Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-09-03 08:30:07 följande:
    Lyssnar faktiskt på den just nu, haha.
    Haha!! :D
    Litenmenhård skrev 2020-09-03 08:33:59 följande:

    Jag blir hemma från jobbet idag så jag kan hänga med er hela dagen! . Jag känner mig lite konstig i magen och vid minsta lilla ska man ju stanna hemma.


    Hoppas det inte är nåt! Jag är fortfarande sjuk-ish, man får se hur dagen går.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-03 08:42:00 följande:
    Mortiscia80 skrev 2020-09-03 08:35:36 följande:
    Haha!! :DHoppas det inte är nåt! Jag är fortfarande sjuk-ish, man får se hur dagen går.
    Jag vet inte om det är något, men bättre att ta det säkra före det osäkra.

    Skönt att höra att du är på bättringsvägen i alla fall. Hur är det med junior?

    Junior är otroligt pigg men han han är så gott som frisk verkar det som :)
    Litenmenhård skrev 2020-09-03 08:51:11 följande:

    Sätter mig och skriver. Har en artikel att skriva. .


    Vad handlar den om? Lycka till!
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-03 09:01:12 följande:
    Mortiscia80 skrev 2020-09-03 08:59:06 följande:
    Junior är otroligt pigg men han han är så gott som frisk verkar det som :)Vad handlar den om? Lycka till!
    Skönt att han är frisk igen. .

    Den handlar om gårdagen när vi var på Tjolahoppsans slott, som jag kallar det.(Tjolöholmsslott, heter det). Nu när jag har det så färskt i minnet så är det ju bra att skriva ner det. .

    Haha ok :D Det blir nog bra
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-03 16:47:17 följande:

    Hej och välkomna till Hajk. Idag ska vi prata om te, men inte om vilket te som helst utan om karate. .


    Welcome to Cobra Kai. Please step up on the mat.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-09-04 02:20:06 följande:
    Det är lugnt med om svar dröjer lite tycker jag. Man svarar när man kan helt enkelt. Du ser nu tog det ju flera dagar innan jag svarar dig...

    Att sticka verkar trivsamt och meditativt med en förhoppningsvis fin slutprodukt så inte otänkbart jag börjar med det. Det blir väl lite medveten närvaro som man säger inom mindfullness när man stickar. Kul också med den kreativa biten och alla fina garner att välja mellan.
    Mortiscia80 skrev 2020-08-29 22:35:06 följande:

    Jodå, med vilja, våld och vaselin löser man det mesta. Funkar det inte så ta mer våld, och sedan mer vaselin. 


    Ha ha that?s the spirit! Och ditt skrivande tuffar stadigt vidare hör jag. Kreativitet handlar väl delvis om släppa på spärrarna och låta energin flöda så kanske därför det funkar bra när hjärnan inte är ?helt med i matchen??

    Har förstått av också dina andra inlägg att både du och din son vart rejält sjuka och att det vart kämpigt för dig att också hålla efter Junior. Hoppas ni hunnit bli friska nu...eller? :/

    Jorå, även om jag älskar sol och värme förstår jag ju att regnet behövs så det är väl bra att det kommer nu. Fast sommaren kunde gärna få fortsätta eternally föf min del...med lite regn då och då. Fast visst är det härligt att mysa inomhus när det är ruskväder ute.

    Men apropå regn och kyligare väder så verkar det som ?min? igelkott gått i ide nu. Jag hoppas det iaf för tanken på att nåt skulle ha hänt honom (henne?) är väldigt ångestskapande för mig.
    Ja precis, lite som mindfulness :) Jag har ju berättat förut om att jag brukar ligga och tänka på stickning om jag har svårt att sova, som att räkna får ungefär haha x) Jag måste nästan fota mitt stash nån dag :D Ja, delar av det iaf för jag har det utspritt på fem ställen i huset x)

    Jo det gör ju det. 60 sidor nu :D Vanliga dialoger är jag bra på, miljö- och personbeskrivningarna har jag medvetet bara gjort lite lättsamt eftersom det är sånt man kan fylla på senare men jag tycker det är svårt med intima scener så det behöver jag träna på. Dvs hur detaljerat man ska hålla det och hur snabbt man ska föra scenen framåt. Övning ger färdighet iaf.

    Jag skulle nästan kunna kalla mig frisk nu och sonen verkar inte tjock i näsan längre så det blir fsk på måndag :) Då kan man äntligen återgå till vardagsrutinerna. Det har inte varit så tufft med själva förkylningen, men att ta hand om ett litet barn som har energi för tre är det som tagit knäcken på mig. Redan efter ett par timmar är man slut. Men nu är det äntligen helg också :)

    Jag håller tummarna för kotten! :) Apropå djur blev jag glad att se "vår" ekorre idag, den bor bakom takpannorna mellan första och andra våningen och fick ungar för några år sedan. Tyvärr hittade vi en av dem död på uppfarten, säkert någon katt som fått tag i den. Så det var fint att se att mamman fortfarande bor kvar här :)
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-09-05 19:29:46 följande:
    Jo, jag kommer ihåg du nämnde det där om tänka på stickning som sömnknep. Tänker du på känslan när du stickar eller hur funkar det?

    Klart du ska fota din garn-stash!

    Det är inte bara gudomlig inspiration att skriva utan hårt arbete också eller hur?! Har hört flera författare säga det är ett jobb där man måste sätta sig vid datorn visst antal timmar och flitigt arbeta, inte sväva omkring i väntan på inspiraaatioooon. Typ. Fast va vet väl jag...

    Skönt höra att ni är friska nu och jo, jag förstod det va kombon sjuk mamma och livligt småbarn som va det som knäckte dig.

    Jag håller också tummen för kotten. Vill ju den ska få ha det bra!

    Kul med eran ekorre men synd att ungen blev tagen av en katt (?). Ekorrar är söta. Apropå det så minns jag när vi va i NYC hela familjen och fick syn på en söt jordekorre vid ett träd i Central Park. Vi gav den lite...nötter tror jag det va och då kom det en till jordekorre...och så en till... och en till...till slut bara kryllade det av galna jordekorrar runt våra fötter, säkert hundratals och pappa tyckte det va bäst att dra därifrån. Ha ha absurd upplevelse asså!
    Jag föreställer mig att jag stickar helt enkelt :) Hur man för nålarna och maskorna. Rätstickning är det som gäller. Det går snabbt, mjukt och är monotont.

    Precis så är det. Man skulle ju inte ge sig på att vara författare om man inte tyckte om det man gjorde, men samtidigt måste man producera, helst flera timmar om dagen. Men man sätter sig och skriver, oavsett om man har inspiration. Ska man vänta på inspiration kanske man aldrig får något skrivet. Men sätter man sig ner och sätter igång så kommer inspirationen oftast ändå, och det som är bra behåller man och skrotar resten. Stephen King jobbar åtta timmar om dagen och nästkommande börjar han med att läsa igenom gårdagens text för att se vad som blev bra eller inte, och sedan fortsätter han. Eftersom det här mest är en hobby för mig går jag mycket utifrån inspiration för att starta något nytt, men måste ofta se till att hålla mig på den smala vägen så det också blir slutfört. Även om det bara är att skriva för träningens skull så behöver man också öva på avslut.

    Funderar på om det håller på att ta om sig. Sitter med konstig hals idag och konstig yrsel (kanske migrän på g?).

    Men så sött :D Jordekorrar är ju väldigt fina djur också. Föreställer mig att det kan kännas som att vara med i en produktion av Hitchcock att bli omringad på det där sättet x)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-06 08:30:22 följande:
    Morrn, morrn. Hur har du sovit?
    Bra natt :) Tyvärr har jag åkt på nån konstig yrsel under fm, undrar om det är kristallsjuka igen. Jag ska testa några övningar sen och se om det går över.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-06 09:06:51 följande:
    Vad är kristallsjuka för något? Det låter ju inte bra i alla fall.
    Det är helt ofarligt iaf :) Man har små kristaller i örat som signalerar kroppens läge upp till hjärnan och när de hamnar fel så skickas fel signaler, så man känner sig yr eftersom det som signaleras från örat och vad ögat registrerar inte stämmer överens. Det är därför man blir åksjuk också (vilket jag lätt blir).
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-06 17:49:09 följande:

    Nej, det funkade inte. .

    Någon som vet hur man ska göra för att lägga upp bilder som man hämtat från nätet?


    På dator iaf så finns en knapp som heter "Välj filer", därifrån kan man lägga in bilder.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.