Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-04-03 10:31:01 följande:

    Jag tycker det är synd att man inte får resa någonstans och att folk blir mer och mer isolerade och statsapparaten stängs ner. Jag försöker leva mitt liv så normalt som möjligt. ( Träffar dock inte mycket folk i vanliga fall.), men jag tycker synd om de som tvångsisoleras.


    Håller med, "vi" som vanligtvis lever ett ganska introvert liv drabbas inte alls lika hårt som de personer som är mer rörliga ute i samhället och har skapat sig helt andra livsmönster. Rent mentalt är de väldigt oförberedda på en sådan här kris, och det är därför väldigt många mår dåligt just nu i sin isolering.

    Det enda jag fortfarande gör som jag tycker känns något riskabelt är att man trots allt måste till affären och handla emellanåt, alldeles för ofta i min smak faktiskt.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 10:55:23 följande:
    Absolut, och av bara farten högre löner och bättre villkor.
    Jag för min del har inte uttalat mig i själva frågan, jag har mest sagt saker som att jo, äldre personer kan gå ut och promenera, risken för att bli smittad av ett paket är liten, det går visst att ha påskrunda om man anpassar den osv.
    Sedan har jag försökt förklara vad FHM menar med olika saker, varför de gör som de gör och vad de hoppas uppnå, men det är ju ingen konst att räkna ut; det räcker med att man kan läsa, för att ta reda på hur smittspridning fungerar.

    Jag har iom detta fått åtminstone ett par välkända tyckare på halsen, det är därför jag ursäktar mig lite hit och dit.
    Ja men det är väl skönt om man kan ha en vettig diskussion om saker, där man resonerar om vad vissa uttalanden innebär. Dessvärre stupar det ju rejält när de man talar med är faktaresistenta.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 11:05:34 följande:
    Vet du, ta inte det här på fel sätt, men jag har börjat ändra uppfattning om dig; vi kan bevisligen ha en sansad diskussion, trots att vi har krockat ibland i andra trådar. Positivt tycker jag Glad

    En av proffstyckarna är för övrigt raka motsatsen till faktaresistent, det är 100% fakta hela vägen - problemet med det blir att verkligheten sällan är 100% fakta.
    Haha ok :D Inte för att jag minns ditt nick men så kan det säkert vara. Man tycker inte alltid lika, och ibland stormar det hårt i trådar, särskilt om folk känner starkt för en sak.

    Ja man måste ju kunna ta till sig fakta i relation till verkligheten. Risken är annars när karta och terräng inte stämmer att det är kartan som sägs vara rätt...
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 11:05:34 följande:
    Vet du, ta inte det här på fel sätt, men jag har börjat ändra uppfattning om dig; vi kan bevisligen ha en sansad diskussion, trots att vi har krockat ibland i andra trådar. Positivt tycker jag Glad

    En av proffstyckarna är för övrigt raka motsatsen till faktaresistent, det är 100% fakta hela vägen - problemet med det blir att verkligheten sällan är 100% fakta.
    Näe nu tänkte jag långsamt, det kan nog vara så att jag trots allt känner igen ditt nick! Men kommer inte på var jag sett det :s så det är nog lika bra att släppa det. Kul iaf om man kan "hitta tillbaka" till varandra.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-04-03 11:42:28 följande:

    Jag kan inte bestämma mig för om jag ska skriva min svenska berättelse i första eller tredje person. Vad säger vi, vad läser ni helst och varför?


    Jag läser hellre i tredje person, faktiskt. La märke till det nyligen då jag läste en med första person, det blev nästan störande ibland rentav att läsa den personens alla tankar, och det berodde inte på dåligt skrivande.

    Jag tror att det kan bli lättare för läsaren att sätta sig själv in i händelserna med tredje person, att man blir mer involverad, och så kan det underlätta även för författaren när man skriver, hur pass stora friheter man kan ta sig med allvetandet osv. Annars måste man ju hoppa mellan olika personer hela tiden, plus att det är enklare att beskriva allt som inte har med karaktärerna att göra också. Bara en sådan sak som vädret eller miljöerna t ex. En första person skulle inte beskriva ett rum särskilt ingående så det blir lättare att skapa levande miljöer om man kan gå in på djupet.

    Första person blir mer intimt, och det passar bättre ibland, men oftast är tredje person väldigt bra. Dessutom skulle jag våga gissa att det är vanligaste formatet.

    Det är väldigt mycket av en smaksak ska sägas!
  • Mortiscia80

    Korrektion ang 1:e vs 3.e person, man måste ju inte hoppa mellan karaktärer, men om man vill byta perspektiv så blir det ju så.

  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 12:34:52 följande:
    Det gör du nog, för jag gillar att sticka ut hakan och komma med egna funderingar, även när dessa går emot vad majoriteten i tråden tycker Flört
    Inte för att tjafsa emot då, mer för att jag tycker att jag har något att komma med.

    Ungefär så, och proffstyckarna har en tendens att stirra sig blinda på kartan - i en hel del fall dessutom en hemmaritad karta...

    Det finns massor med tillfällen när verkligheten inte stämmer; silverryggen som skyddade ungen på något zoo, t ex.
    Jag för min del är övertygad om att fakta är en bra utgångspunkt, men att man måste se till verkligheten också.
    Haha kommer att tänka på när Trump hade sin sharpie-penna och ritade extra stora områden för var en orkan (?) skulle kunna slå till :D Sådana människor finns tydligen "på riktigt" också... Skrämmande.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 12:43:53 följande:
    De gör ju det, och ett fåtal av dem har reell makt...

    Fast med Trump finns två fördelar, tro det eller ej
    Hmm... Att han snart förhoppningsvis inte är president längre? Att han kan tjäna som ett dåligt exempel? Kommer inte på något mer :s
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 13:26:39 följande:
    Där var två till Flört
    Att han inte är purung, och att han är impulsiv och korkad - impulsiva, korkade personer har en förmåga att hamna i ganska destruktiva situationer - för att de inte stannade upp och tänkte efter
    Aha :D Ja jag väntar nästan på att han ska få corona också...
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-03 15:05:53 följande:
    Nja...
    Fast jag tror inte, med hans temperament och hetsighet, att han blir sådär urgammal - jag tror inte han kommer ikapp drottning Elizabeth t ex.
    Det är sant, för hon kommer minsann överleva oss allihop tror jag... Nej, han har nog högt blodtryck som spökar, skulle iaf inte förvåna mig. Det känns inte som att han tar hand om sig heller, tränar och äter hälsosamt osv.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.