Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Aniiee skrev 2021-06-01 18:14:50 följande:

    Jag tror jag kulle vilja lägga till en eller ett par för barn, kanske runda av så det blir 10, men tror att jag då också skulle behöva ta bort någon av de vuxnas.

    Input!?


    Jag kan tyvärr inget om kalorier! :o
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2021-06-01 18:35:00 följande:
    Fläskkotlett heter det. 
    Båda namnen fungerar, samma kött :) Men på förpackningen står det iaf fläskytterfilé.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-06-01 18:34:39 följande:
    Det låter alltid så smaskens när ni lagar mat! .
    Haha tack :D
    JagEmma skrev 2021-06-01 18:39:30 följande:
    Här blir det nudlar o ketchup :)
    Det går det med! :) Fast jag föredrar isf spaghetti.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2021-06-01 18:38:26 följande:
    Nä, jag tänkte mer om det var bra milstolpar att presentera. Kalorierna stämmer, men jag tänkte från början skriva allihop var 100e kcal från 100-3000, men det blir så vansinnigt mycket.

    Jag ska alltså skriva en presentation/exempel på hur mycket mat man kan äta på X antal kalorier, för jag hör så ofta "oh X är så mycket" och "oh X är ju ingenting", men ingen verkar kunna säga hur mycket mat det faktiskt ÄR.
    Ambitiöst! :) Bra idé.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2021-06-01 19:01:27 följande:
    Nä, båda namnen funkar INTE om man har lite stålithet och skam i kroppen. Att kalla det för filé är lurendrejeri för att tjäna pengar, inget annat. OCh fullpumpat med "mörning" är det också. När folk började fatta att den frysta kyckling var fullsprutat med vaten och samt blev det ramaskri. När de gör likadant med fläskkotletten så är det inte en jävel som bryr sig för "filé" låter fint.

    Sorry. This is a hill I'll die on.
    Ja det håller jag med iaf! Mörat kött eller färdigmarinerat gillar jag egentligen inte alls, väldigt sällan det funkar.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2021-06-01 19:10:49 följande:
    Jag kände också det var en bra idé. Folk har jätteknasiga uppfattningar när det gäller kalorier och dylikt.

    Så, ge mig lite mer input. Jag tänkte lägga upp det så här:

    Frukost, lunch, middag och hela 3 mellanmål presenteras först, en dagsmeny helt enkelt. Sedan visar jag hur mycket av menyn så går att äta för 500 kcal. Frågan är, ska jag liksom försöka att först fylla ut frukosten, och "spilla över" måltid för måltid, eller ska jag visa jämt fördelat mellan i första hand frukost, lunch, middag, och sedan lägga på mellanmål om det går?

    Och, en annan tanke, ska jag börja med lättprodukter/val som har mindre kalorier, och byta om mer kalorier behövs eller ska jag gå rakt på det fullfeta?
    Du kanske är mer insatt rent näringsmässigt men brukar man inte säga att frukosten ska vara något större och middagen något mindre? Man förbrukar ju inte så många kalorier på kvällarna. Eller finns det någon annan liknande fördelning om att nåt mål borde vara större/mindre? Om inte så känns det som att en balans är bra. Och räkna gärna med ett mellanmål på em, både för barn och vuxna. Det kan behöva fyllas på då.

    Utgå helst från normalfeta produkter, då behöver man inte fundera på vilka som var ok att ha light eller inte. Sedan kan man ge som förslag vilka som går att byta mot light utan större problem.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2021-06-01 20:23:02 följande:
    Det är lite kontroversiellt, det där med hur mycket man äter när. Gammal kunskap dikterar ju just det, talesättet "frukost som en prins, lunch(middag) som en herreman middag(kvälsvard) som ett fattighjon" är gammalt, och det är absolut logiskt. Själv föredrar jag att äta så. Jag brukar föreslå att man tänker efter när man behöver energin, och äta sitt största mål innan det. Frågar man livsmedelsverket och andra andra västerländska motsvaritheter delar de helt enkelt kaloriintaget på 3-4 rakt av, 
    Ja det är så väldigt olika när man behöver sin energi. Mitt minsta mål är iaf frukosten, då blir det ett par mackor och en kopp varm choklad. Sedan matrester till lunch oftast och sedan middagsmålet, men försöker tänka på portionsstorleken då trots att det blir största målet ofta. Om jag skulle äta för att tänka på åtgång skulle lunchen vara störst så jag håller hela em, men vill inte äta så mkt till lunch så jag tar hellre en liten fika på em som brygga inför middagen.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-06-02 07:19:35 följande:
    God morgon, min vän! . Idag blir det en toppendag! .
    Jo den har varit rätt bra här! :) Nu blir det kaffe.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-06-02 15:26:24 följande:
    Jag har slut på kaffe och inte orkat gå köpa. .
    Stackare =/ Fick du en bra dag annars?
Svar på tråden Här är vi alla vänner.