• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Är för övrigt helt övertygad om att om de som drabbades av Spanska sjukan hade kunnat se oss och vår situation, då hade domen inte varit nådig:

    Vi har sjukvård i världsklass, och den är nästintill gratis.

    Vi har en pandemi, absolut, men vi vet var den kommer ifrån, hur viruset ser ut och är uppbyggt, vi har vaccin på gång och vi vet, kliniskt, hur vi ska skydda oss själva och andra.

    Vi har alla tekniska möjligheter att hålla kontakt i jul - dygnet runt om vi så önskar.

    Det enda våra myndigheter vill är att vi inte träffas som vanligt - och den lilla enkla saken verkar många ha otroligt svårt för.

    Jag tror att om de som drabbades av Spanskan, - där ibland hela familjer strök med - om de hade kunnat se oss hade de flatskrattat. Och trott att vi var mindre begåvade hela bunten.

  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-09 10:34:30 följande:

    Ja, det är många frågetecken som behöver rätas ut.


    Jag hoppas, bror, att du är okej med att jag delar med mig av personliga funderingar i din tråd.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-09 10:42:13 följande:

    Ja, absolut! . Det är ju det den är till för.


    Det tackar jag för, även om mina tankar inte alltid är positiva.

    Som den här; en gång ska jag berätta för min son om den första krigsjulen i första världskriget.

    När soldaterna la ner sina vapen, och stod och sjöng "Stilla natt" på varsin sida om fronten (och sedan kom krigandet inte igång igen förrän i januari).
  • Disa35
    Aniiee skrev 2020-12-09 17:32:29 följande:

    VPN. Har du ingen sån så rekommenderar jag det starkt, av många skäl, inte minst säkerhetsmässigt. Och att kunna se diverse streamingtjänster från andra länder än där man råkar vara =P


    VPN, det är en tjänst där man de facto är i Frankrike men påstår sig vara i Nya Zeeland (som exempel), eller hur?

    Inte så insatt, vilka fördelar finns det? Förutom att lura streamingtjänster då
  • Disa35

    Allmän fråga till tråden:

    Är det någon som minns de där små mjuka doftkulorna i olika färger som var populära på 90-talet? Såg ut som vanliga spelkulor, men var mjuka och doftade.

    Vad sjutton skulle man ha dem till?

  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-10 08:35:13 följande:

    Haha, ja de ja. Nja, jag vet faktiskt inte. Tycker det var ganska mycket hysteri kring badgrejer på den tiden överhuvudtaget. Kommer ihåg när någon fyllde år att dem kom med en jättekorg full med badsalt och annat.


    Jag ska inte svära på det, men jag tror inte det här var badgrejer.

    Fast jag minns också badhysterin som var där ett tag, i hård konkurrens med låsbara dagböcker, tamagoochis, halsband i form av lädersnören med fula/töntiga berlocker och spiralformade skosnören.
  • Disa35

    Samt när en femma betydde att man hade råd med en Piggelin och två tuggummin

  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-09 16:00:08 följande:

    Mycket mer än en halv herrgård tydligen. Fint att de där från Coltvolt inte är så pushiga mot barnen utan ganska naturliga, inte som det där första paret som skulle adoptera Mira.


    Jag måste erkänna att jag var skeptisk till hur Annika Andersson och Johan Glans skulle få till det här, men jag tycker de agerar med bravur.

    Man kan med lätthet tänka sig Anna-Karin som den ansvarstagande ryggraden i blivande familjen, Vilgot som den knasige pappan, och inget sentimentalt klet, inget överspel, inget trams.

    Positivt överraskad
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-10 08:47:43 följande:

    Ok. Jo, haha. Vilka grejer vi hade för oss då. :-P.Ja, vilka tider och ett frimärke kostade typ 4 kronor eller något sånt där. Nu kostar det 13 spänn. Det var nog bättre förr ändå.

    Usch, vad nostalgisk jag blir nu. . 


    TV-reklamen var rolig, kort och innehöll riktiga skådisar...det var dyrt att ringa till utlandet...man var uppriktigt avundsjuk på de som åkte till Mallis på höstlovet...läsk köptes i glasflaskor i backar och togs fram vid festliga tillfällen...det var aldrig tjafs om vare sig Luciatåg i plugget eller avslutning i kyrkan i juni...
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-10 09:04:14 följande:

    När jag pratar med er känns det som att ni vet så mycket och är så världsvana, om man jämför med mig. Min värld är liten och jag lever i en bubbla, på gott och ont, men ibland vill jag också kunna en massa. 

    Bara en fundering från min sida.


    Det gör vi inte och är vi inte, vågar jag nog påstå. Vi har koll på respektive värld vi lever i, plus intressen - i mitt fall historia - och är i övrigt rätt vilse.
    Mortiscia80 skrev 2020-12-10 09:39:44 följande:

    Du får ta lärdom av oss då :) Men det går ju också att förkovra sig för den som vill, du kanske skulle ha som mål inför nästa år att se en dokumentär i månaden om ett nytt ämne? Lagom lite och du lär dig nog massor med nya saker.


    Håller med, det var ett bra förslag.

    Och du kunde ju resa (när det är säkert igen, förstås). Resande kan ge en oväntade kunskaper och perspektiv.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.