Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    JonasSa skrev 2020-08-26 21:26:37 följande:
    Låter som det var blött i köket!

    Vad ska du göra med allt garn?
    Ja det var väldigt blött och vi har kök med glest mellan brädorna så jag hoppas det inte blir fuktskador nu. Återigen aktualiserar det frågan om att byta golv helt.

    Det jag fick hem nu (7 st á 100 g) är tänkt främst till sockar och så en mössa. I mitt totala stash har jag säkert ca 500 nystan annars x) Man köper när man hittar bra pris och så får det ligga till sig tills man kommer på vad det ska bli, men jag ska börja i andra änden så jag blir av med lite och istället gå igenom alla tusentals mönster jag har för att se vad jag vill göra, och kolla vilket garn som passar till just det projektet.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-08-26 22:51:19 följande:
    Ingen mjölk till lilla igelkotten, nej men kattmat det är va han får. Och han käkar stora mängder, mer än min katt t o m. Misstänker han äter upp sig inför vinterdvalan som det nog är dags för snart. Dom går tydligen i dvala när dygnstempen går under 9°.

    Ja, der där med åska och dra ut alla kablarna asså. Vore skönt om man kunde skydda all elektronik med en knapptryckning istf som nu behöva rycka ur femtielva sladdar.

    Det går framåt med din novell hör jag.
    Mortiscia80 skrev 2020-08-23 20:14:20 följande:

    Aha! :) Det märkte jag inte ens haha!

    Det var ju bra pris tycker jag :) Kanske önska dig i julklapp?

    Ja men huvva! Gammalt kaffe smakar vidrigt :s Jag kör med fint espressopulver från Nescafé [reklam] och en del socker och helst riktig grädde men annars funkar det med mjölk. Eller så gör jag varm choklad och har i lite kaffepulver där.

    Nej lever har jag aldrig ätit, det känns osmakligt att äta inälvor. Antagligen för att man inte är van. Äter inte blodpudding som vuxen heller. Men däremot leverpastej x)


    Va in på Clas Ohlson igår och såg att dom hade air fryers i tre olika prislägen. En liten för 499 spänn, en större för 799 och så en Philips för 2799 (dom första två av eget märke). Måste nog kolla upp lite jämförande tester osv.

    Jag dricker också mest snabbkaffe, ofta Gevalia men också Nescafé som jag faktiskt tycker ger godare kaffe än i bryggare utöver att det är smidigt och man bara gör exakt så mycket som man också dricker upp. Mjölk vill jag ha i och även lite socker utom när jag dricker espresso som ska va svart men med socker.

    Blodpudding är inte riktigt min grej men det är mer att det är för sött kryddat jag har svårt för än att det är blod. Lever är däremot väldigt gott men viktigt är att det INTE är överstekt utan lite rosa inuti. Överkörd lever är trist som fan.
    Mortiscia80 skrev 2020-08-24 18:37:42 följande:

    Kontrar med denna!

    ">


    Gamla men roliga klipp! Läste i Variety att Torsten eventuellt ska spelas av Chuck Norris. Spännande! :P
    Mortiscia80 skrev 2020-08-26 21:13:10 följande:

    Tjena :) Jodå, bra på det stora hela får man säga. Har fått hem mer garn nyligen haha :D Adlibris har stor rea på Socki bl a. Otroligt seg igår, bättre idag! Ska fortsätta skriva lite innan läggdags :) Hade en smärre översvämning i köket idag (diskmaskinen spydde ur sig flera liter vatten) och har fått en del gjort hemma.


    Oj, va trist med diskmaskinen. Måste den servas?

    Kul med allt garn. Kanske skulle beställa lite åt katten. Dom gillar ju garnnystan.

    Skämt å sido så kan du ju sticka många fina grejer nu.
    flygrl skrev 2020-08-26 23:31:14 följande:
    Håller tummarna att ni slipper fuktskador! :/

    Fascinerande och imponerande med din garn-stash och ditt stickande. Verkligen!
    Ja det kanske är det lilla kotten håller på med! :) Har du någon skyddad plats där du kan bulla upp en lövhög åt den? De gillar tydligen sådana ställen för att övervintra.

    Mm, håller med. Man kan ju inte stänga av huvudströmbrytaren heller, för man behöver ju el till kyl och frys, annars hade nåt sånt varit perfekt. Ska tänka på det! Jag har ju ett proppskåp, kanske bara flippa där?

    Jodå, lite långsammare men ändå uppe i 45 sidor nu :) Ska försöka skriva lite idag tänkte jag. Måndag hade jag migrän och tis/ons fullt upptagen.

    Vi har en OBH. Jag skulle nog inte välja någon av de du tittat på för Phillips är alldeles för dyr och jag vet inte hur bra CO:s egna skulle vara, men kolla pricerunner eller nåt :)

    Haha för mig ska det vara både socker och mjölk, helst grädde :D 

    Det är gummilisten längst ner som blivit gammal, hård och bucklig så vi måste isf byta hela maskinen helst. Jag klämde tillbaka listen och det verkade hjälpa, det kom bara ett par droppar sedan men man får hålla koll på den. Även om det bara är droppar så blir det ju skador till slut! Apropå det så måste jag ta tag i att laga ena torktumlaren också, den har stått och väntat alldeles för länge nu. Det är nåt fel med att föra ångan/vattnet till den där behållaren man tömmer, så jag måste öppna upp hela sidan och antagligen baksidan också men har inte orkat, och vi har ju iaf en som funkar ändå plus stor torkställning.

    Haha jaa jag har en del :D Många vackra färger, så härligt! Men nu gäller det att börja göra nåt av dem också tycker jag. Man vill ju inte samla på sig en hel livstid och att det bara blir liggande. Nu blir det jul snart så det känns som läge för att göra nåt till dess, ska bl.a. göra spiralsockar till brorsan tänkte jag. Han har så konstig storlek annars och eftersom de bor långt bort är det inte så lätt att mäta mot heller, men en sådan formar sig efter foten så man behöver bara tänka på att det blir bra längd :) Har glömt om du berättat, men du stickar/virkar inte alls eller?

    Hoppas du får en bra dag :) Och ni andra med förstås!
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-08-28 21:44:38 följande:
    Kotten har redan hittat en bra skyddad plats under ett mindre trädäck som finns vid kolonilotten. Där har den skydd mot rovfåglar, katter och människor. Det finns också en del löv och kvistar och sånt den kan inreda med. Helst skulle jag villa ta med den hem men det går ju inte...

    Ja, det vore skönt om man snabbt och enkelt kunde slå ifrån strömmen till all känslig elektronik med typ en knapp eller nåt. Kanske blir det så i framtidens bostäder?

    Nej, det blir nog inga av dom air fryers jag råkade passera på Clas Ohlson. Vill ju ha en vettig som fungerar bra men inte är alltför dyr så får kolla vidare. OBH Nordica ska jag kolla upp.

    Jobbigt med hemelektronik som går sönder och vattenskador är väl inte att leka med precis. :/

    Hoppas ni får ordning på det där!

    Härligt med garn i fina färger. Jag älskar färger! Och skulle gärna villa kunna sticka fina grejer i sköna färger men tyvärr så måste jag lära mig det först. Blir lite pepp när jag läser va du skriver!

    Ha det bra du med!
    Mortiscia80 skrev 2020-08-27 17:54:29 följande:

    Haha den här tråden blir en riktig långkörare! :D


    Eller hur?! Fantastiskt jue!
    Nu är jag tillbaka! Ursäkta att jag inte svarar på allt nu men det är sent och jag vill fortfarande få in lite skrivande ikväll också, men det är klart du ska lära dig sticka! :) Trivsamt, lika effektivt som meditation och du får nåt fint när det är klart :D Man kan ju börja smått.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-08-29 18:28:12 följande:

    Jag brukar använda sunt förnuft och en jäkla massa envishet, ska tilläggas.


    Jodå, med vilja, våld och vaselin löser man det mesta. Funkar det inte så ta mer våld, och sedan mer vaselin. 
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-08-29 19:21:33 följande:
    Jag kollade på Clas Ohlsons för ett tag sen då kostade ett kedjetäcke 2000 kr.

    Jo, det kan ju stämma, sen har ju yngre personer lättare att lära sig med.

    Ja, haha, det behövs lite sunt förnuft och envishet ibland. .
    Om du vill ha kedjetäcke och är lite händig köper du Ikeas billigaste (39 och sedan köper du metallbrickor hos järnvaruhandeln som du syr fast. Klart! Fast du måste alltid ha påslakan för du kan knappast tvätta det ifall brickorna rostar.
  • Mortiscia80
    JonasSa skrev 2020-08-29 19:55:43 följande:

    Halloj!


    Kul att se att ni skriver, nu jagar inte jag numerär så 5000 är oinytressant, viktigare är kvalitén och vänskapen!

    Har ni gjort något kul i dag, själv har jag varit ute mycket och varit social. Är härligt med kompisar!Solig


    Lika bra jag är trevlig och hälsar på dig med :)

    Jag har inte haft någon bra dag, tyvärr... Sonen blev sjuk igår, taskig sömn inatt, han har så klart haft det tufft idag (förutom den vanliga trotsåldern) och mot eftermiddagen började jag själv slokna ihop med en öm hals så nu kurerar jag den så gott jag kan. Sonen hade riktigt hög feber igår men den har gått över redan så jag hoppas det är något milt virus vi plockat upp som snart ger med sig. Men kvällen har iaf varit bra :) 
  • Mortiscia80
    JonasSa skrev 2020-08-29 23:46:16 följande:
    Tråkigt, jobbigt när barnen är sjuka. Man får trösta sig med att de ofta kryar på sig fort. Fast då ska man inte insjukna själv.

    Krya på dig!
    Tack :)
  • Mortiscia80

    Fortfarande sjuk och seg men halsen är bättre, jag begriper inte hur jag ska orka med morgondagen för då är jag ensam hemma med sjuk junior. Tyvärr är han pigg som en lärka med allt under 40 graders feber så det blir en utmaning.

    Idag har jag lyckats skriva flera sidor åtminstone, uppe i strax över 50 nu! Allt under 100 sidor räknas tekniskt sett som en novell fortfarande x) Jaja, bara det blir bra så. Man behöver alltid mer träning.

  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-08-30 16:57:52 följande:

    Jag fick paket idag. Julen kommer tidigt i år. Inbrottssäkert paket. Tog mig en kvart att öppna det, haha.


    Vad fick du? :)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.