Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här är vi alla vänner.

    Anonym (Fanny) skrev 2023-10-29 05:44:45 följande:

    Hej !
    jag har en liten fråga som jag gått och burit på ett tag men aldrig pratat om det med någon 

    Ibland känns det som att jag är död , inte död så men att man lever fast inte fullt ut.  Man går till jobbet varje vardag och kommer hem till sitt ensamma liv. Dag ut och dag in vecka för vecka år för år . Man kommer hem sätter på tvn dricker lite kaffe innan dusch och middag , sen på helgen går man kanske ut någon gång , kanske träffar någon. Men det känns som man inte riktigt kommer någonstans . Det känns som att månadens stora händelse i mitt liv är när jag tankar bilen att det kostar närmare 1600 kr . 
    Annars är det bara äta sova jobba chilla typ. visst har vänn som jag träffar och så men inget mer. Har provat dejta killar några gånger men det blev ett fiasko och jag kände mig bara mer ensam. 
    Nu till min fråga är det någon mer som känner lever likadant ? Har många gånger frågat mig själv om det är något fel på mig fast det är det ju inte men kanske behöver en liten kick eller pusch för att komma i rätt riktning och förändra detta  enformiga liv och börja leva 


    Hejsan! Det du har beskrivit kallas slentrian. De allra flesta av oss vill ha rutiner i någon mån eftersom det betyder förutsägbarhet och automation. Man behöver inte tänka ut nya system hur man ska göra nästa måltid eller hur man ska ta sig från punkt A till punkt B. Då uppstår en del tid och någonstans i en inte skarp gräns övergår rutinerna till att bli slentrian.

    Det första du bör fråga dig är var förändringen uppstår. Förändringen är en upplevelse som alltså uppstår inom dig. Du kan behöva någon yttre förändring för att upplevelsen ska uppstå. Åtminstone två kända vägar finns dit. Den ena är att du frågar dig vad du vill och strävar efter det. Den andra vägen är att börja införa, utföra och göra annorlunda saker utan att ha en färdig mall. Vad händer om du gör sådant du inte förväntar dig och vad kan det leda till under tiden?

    Sedan finns det en tredje väg som verkligen vädjar till instinkterna och som gör att man känner sig oerhört levande och närvarande. Sök äventyren på naturens villkor. Kanske blir det en fin isvinter för skridskor, man kan ta sig långt på skridskor, både fysiskt och mentalt. Du kanske kommer på något helt annat, som kanot eller dykning, eller att utforska landets eller grannländernas ytterpunkter och hur du ska ta dig dit, eller något annat. Allt det där kommer att få dig att känna dig levande skulle jag tro. Hitta något som känns värt att stiga upp ur sängen för. Lycka till!
  • fultextad användarhandbok
    Freddie K skrev 2023-10-29 15:38:12 följande:

    Jag vill bara spinna vidare på det här med slentrian. Vi alla känner så någon gång och för mig kan det vara en trygghet med rutiner och så, även om det kan bli tråkigt med. Man måste nog utmana sina komfortzoner, fast inte för mycket. Man ska ju inte göra sånt man känner sig jätteobekväm med. 


    Nej alltså, att göra något som inte känns lockande eller givande är inte riktigt bra det heller. Däremot kan man ibland hitta saker som man inte riktigt tänkt på och finna att de är helt bra eller roliga.
  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Trevlig) skrev 2023-11-02 20:00:39 följande:

    Tittar in och säger hej efter en tids frånvaro😊
    Nu har jag flyttat tillbaka till min egna lägenhet och det är som att flytta in i en helt ny lägenhet för den är totalrenoverad efter rök och vattenskadorna 


    Hej, skönt att det löste sig och onnellisuus tupaan asettukoon, må lyckan bosätta sig i hemmet! Då får du inreda i lugn och ro.
  • fultextad användarhandbok
    Anonym (Trevlig) skrev 2023-11-05 21:14:53 följande:
    Hej. Det är så skönt att få flytta hem igen för det har inte varit så roligt att bo i den skabbiga evakueringslägenheten. Jag är glad om vi kan skriva på svenska för jag har bara lärt mig en den finska ord av min ex pojkvän.
     
       
    Hej hej, ja det kan jag förstå. Skönt att kunna inreda och bo som man vill, det ska du lycka till med! Jaha på så vis, men självklart, det är ju mitt modersmål med och mitt starkaste språk.
  • fultextad användarhandbok
    Freddie K skrev 2023-11-07 15:13:58 följande:

    En fråga: Varför blir det alltid groddad på potatisen? Den har väl inte legat för länge då? Den verkar helt ok i alla fall, men blir jag full av de så har de kanske legat för länge? Obestämd


    För att den ska söka sig ner i jorden. Vill man plantera dem går det att sätta både potatisar och enskilda groddar. Inte har den nödvändigtvis legat för länge, är potatisen i övrigt fast och inte skrumpen och framför allt inte grön, kan du använda den. Är den grön ska du inte göra det.
  • fultextad användarhandbok
    Disa35 skrev 2023-11-09 20:26:34 följande:
    Okej.

    Du får förlåta mig för det här, men jag tror det är lika bra:

    Jag är emot alla former av våld, förtryck, förföljelse och liknande. Jag tror på dialog och förståelse, på att det finns en väg vidare och på att det går om man vill. Jag är dessutom för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.

    Med det sagt är jag kritisk mot staten Israel och dess agerande mot Palestina - med världens största militära makt i ryggen. En högst obalanserad konflikt som nu har pågått i sjuttiofem år - från en nation, mot en annan och ett folk som har funnits där på Västbanken i tvåtusen år.

    Och jag har svårt för de som hävdar att Förintelsen krävde 6 miljoner människooffer - för vad gör det med övriga minst 5 miljoner?

    Jag stöder inte Hamas och deras fruktansvärda gärningar, absolut inte, men jag finner det allt svårare att finna sympati för judarna så som Israel agerar också.

    Jag hoppas att du förstår mig.
    Så kom då jag, och lade mig i lite. Jag håller med, våld, förtryck och förföljelse är något jag också är emot. Försvar är jag däremot för. Också emot hur ovan nämnda stat beter sig och jag tror att det här kommer att ses med andra ögon historiskt. Däremot så var ju förintelsen hemsk och krävde oerhört många offer, oberoende vad som sker i dag, vad som händer i dag kan aldrig ursäkta vad som skedde i går.
  • fultextad användarhandbok
    Disa35 skrev 2023-11-10 17:23:16 följande:
    Exakt! Tack! Tusen tack!

    Förintelsen var absolut hemsk, har aldrig sagt annat, men jag tycker inte att det ursäktar att man beter sig hur som helst. Har också lite svårt för den där uppdelningen som en del gör, i "riktiga" offer (judar) och "alla andra". Jag menar, det var ju sån där uppdelning på folk och folk som startade eländet.

    Tycker också att du ska kika på "Historien om Sverige" - den finns på SVT Play och är riktigt bra!
    Där håller jag med, offer är alltid offer, oavsett det rör sig om förintelsen eller gulag eller de som dog i då de försvarade oss mot Rysslands anfall för länge sedan. Jag har nog inte sett någon sådan uppdelning av offer, att en del skulle vara mer hedervärda än andra. Den enda uppdelningen jag själv gör är de som fallit offer för andra människors handlingar och de som gjort det utan att andra människor varit inblandade. På något vis är det lättare att förstå naturens krafter än viljan att skada. Så det är enbart på de grunderna. 

    Inte vet jag om du har något speciellt i åtanke, fast jag har aldrig bott i just Sverige och jag tror mig ha koll på grundläggande historia. Men tack för tipset!
  • fultextad användarhandbok

    Tillägg till ovanstående: Svensk historia är ju till stor del även finsk historia, då de var ett och samma land i väldigt många hundra år, så man har ju så klart läst svensk historia.

  • fultextad användarhandbok

    Ja, vårda vänskaperna. Hösten är långt gången och det går ner mot noll och minusgrader. Kom precis in. Slutet på något är början på något annat, som är slutet på något annat i sin tur. I morgon ska jag i väg en liten tur. Sköt om er!

  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2023-11-13 18:39:54 följande:
    Det var en riktigt ruggig dag i dag och första gången jag använde min tjocka vinterjacka ⛄️ Ha det så fint i morgon och sköt om dig du också! 🙋🏻?♀️
    Ja, det är dags för tjock vinterjacka och lager på lager. Tack så mycket! 🙋🏻?♀️♀
Svar på tråden Här är vi alla vänner.