Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2023-03-12 21:20:34 följande:
    Ja men testa igen! :) Ibland måste man på't igen för att förstå sig på det bättre, och med övning blir man så klart bättre till slut.

    Hahaha jaa det var nog lika bra du berättade :D Så knepigt att du ska behöva få finnar av krämen men det finns bättre som tur är :)
    Ja, jag får göra det! Min kompis är duktig på det, så jag kan börja tillsammans med henne. Då kan hon fixa det som blir fel i början 😅 Precis! Det kändes som om salvan krävde en lite längre förklaring. Nu kör jag på min vanliga! Tur att jag inte har hemmaspa så ofta 😜
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-12 22:18:58 följande:

    Hej alla, en lugn söndagskväll, jag har passat på att beställa hem lite böcker för ungefär 50 euro och så frakt på det. Det kan det vara värt! Det är trevligt med nya böcker att läsa.


    Hallå där! Det låter skönt med en lugn kväll! Så kul att beställa hem böcker. Några titlar du vill dela med dig av? 😊
  • Eurydike
    Anonym (Trevlig) skrev 2023-03-12 20:23:37 följande:
    Ja det kan man säga att ni har.
    Lilla stakars Torsten vekar vara rätt då härdad  vid det här laget.
    Blev du hög på cola den natten?
    Egentligen är det inte synd om Torsten, för han är väldigt omtyckt här i tråden. Men han och Freddie är gamla vänner och kan ha en ganska hård ton mot varandra emellanåt. Innerst inne älskar de varandra till månen och tillbaka. Det är i alla fall vad jag tror 🤔🌙 Ja, det kan man säga att jag blev! Jag drack alltså en vanlig, oskyldig cola och spårade ur fullständigt. Det beror på att jag är så rysligt pigg förstår du.
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-12 23:46:31 följande:
    Hallå! Visst är det. Jag svarade till Mortiscia80, det skulle se fånigt ut om jag upprepade titlarna igen, men det står i inlägget ovanför detta.
    Ja, haha 😂 Jag får tjuvkika på svaret till Mortiscia80! 😉
  • Eurydike
    Freddie K skrev 2023-03-14 15:32:28 följande:

    Har ni också såna dagar ibland där allt bara kommer över er? En sån dag hade jag idag. Då tänker jag på allt jag inte har och blir så deppig! Jag försöker att tänka positivt, men det är inte lätt alltid!


    Absolut. Då brukar jag försöka tänka att svärtan i livet är ett nödvändigt ont. Att man inte kan vara lycklig jämt. Idag mådde jag lite småskumt efter att ha sovit dåligt. Det slutade med att jag beställde en pizza och då mådde jag lite bättre. Man kan också försöka tänka på det man faktiskt har, istället för det man inte har, även om det är svårt. Hoppas du mår bättre nu! 💖
  • Eurydike
    Freddie K skrev 2023-03-15 04:37:45 följande:
    Tack E.T. Hjärta. Men det tar nog ett tag innan det blir helt bra.
    Förstår det! Ofta försvinner ju inte känslor helt, men man kan lära sig leva med dem och hitta nya sätt att hantera dem. Du vet var jag finns om du behöver prata. Jag känner mig inte nedtyngd av andras problem, så det behöver du inte oroa dig för. Annars önskar jag dig en så bra dag som möjligt 🌞😍
  • Eurydike
    Carolatom07 skrev 2023-03-15 17:03:59 följande:

    Jag har förstått efter att ha varit en tid på det här forumet att jag ofta av andra medlemmar uppfattas som hård, kantig och lite obstinat i mina åsikter och uppfattningar. Och jag har nog en lite annorlunda bakgrund än flertalet på forumet.

    Uppväxt med både en mor och far som hade problem med hög alkoholkomsumtion, även om jag inte skulle vilja kalla (kallat) dem för alkoholister. Men de var glada i att festa i tid och otid, ofta även mitt i veckorna.

    Farsan misshandlade morsan, i slutet av deras förhållande på daglig basis, så att morsan fick fly med mig hals över huvud när jag bara var 3 år (1980) På den tiden fanns inte samma stöd att få för misshandlade kvinnor så morsan fick fly till min farmor och ta hjälp av sina bröder och systrar för att kunna flytta ifrån honom (farsan hade respekt för dem så när de var med vågade han inte göra något). Efter det ringde farsan dagligen till morsan, när vi hade flyttat till en annan ort, och hotade henne till livet bl.a.

    Efter det har morsan bara varit ihop med karlar som druckit mycket och även har velat ha henne att dricka, trots att hon haft ett jobb att sköta. Jag har 3 halvsyskon på morsans sida, och jag fick vara som en ställföreträdande pappa för dem från det att jag var 7 år tills jag flyttade hemifrån i 17-års-åldern. Naturligtvis fick jag ta hand om dem när morsan och hennes karl skulle supa och ha kul, och det var ofta. Då skulle vi hålla oss på vår kant (i våra rum) och inte störa dem. Ofta spelade de hög musik mitt i nätterna så att vi inte kunde sova, varför vi ofta var för trötta för att orka med skolarbetet dagen efter. Läxläsningen blev satt på undantag.

    I vuxen ålder fick jag själv alkoholproblem, värre än var mina föräldrar och morsans karlar haft. Därför har jag levt i ett utanförskap i drygt 20 år av mitt 45-åriga liv. Men det blir för långrandigt att berätta om det här. Nu försöker jag komma igen på alla plan. Har börjat Folkhögskola och som volontär på Erikshjälpen bl.a.

    Är nog av många att betrakta som en loser, en som missat alla tåg. Men jag kämpar och försöker visa mig som den bästa versionen av mig själv, med blandad framgång. Har varit otursförföljd hela livet och det har såklart färgat mig som person. Det har gjort att jag blivit avundsjuk på de jämnåriga och andra som lyckats så mycket bättre i sina liv. Och den avundsjukan gör mig ofta bitter och på sämre humör. Men jag försöker stila mig och försöker "tänka bort" besvikelser, sorger och ilska.


    Hej och välkommen till tråden!

    Hur man uppfattas av andra, hur man uppfattar sig själv och hur man faktiskt är behöver inte alltid stämma överens. Oftast gör det inre det.

    Tack för att du delar med dig av din bakgrund! Jag förstår att du haft det väldigt tufft och börjat livet i en uppförsbacke. Tyvärr påverkar barndomen ofta ens självkänsla även i vuxen ålder och man kan ha skapat beteenden och mönster som kan vara svåra att bryta. Beklagar verkligen det du varit med om och kan känna igen mig i mycket av det! Men det som har hänt, har hänt. Det kan man tyvärr inte ändra på. Så det enda man kan påverka är framtiden, vilket är precis vad du försöker göra just nu. Vad läser du på Folkhögskolan och hur trivs du som volontär på Erikshjälpen?

    Förstår hur du känner kring att vara otursförföljd och att det har färgat dig som person. Att känna sig bitter är inget lyckopiller som får en att må bättre direkt, så bra att du försöker fokusera tankarna på annat. Jag jobbar själv med att hålla negativa känslor under kontroll och blockerar dem ofta genom att tänka; tänk inte på det. Sedan sysselsätter jag mig genast med något annat, för att hålla hjärnan upptagen. Det jag jobbar med nu är att sätta sunda gränser och inte halka tillbaka in i en destruktiv relation igen. Jag bor ensam för första gången någonsin (vid 35 års ålder) och försöker hantera att leva själv. Det leder till väldigt många inlägg här på forumet och den här tråden (och människorna i den) har varit ett fint sällskap både till vardag och fest. 
  • Eurydike
    Carolatom07 skrev 2023-03-15 18:55:35 följande:

    Jag går på konstkurs, då jag ända sedan jag var barn haft en färdighet för karikatyr- och serieteckning, inspirerad av bl.a. serier som 91:an och Uti vår hage, som var mina favoriter redan då.

    Men den här kursen är ju mer inriktad på riktig konst, målningar i akvarell, akryl, olja och att skapa 3-dimensionella bilder med gips.

    Och det är sådan konst jag vill utvecklas i.

    Jag trivs bra på Erikshjälpen och det är en bra gemenskap, samt intressant att se vad folk lämnar in för grejer och kläder.

    Ja, barndomen och uppväxten präglar oss mycket, och då jag går på KBT (terapi) får jag verktyg att ändra mina tankemönster. En intressant utmaning i sig. Man lär sig mycket om sig själv och varför man reagerar som man gör, men lär sig också hitta nya sätt att förhålla sig till situationer och människor i sin omgivning och deras beteenden.

    Det jag har svårt för är bl.a. de sociala koderna som råder bland "vanligt" folk, då jag ju tidigare mest varit van vid att umgås med missbrukare och van vid deras jargong och beteenden, som många gånger är mer gränsöverskridande.

    Jag har väl till viss del fortfarande lite av den jargongen. Men försöker "slipa ner de hårda kanterna" och försöker bli som folk är mest, utan att fördenskull göra avkall på min identitet, dvs den jag är.

    Behovet av att föryngra mig, som jag skrivit lite om i en del trådar här, kommer just av att jag känt att jag slängt bort flera år i missbruk, att jag vill ta igen allt jag gått miste om. Det innebär för mig också en sorts "revival" av yngre år, som jag ser mest som en kul utmaning. Många kvinnor t.ex. anser ju att män som har en bakgrund med olika former av missbruk är "skadat gods" och sådana man ska akta sig för. Därför försöker jag göra allt för att sopa igen spåren av den jag varit, och "restaurerar" mig själv på olika sätt, för att inte framstå som ärrad av min bakgrund, även om jag psykiskt ju faktiskt är det.


    Det låter kul! Jag har gått på konstskola i två år och har läst Svensk formgivning och Konstvetenskap på högskolan, så jag är också konstintresserad. Just nu jobbar jag som skulptör, men har erfarenhet av att måla med akvarell, akryl och olja. Men det var länge sedan nu. Serieteckning har jag aldrig ägnat mig åt, men illustrationer till barnböcker har jag gjort några gånger.

    Skönt att du trivs bra på Erikshjälpen! Kan tänka mig att det är spännande att se vad folk lämnar in. Själv brukar jag leta efter fint gammalt porslin och böcker.

    Har du några bra generella tips (från KBTn) så får du gärna dela med dig av dem här. Jag behöver alla tips jag kan få.

    Aha! Jag förstår. Ja, det kan ju bli en krock annars. För mig är missbruk inte stigmatiserat och jag ser inte människor som missbrukat som skadat gods. Min lillebror missbrukade under flera år, men lyckades tack och lov ta sig ur det. Idag är han helt drogfri sedan många år tillbaka. Själv har jag inte ens rökt en cigg, men dricker alkohol och blir oerhört påverkad av kaffe ☕️
  • Eurydike
    Pinkcandy skrev 2023-03-16 17:23:07 följande:

    Hej på er


    Hallå där!

    Välkommen till tråden 😊
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-15 20:52:05 följande:
    Inte för att jag är eller har varit någon vane- eller varjedagrökare och absolut inte cigarettrökare, men några gånger har det provats. Du har nog inte missat så mycket där, det smakade aska och bränt papper, tyckte jag. Vattenpipa däremot var ganska smakfullt och trevligt, men det var länge sedan. Det är mer ånga än rök.
    Aha! Då låter det inte som om jag har missat något. Aska och bränt papper låter inte så gott, så det kan jag klara mig utan. Vattenpipa låter lite mer spännande, så ska jag börja röka någon gång så får det nog bli det 🤔
Svar på tråden Här är vi alla vänner.