Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Freddie K skrev 2021-05-28 06:42:36 följande:

    Knaaaaark!


    Jag tar gärna en kopp också, tack.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-05-28 18:07:44 följande:

    Jag har en fråga om ADHD, är det någon som känner sig manad att svara på den kanske? .


    Om vi kan så :) Prova
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-05-29 08:16:00 följande:
    Aniiee skrev 2021-05-28 22:10:21 följande:
    Wad sa du, ADHD? Inte mitt expertområde, men lite kan jag. Så mellan mig och Mortiscia kanske det finns svar.
    Ok, då kör vi: Om man har har ADHD, kan man då bli kvitt den, alltså växa ifrån den, så att säga? Jag hade ADHD, men vet inte om jag har det längre. Det kan vara så att medicinen gör sitt med, jag vet inte.Skäms

    Jag skulle säga att man aldrig blir av med det helt men att en del människor lyckas träna vissa delar av sina svårigheter, och medicinering kan ha en positiv inverkan. De med mildare besvär kanske aldrig ens märker att de har ADHD/ADD. En del barn som har diagnos kan t ex lära sig att hantera en del svårigheter och då kan det upplevas som att man växer ifrån det, och hjärnan utvecklas ju dessutom tills man är ca 25 år. Det som är med hjärnan är också att den inte är statisk och att man kan påverka den även som vuxen, skaffa sig nya beteendemönster osv. Det finns alltså inte ett rakt svar på din fråga egentligen.

    Just upplevelsen att ens besvär minskar kraftigt när man medicinerar är en stor orsak till varför personer med andra diagnoser (psykiska besvär) tycker att de är "friska" och inte behöver medicinen längre, sedan slutar de och besvären kommer tillbaka men tyvärr förstår de inte alltid orsak-konsekvens där. Jag skulle iaf inte säga att din ADHD försvunnit utan att det snarare är så att medicinen fungerar väldigt väl för dig och håller det mer i schack. Du skulle kunna prata med din förskrivande läkare om hur det är för just dig, hur du upplever det, dina tankar osv.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-05-29 09:59:36 följande:
    Tack för svar! . Jag förstår att det inte är ett helt lätt ämne. För några år sen var jag med i en studie om ADHD och den läkaren sa att jag inte hade ADHD, men då sa jag att det beror på medicinen, men jag började ju fundera ändå. Jag vågar ändå inte sluta med medicinen för jag vet hur jobbigt ADHD kan vara om man inte är medicinerad.

    Många som träffar mig skulle nog inte tro att jag har ADHD för jag är så lugn, men delvis har jag lärt mig att hantera det och delvis är det medicineringen.
    Vilken konstig läkare, det är klart man inte kan uttala sig om en person som redan medicineras! Det fanns väl en anledning till att du fick den till att börja med, då måste man ha konstaterat din diagnos så klart.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-05-30 08:17:17 följande:

    Jag har en konstig fråga: Hur mäter man att en generation har gått? Alltså, när har en generation övergått till en annan? Hur många år måste det gå för att nästa generation ska ta över? Förstår ni vad jag menar?


    Generation X sträckte sig ca 15 år iaf, generation Y/millenials ca 20 år, generation Z ca 20 år. Boomers som kom före alla dessa varade ca 20 år. Det verkar som att ca 20 år är att räkna som en generation.

    www.bambora.com/sv/se/artiklar/hur-paverkar-generation-kunders-kopbeteende/
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2021-05-30 02:04:57 följande:

    Vad vill ni har för sånger på era begravningar?


    Har inte tänkt så långt än, jag har fullt upp med att försöka att inte tänka på den dagen. Antagligen blir det inga psalmer alls iaf.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2021-05-30 10:42:02 följande:
    Ok, så en generation sträcker sig över 20 år om jag har förstått det rätt?
    Det verkar så när man tittar på de fyra generationer som lever just nu.
  • Mortiscia80
    JagEmma skrev 2021-05-30 12:43:29 följande:
    Jag vet inte, Har just nu ingen som skulle sakna mig tror jag.Mormor men hon är dement så, har inte heller jobbat så länge att jag tror jag gjort avtryck.
    Vad händer i då, om någon skulle hitta mig död. jag menar det praktiska.
    Hu vad morbid fråga :)
    Nytt nick i tråden, eller hur? :) Välkommen in i värmen, här har vi väldigt trevligt.
  • Mortiscia80
    Anonym (Mamma) skrev 2021-05-30 15:27:32 följande:

    Mors Dag och ledsen. 4 barn. Ett enkelt grattis endast från 18-åringen som bor hemma. Kom nog på det för han sov hos flickvän och den mamman blev säkert grattad. Fyllde 55 förra veckan. Tre barn ringde. Fjärde skickade sms. Grattis. Min mamma som bor 500 m från mig -"Grattis på födelsedagen. Det var en skruv som satt i däcket. Skönt att jag slapp köpa nytt däck."

    Blev inte firad när jag fyllde 50 heller.

    Jag är så besviken och ledsen och måste låtsas att jag i ye bryr mig. "Äsch det gööör inget, jag blir inte ledsen"

    Vill bara gråta...

    Om jag grattar min egen mamma? Glöm det, vore det inte för min systers skull så hade jag bett henne fara och flyga för länge sedan. Hon är en dålig mamma och ännu sämre mormor.

    (Jag 55, mamma 73)


    Så trist att inte bli uppmärksammad =/ Du kanske får påminna lite i förväg nästa år och fråga familjen vad ni ska göra för att fira dagen. Jag skulle också ha blivit väldigt ledsen av att ffa inte bli ordentligt gratulerad på födelsedagen.
  • Mortiscia80
    Anonym (Mamma) skrev 2021-05-30 16:33:52 följande:
    Tack. Inte en blomma, tårta eller nåt...min mamma och syster bor ändå i samma by. Jag köpte en Nogger till mig på Coop den dagen.

    Det inte ok att bli besviken heller...
    Ja med tanke på din mamma så skulle jag nog inte räkna med något från henne, då slipper du bli besviken där åtminstone.

    Nogger är gott, men det täcker ju inte upp för omtanken från ens närmaste <3 Hoppas du får en trevligare födelsedag nästa år :)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.