större droppar och aerosoler kan smitta den som andas in dem. Viruset som orsakar sjukdomen covid-19 sprids i första hand som kontakt- och droppsmitta och i vissa fall även som aerosol.


    Luftburen smitta utgörs ofta av viruspartiklar som förökar sig i blåsor på huden och virvlar upp i luften. Luftburen smitta kan färdas långa sträckor och ses exempelvis vid mässling och vattkoppor. Även mycket små intorkade droppar kan, om de blir tillräckligt många och håller sig kvar i luften, orsaka luftburen smitta för den som andas in dem. Luftburen smitta utgör en mindre risk utomhus och på platser med god luftomsättning, där dropparna snabbt späds ut.


    Den här artikeln förklarar det ganska bra lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/04/aerosoler-kan-vara-en-smittvag-vid-svar-influensa/

  • KlantSmurfen
    AndreaBD skrev 2020-06-14 16:34:41 följande:
    Tack. Jo, det var ganska bra. Han skiljer dock inte alls mellan aerosol och luftburen.... 

    Luftburna aerosoler är en smittväg så på det sättet blir luftburet men det är ju inte det enda sättet kan smitta på så det går ju inte att dra en gräns. Lyckas man kladda någons saliv i ögonen kan det bli en annan smittväg.

  • KlantSmurfen
    Pope Joan II skrev 2020-06-15 11:58:15 följande:
    Vad kallas den där tekniken som du jämt kör med då? Den där du säger till alla som inte tycker som du gör att de inte förstår något, att de har en misstänkt agenda, att de sprider desinformation? Tekniken där du visst talar inte bara för dig själv utan är "vi" med några - oklart vilka. Vad kallas den tekniken nu igen?

    #23 www.familjeliv.se/forum/thread/80221549-har-fordomarna-om-personer-med-aspergerautism-minskat-pga-greta-thunberg/1/nick/80226556
    www.familjeliv.se/forum/thread/79671217-varfor-forsvinner-yttrandefriheten-mer-och-mer-i-sverige

  • KlantSmurfen
    FDFMGA skrev 2020-06-16 14:34:41 följande:
    Nja, det var nog snarare den här tråden jag syftade påSkrattandehttps://www.familjeliv.se/forum/thread/79629493-greta-thunberg-ar-overskattad/1/nick/80294279

    jepp och #776 där jag frågar om du väldigt nära släkt med herr ad hominem är extra jätteviktigt
    och så har vi den här roliga tråden där du blir trollad att förneka vetenskap. Förutsägbar så det är pinsam, som om godhetssignalering är något extra känslig...
    www.familjeliv.se/forum/thread/79589367-fortjanar-greta-thunberg-nobels-fredspris/64
    www.familjeliv.se/forum/thread/79589367-fortjanar-greta-thunberg-nobels-fredspris/75

  • KlantSmurfen
    FDFMGA skrev 2020-06-16 15:51:53 följande:

    Haha, det såg jag nog aldrig. Men det stämmer ju väldigt väl med min tes att det finns stora likheter mellanl sverigevänner, klimatförnekare och pangdemister, inte minst ifråga om fallenheten för att diskutera persom i stället för ämne.

    Inte heller min vetenskapsförnekelse minns jag - vilken form av kvasivetenskap var det jag förnekade, ockultism eller telepati


    "Men det stämmer ju väldigt väl med min tes att det finns stora likheter mellanl sverigevänner, klimatförnekare och pangdemister..."

    ja, det är liksom svårt att missa att du precis som ad hominem är betydligt mer intresserad av att diskutera person och personens avsikter än sakfrågan, speciellt när någon har "fel" åsikt.

    "Inte heller min vetenskapsförnekelse minns jag - vilken form av kvasivetenskap var det jag förnekade, ockultism eller telepati"

    det är den där du inte hade varit lika snabb att förneka om du gått en snabbkurs i marknadsföring så du nästan hade haft lite koll på vad du svamlar om...
  • KlantSmurfen
    FDFMGA skrev 2020-06-16 18:15:35 följande:
    Haha, jag har så svårt att förstå varför man som du väljer att ge personer öknamn. som t ex att kalla Klyban "ad hominem".

    Din sista mening är lite svårförståelig, men vill du diskutera vidare kanske du kan ta i den diskussionen  tråden du länkade till så kan jag säkert hjälpa dig tillrättaSolig

    Lycka till med marknadsföringen förresten, glöm inte att budskapet måste vara kort och kärnfullt!

    "Haha, jag har så svårt att förstå varför man som du väljer att ge personer öknamn. som t ex att kalla Klyban "ad hominem"."
    för att det ofta är hans starkaste (och enda) argument.

    "Din sista mening är lite svårförståelig, men vill du diskutera vidare kanske du kan ta i den diskussionen  tråden du länkade till så kan jag säkert hjälpa dig tillrätta"
    de som klickar på länken inser nog samma sak som jag, det blir mer rätt utan din "hjälp"

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin