Här är vi alla vänner.
Inte ärtskott, men som liten gick man och nalla späda späda ärtskidor, och morsan sprang och jaga en att sluta äta upp dom ;)
Men ändå slutade det med att vi inte hann äta upp allt.
Inte ärtskott, men som liten gick man och nalla späda späda ärtskidor, och morsan sprang och jaga en att sluta äta upp dom ;)
Men ändå slutade det med att vi inte hann äta upp allt.
Nej, jag har inget mer att tillföra. Jag återkommer en annan dag.
Hehe, det lustiga var att en del blev vansinniga att man tog äpplen, sen på hösten låg alla på backen och ruttna upp ändå.
Verkligen konstigt.
Hade en annan morsan aldrig blev arg på en, det var när man rykte upp gallrings morötterna.(Om man nu inte trampa runt i morötter då såklart ;) )
Det är dom godaste morötterna du någonsin kan hitta, små späda, drog dom i gräset några gånger, en tugga och sen extremt smakrika.
Morsan satte nog alldeles för många på kort sträcka, eller så ville hon ha det så, aldrig frågat faktiskt.
Men än idag så får jag såna i en vinägrett hos dom, men korv typ onsala i, så kanske därför hon sår så tätt.
Ska faan fråga nästa gång jag kommer ihåg och varför den överdriften.
En bra grej med påsen där, vet man sett ibland att folk har satt upp en skylt att man får plocka deras äpplen och det är rätt intelligent gjort om man inte använder det själv.
Så slipper man kratta upp skiten.
Gjorde en satans massa äpplemos ~30kg årligen innan, syntes inte ens på träden man hade tagit nått alls :p
Vinteräpplen gav det allra godaste moset, som citronäpple och antonovka.
Köpte en gång äpplemos i affären, det har jag aldrig gjort igen(och kommer aldrig öra igen heller), smakar inget i jämförelsen med eget mos.
Egna morötter brukar bli mer smakrika än de man köper.
Morsan hon köpte par kilo frön åt gången(Låg alltid i frysen det som inte användes), kanske det var därför hon överdrev.
Det förstår jag, samma hos morsan, trädgården likar mer en djungel av växter och träd.
Så blir konstigt om folk ska gå där och inte vet vart det går och gå och inte.
Handlar om 8 träd där.
Det var en chock med köpemos, kommer aldrig köpa igen, det är 100% klart.
Härifrån köper hon morotsfröna, du kan köpa 1000000 miljon frön om du vill ;)
www.lindbloms.se/gronsaker/morotter/
Vilken sort hon köper vet jag inte.
Dock var hon upprörd ett tag, då någon hade eldat ned fröstället och verkade vara en direkt riktad handling mot affären.(Om det verkligen var så ingen aning)
Som har/hade många äldre kulturella fröer, hur det är idag vet jag ej, men troligtvis har dom försökt återskapa sortimentet.
Faan glömde fråga, tvättar/sköljer du bara av äpplena och sen delar dom i 8-15 bitar?(eller vad nu som är passande.)
Inget rensande som skala eller kärnhus bort?
Och sen en mosvagga.
Ger ett ett mycket smakrikt mos, sen min 30% socker(pga ge konservationseffekten, sen lite bensoat och citronsyra, kan ibland krävas lite mer socker eller citronsyra, men det får man smaka sig fram)
Nästa veckas matsedel:
Måndag: Krämig pasta med bacon och ärtor (14,96 kr/port)
Tisdag: Korv Stroganoff med Sweet chili (14,39 kr/port)
Onsdag: Zucchinilasagne med keso (14.83 kr/port)
Torsdag: Kalops (19,84 kr/port)
Fredag: Enchiladas med kyckling (18,90 kr/port)
Onsdagsbak: Kakor med chai-kryddor (0,79 kr/styck)
Fredagsefterrätt: Marängsviss med hallon och chokladkolasås (6,90 kr/port)
Gamla rabarber med massor av oxalsyra, eller de nya med mindre?
Jag kör de gamla och pajdeg med bittermandelolja, en del socker såklart på dom.
Tänderna gnisslar efter en portion, så tar man en till för det är så satans gott ;)
Köp en sådan här.
www.tradera.com/item/341382/420041551/aldre-stor-mosvagga-passervagga-till-applen-gor-appelmos-mos
De poppar upp rätt ofta på trader eller andra ställen.
Sen behöver du bara skölja av smutsen om det finns någon på äpplena på utsidan, dela 8-15 bitar med kniv.
Lite vatten i botten på grytan för inte bränna fast, kanske 2-3 dl, är olika pga vissa är vätskar äpplena sig massor, andra inte alls så mycket, så då kanske upp mot 0,5L.
Morsan har en gammal hockeyklubba som är lång(har en 20L gryta, så går inte röra i botten annars.)
Sen vaggan fixar ~10kg mos på 30min, sen sjudar man in sockret, bensoaten och citronsyran, och är man snabb så tar det bara 5min och få ihop.
Och smaken blir koncentrerad smak av äpple.
Sen ugnsvarma brukar(125g max), locken i alkohol, fyll, och två lager av gladpack över och på med locket direkt, kallna, in i kylen/källaren/vinkylen(för mig då ;) )
Lindbloms är ett superställe för hobbyodlare med stor seriositet och för yrkesodlare.
Önskade jag var lika strikt i min mat, men jag planerar i affären.
Och det kan bli billiga portioner också om jag måste, men kan bli mycket dyrare med.
Jag behöver hjälp med en text. Den är översatt från engelska till svenska, men jag har ingen aning om vilken det är:
Vi har chansen att vända sida
Vi kan skriva vad vi vill skriva
Vi måste klara det innan vi blir mycket äldre
Vi är alla någons dotter
Vi är alla någons son
Hur länge kan vi se på varandra
Ner i pipan på pistolen
Ta-da. Det 8000:e inlägget går till Morty! Bra jobbat! Det kommer en tårta på posten. .
Vad ska vi ha som nästa milstolpe?