Inlägg från: Cinnamonbun |Visa alla inlägg
  • Cinnamonbun

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-12-18 21:11:59 följande:

    Kul! :D Jag var lite orolig att den skulle vara för en yngre publik men vi gillade ju The Hunger Games också :)


    Hunger Games är en av mina favoritböcker och filmer! Maze runner är inte lika stark tycker jag, men jag kikar för dotterns skull. Hoppas ni hade en mysig kväll. Nu ska jag titta på dagens julkalender.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-12-20 07:40:15 följande:

    Vi kommer nog över 8000 inlägg innan nyår om vi fortsätter i den här takten

    Ah, ok. Väldigt förtjust i gamla miljöer, stadskvarter, gamla industriområden och sådant. På väg hem från bröllopsmiddagen i våras stannade vi till på en innergård som en gång tillhörde ett kloster, och det var som att befinna sig mitt i tiden - jag kan inte förklara det riktigt, men det var magiskt, alldeles tyst och stilla.

    Gamla stofiler har rätt ibland de också Allvarligt, jag tycker gott man kan börja i den änden, med socialt samspel och folkvett, innan man kastar sig över gps-klocka och Tik Tok. Plus då hur man klarar sig på riktigt, utan skärm, om det krisar till sig.

    Vad med minneskort till systemkamera? Går att peta in i dator och sväljer massor eftersom de är tänkta för rörlig media som tar mycket utrymme.

    Jag tror ärligt talat inte att du behöver någon föräldrakurs, även om det kan vara trevligt. Jag tycker du verkar sansad och vettig med bra egna tankar. Fast det där med läge är viktigt - minns en tråd på detta ämne som var rätt rolig

    Det går nog egentligen att använda obehandlat lin också, båda tål värme och är slitstarka. Problemet är att de är tufsiga, så det kommer trådbitar i maten. Och nu får man ju som sagt inte köpa vissa saker på helgerna, eller de närmaste tre veckorna - vi höll nere den ack så berömda kurvan genom att förbjuda handel med bakplåtspapper, julpynt och aluminiumfolie...håhåjaja...


    Har ni lockdown helt med affärer? Bara mataffärer öppna eller?
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-12-20 08:39:57 följande:

    Och nu bestämde man dessutom i veckan att förbudslistan gäller oavbrutet i tre veckor - du kan ju tänka dig hur det såg ut den här fredagen.


    Men oj! Vilken märklig restriktion med avspärrningar och förbjudna artiklar. Jag kan tänka mig att det skapar trängsel andra tider istället för att sprida ut folk.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-12-20 09:56:36 följande:

    Det är inget riktigt verktyg, det är mätnålen som ser ut som en skruvmejsel

    Vadå, det kan det visst. T ex kunde Mira ha fått en gran över sig, eller fastnat med ena foten i en rävsax - man kunde ha klippt annorlunda, mer parallellt - det svarta hålet kunde ha gjort något mer än att sitta fast och väsa - Rakel kunde ha blivit haffad misstänkt för snatteri - möjligheterna är oändliga! Förresten är ingen elbutik med julgrejer så tom någon vecka innan jul.

    Jag kanske skulle börja skriva julkalendermanus


    Håller med om att det hände för lite smaskiga saker idag. Men nu - bara fyra avsnitt kvar! Trist ju.....
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2020-12-23 12:05:55 följande:

    Så, nu har jag sett gårdagens avsnitt. Jag är inte så pigg idag så jag ber om ursäkt att jag inte svarat på citeringar. Men det lär inte bli nån julskinka hemma hos Andres kan man säga :D Och nu är jag ännu mer säker på att berättargubben måste vara Sören! Då får vi se om Mira stoppar tåget och kommer hem i tid. Undrar om Vilgot kommer ihåg Anna-Karin och sitt förra liv? Och kommer Ernst att ha lärt sig något av det här? Vi får se, i kapitel tjugotre ;) 


    Jag tror du har rätt om att Sören är berättaren. Det har hintats om det på olika sätt och så fick han ju pennan han skriver med.... Krya på dig!
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2020-12-23 14:02:56 följande:

    Inte för att vara sådan, men kan det kanske vara hans son? Sören själv hade varit över hundra.

    För en gångs skull fick de till en spännande cliffhanger


    Jo men jag tror inte det är hans son utan Sören själv. Folk kan ju absolut bli över 100 år. Men vi får se imorgon
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2020-12-23 14:40:58 följande:

    Tack så mycket! :) Har fått lugnande besked och mår redan mycket bättre till mods! Nu ser jag riktigt mycket fram emot att fira jul! :D


    Vad skönt med lugnande besked precis före jul i alla fall.
  • Cinnamonbun

    God jul på er alla. Ja vilken härlig gråtfest det blev i sista avsnittet! Så himla fint. Jag hoppas att ni alla mammor inte sliter ihjäl er med julmaten idag utan se till att ni får ta det lite lugnt också.

  • Cinnamonbun
    Litenmenhård skrev 2020-12-24 10:08:13 följande:

    God jul på dig! . Hoppas du får en bra dag med massa god mat. .


    Tack detsamma!
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2020-12-24 10:05:41 följande:

    Han tänkte smita ut!! Och ta med sig sonen så jag får lugn och ro. Jag ska fundera på saken.


    Vet du vad jag tycker? Låt mannen gå ut med sonen. Be honom köpa lite färdigskivad skinka. Strunta i köttbullarna. Tappa upp ett varmt bad åt dig själv och ta det lugnt ett tag.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.